Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.12.2010 09:20
pesa

XXX.XXX.104.36

Měl bych otázku k dojení koz. Soused chová hnědou krátkosrstou kozu, kůzlata měl naposledy před čtyřmi roky a koza mu stále dojí 3,75 l mlíka denne. Je to superkoza nebo si myslíte že má nějakou poruchu, zkoušel už vše možné ale koza se prostě nedá zasušit, byl už tak zoufalý že ji nedal dva dny napít, jenže koza si usmyslela svoje, stále dojit, dojit a dojit. Myslíte si že kdyby kozu poprvé od té doby před čtyřmi roky zapustil že by před okocením mléko ztratila? Jenže potom by vlastně dávala mléko znovu a ještě víc. Chce ji mít už jen na dožití, protože koza je už šíleně stará, doslova stará herka :-)) Děkuji Peša

16.12.2010 10:41
agentka

XXX.XXX.158.141

já bych ji brala - kozu co se nedá zasušit tu bych potřebovala proč ji neprodá nebo nedaruje když nechce at dojí?

16.12.2010 17:39
300lukas008

XXX.XXX.18.100

Len ci to stym 4 rocnym nepripustenim je pravda....................toto iste tvrdila nasa suseda az raz na jar ked suseda tvrdila ze koza doji aj ked sa neokotila ju prezradika jej vnucka a povedala ze im narodili kozliatka mrtve...............a ludia su rozny mozno vas sused hovori preavdu. Lukáš:-))

17.12.2010 14:03
pesa

XXX.XXX.104.36

Určitě mi nelže, on sní u kozla opravdu nebyl, pač říká že je stará a nechce aby se ji neco stalo, je to jeho poklad ( téměř ) Navíc mám kozla já a to bydlím ob jeden barák, přišel by ke mě. Ale možné je všechno. Pešasmajlíksmajlík

20.12.2010 22:35
anyt

XXX.XXX.199.220

300lukas008 napsal(a):
Len ci to stym 4 rocnym nepripustenim je pravda....................toto iste tvrdila nasa suseda az raz na jar ked suseda tvrdila ze koza doji aj ked sa neokotila ju prezradika jej vnucka a povedala ze im narodili kozliatka mrtve...............a ludia su rozny mozno vas sused hovori preavdu. Lukáš:-))

Já měla kozu, která dojila dva roky nonstop. Pak jsem ji další rok , na podzim, zasušila a na jaře zase nasadila - bez kůzlat, jak začalo zelené, začala dojit:-)

21.12.2010 14:22
dajik

XXX.XXX.4.97

Nevěřím tomu, že je nějaká koza nezasušitelná. Nedat koze napít nic neřeší, je to spíše týrání. Pokud soused nepřestane kozu dojit, tak bude mít mléko pořád. Pokud chci zasušit kozu, je důležité postupně přestat dojit. Dojit jen jednou denně, pak obden, pak ob dva dny a nakonec ob tři dny a pak už většinou není co dojit.

21.12.2010 16:00
pesa

XXX.XXX.104.36

Jo, kdyby to bylo tak lehké. To s tou vodou bylo poslední možné řešení, už si opravdu nevedel rady ( každý má o týrání zvířat jiné představy). Nejspiš je to nezasušitelná koza! smajlík :-)) Zkoušel dojit i ob den, jenže to vemeno pak nešlo ani zmáčknout na dojení. Uz jen to že dojí tolik let a stále má kolem těch 3 litrů svědčí o tom že koza je BORKYNĚ, a jen tak něco ji zřejmě nezdolá. Určitě až se ozvu za pět let, napíšu že koza stále dojí .. pokud už nebude pod drnem :-D Peša

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.4.2011 12:05

pesa napsal(a):
Jo, kdyby to bylo tak lehké. To s tou vodou bylo poslední možné řešení, už si opravdu nevedel rady ( každý má o týrání zvířat jiné představy). Nejspiš je to nezasušitelná koza! smajlík :-)) Zkoušel dojit i ob den, jenže to vemeno pak nešlo ani zmáčknout na dojení. Uz jen to že dojí tolik let a stále má kolem těch 3 litrů svědčí o tom že koza je BORKYNĚ, a jen tak něco ji zřejmě nezdolá. Určitě až se ozvu za pět let, napíšu že koza stále dojí .. pokud už nebude pod drnem :-D Peša

Tak jak to s kozou vypadá nyní, kolik jí je let ? smajlík
To s tou vodou, to taky považuji za týrání:-(, vždyť se říká,že člověk vydrží bez vody 3 dny,zkuste to, nepít dva dny, jak Vám asi bude a chudák koza jestli neměla ani trávu nebo zeleninu a ovoce.

6.4.2011 12:22
pesa

XXX.XXX.104.36

No koza stále dojí :-D Zrovna včera sem byl u souseda a nechápu z toho.....
Jinak co se týče té vody, tak vím že na kravíně se krávám zastavily napáječky a nepouštěly se na pastvu,:-) když hodně dojily a měly už krátce před telením a mlíko ztratily, ale to byly třeba tři z dvousethlavého stáda.

6.4.2011 12:55

A kolik je té koze let ?

6.4.2011 19:06
pesa

XXX.XXX.104.36

prý ji koupil jako dvouletou od jakési staré babky co už nemohla..... a má ji deset let.

12.4.2011 13:53

Můžete sem dát její fotku ? Zajímalo by mě jak má velké vemeno a rohy :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík