Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2010 18:41
cheren

XXX.XXX.4.129

Ahoj. Vcera nam nase kozicka kamerunka x holandanka poprve rodila. Bohuzel kuzlatko se nalokalo plodovky a porod neprezilo... Poradte co ted. Kozena v boxe sili, hleda prcka... Pomohlo by podstrcit treba 2 mesicni kuzle? Jsou nejaka opatreni proti mliku apod.?

13.12.2010 12:10
gajdovka

XXX.XXX.4.30

Mě tak umřela 3 kůzlata od jedné kozeny,taky nevím, proč.Asi 2 dny pomekávala,tak jsem ji podstrojovala, aby zapomínala.Pořídila jsem 4-týdenního kozlíčka,dávala ke struku, nepomohlo,nepřijala ho.Tak jsem ho musela krmit flaškou a kozenu normálně dojit.Lenka

13.12.2010 13:37
undomiell

XXX.XXX.44.92

Nám se stala letos malá nehoda s podobným problémem. Přišli jsme o mámu od 3-4 týdenního jehněte a ted co s ním? "Naštěstí" se sousedům narodil ten den beránek, který byl ale tak slaboučký že nezvedl ani hlavu. Tak jsme toho našeho cvalíka buřtíka vzali k té jejich ovci a zkusili oblbnout ovenu, že je to to její. Potřeli jsme ho plodovými obaly aby chytlo trochu vůně a vyměnili ho za toho malého neduživého. Sice to bylo ovci divný, že místo toho chroustíka je tam najednou takovéj obřík (a pak že jsou ovce hloupé), ze začátku jsme ovenu přidržovali aby mohlo jehně sát, ale do druhého dne už ho přijala za svoje a pak byla tou nejlepší mámou jakou jsme prozatím měli. Pokud máte možnost sehnat kůzle čím menší tím lepší a máte někde ješte placentu, zkuste ho potřít, třeba se ho ujme, zvlášť pokud je to prvnička. Ale samozřejmě už to může být dlouho a vám nezbyde než se postarat o mlíčko sami. Katka

Přidejte reakci

Přidat smajlík