Tohle jsem našla, když jsem přišla z práce. Konečně. Maminka je Miluška a jsou to dva kluci jako buci. Tak už jenom 7 ovcí a 5 koz a máme hotovo
Tak dneska jsem taky našla nádhernou jehničku, hlídal manžel, ale když jsem dorazila z Prahy, byla suchá a běhala po dvoře Jsou ve stáji, kde není pořádný světlo
gajdovka
napsal(a):
Tak to Vám závidím, začínám mít strach,abych nedopadla, jak vloni, že příjdu pozdě.Snad bude letos lépe a vše dopadne dobře.Nesmím na to myslet, ale nemůžu si pomoct, kontroluju, hlídám, myslím.
To znám, mě zbývá ještě porodit 6 ovcí a 5 koz...Dcera a kráva už porodily
tak dnes v noci nám porodila naše nejstarší ovečka trojčatadvě holky a kluk
taky zdravím.jak se jinak máte?pošlete foto.Dušičky ségra Emilka taky porodila kluka.narodil se v září a je celý bílý a má jen maskutak pozdravujte holky a manžela a někdy napište.Nehezačka
Mám dotaz na Vás zkušenější, máme také ovečky a beránka,ale ne ustájený ve chlévě,pouze mají dřevěnou boudu na zahradě. Vloni se narodila dvě jehňátka a když jsme mámu s dětma oddělili od ostatních tak jedno jehně umřelo do rána a druhé do večera. Tak jsme chtěli letos dát včas (než naleje vemínko) do stáje,ale Černohlavka nás převezla a včera ráno mi přišla naproti s jehňátkem a druhé bylo v boudě! Máme teď strach je přehánět! Co nám poradíte?
1969
napsal(a):
Mám dotaz na Vás zkušenější, máme také ovečky a beránka,ale ne ustájený ve chlévě,pouze mají dřevěnou boudu na zahradě. Vloni se narodila dvě jehňátka a když jsme mámu s dětma oddělili od ostatních tak jedno jehně umřelo do rána a druhé do večera. Tak jsme chtěli letos dát včas (než naleje vemínko) do stáje,ale Černohlavka nás převezla a včera ráno mi přišla naproti s jehňátkem a druhé bylo v boudě! Máme teď strach je přehánět! Co nám poradíte?
Měli byste si pohlídat at se malí napijou mleziva do 6 hodin po porodu - když se nenapijou je to hlavní důvod úhynu - někdy jim brání dlouhá vlna matky - jindy jsou slabí k tomu hledat a tak topak vzdají a je konec
Dneska se naší Líze narodila krásná trojčata, kluk je bílý po mamince a holky jsou hnědé po tatínkovi
Tak taky přidávám foto našeho letošního přírůstku. Je to kozička Beruška. Máma je koza bílá a táta burský.
Tady je na fotce s maminkou.
Tak včera ve 22:30 se nám narodila další poloburská kozička. Jmenuje se Burka. Začínám si myslet, že moje kozy jsou ve skutečnosti kozy burské a za bílé se jen převlíkají. Akorát nevím, proč mi to letos hážou po jednom
Zde je na fotce s maminkou.
agentka
napsal(a):
opravdu krásná - já žasnu co ty geny dokážou - vypadá jako buráček a přitom mamina je typická bílá kozena - gratuluju - a je to pěkný macík
Geny dokážou překvapit. Mám kozičku po bílé matce a AN otci. Kozička je drobná, váží asi 40kg,jinak postavou jako bílá, z AN nemá vůbec nic. Vloni jsemjí připouštěla kozlem křížencem bílé kozy a kyperského kozla (vím, že se to nesmí, tak to na mě nepovězte) a narozený kozlík byl úplně jako AN, plandavé uši, mohutný vzrůst, ve 3 měsících byl velký skoro jako jeho matka.
lucie2
napsal(a):
chtěla bych se vás zeptat Dájo, ta vaše kozička dostala hustej výtok a pak porodila za 5dni, (počítala jsem to zhuba podle příspěvků), ta moje ho má od pátku a pořád nic.Lucie
Lucie, nic si z toho nedělejte. Co koza, to originál. Loni měla naše Terezka výtok 14 dní předem. Byla jsem jak na trní a pořád jí chodila okukovat. Bála jsem se jestli se něco nestalo, když pořád nerodí. No a pak z ní vypadli krásní dva prckové. . Navíc je to naše přenašitelka, protože loni i letos mi přenášela 6 dní.
Určitě ale už budete mít kůzlátka, co nevidět. Dája
Tak mě dneska ráno zmetala koza. Měla sice termín před 3 dny, ale byla to prvnička a vůbec nedělala vemeno, tak jsem pochybovala, jestli je vůbec březí. Musela se asi přeprsknout a odskočila si k našemu neplemennýmu kozlovi ( už ho nemáme ). Byl to černobílý kozlík, neměl asi ani 1 kg a bylo vidět, že měl ještě zůstat v bříšku
. Naštěstí koza to zvládá zatím dobře, tak to snad bude OK. Dája
Uživatel s deaktivovaným účtem

1969
napsal(a):
Tak našim jehničkám je 14 dní a tady je slíbené foto
Tipuju že táta je knírač pepř a sůl !
Dneska se nám okozlily rovnou dvě maminy, Rozálka má jednoho kluka a Amálka má páreček. Vypadá to, že letos náš kozel dělá děti přes kopírák, všechny jsou po něm.
Tohle je kozlík Tomík...
...a tohle je kozička Barunka a kozlík Adámek. Maminka je hnědě strakatá Amálka
Máme jednu ovečku a dva beránky ,pokud by byl zájem,odběr začátkem dubna.
posíláme taky něco od nás z farmičky :) je to pěkné se pochlubit :) tak ať se daří Olinka a Jirka :)
Dneska se mi okozlily dvě kozy, bílá Háta a černá Kordulka. takže za poslední dva dny mi porodily 4 kozy z pěti, to se mi ještě nestalo
Háta má jednu krásnou bílou holčičku...
...a Kordulka tři černý kominíčky uhelníčky, jednu holčičku a dva kluky
Obě porodily úplně samy. Ránojsem krmila kolem 6. hodiny a Háta pomekávala. V poledne jsem měla u nás sraz s veterinářem kvůli Amálce, co rodila včera a nenašla jsem po ní placentu, a vedle Háty ležela krásná kozička. Když jsem se v 17 hodin vrátila zase z práce domů, kolem Kordulky se motali 3 čertíci uhelníčci.
tomasnix
napsal(a):
Dano,vcera jsem si rikal,ze kdybych mel misto,tak bych od Tebe hned koupil tu kozicku od Amalky...Dnes bych koupoval i tu od Haty ...nooo,a tu cernou od Kordulky bych bral vsema desetigratuluju,porody koz mas za sebou,kuzlatka jsou jak malovana...NADHERA
Tomas
Tome, a co takhle přestěhovat se do podkroví a kozám nechat obývák? To by se tam toho vešlo, mohl bys odkoupit všechny moje mladý kozičky, udělala bych ti cenu. Dana
...a pekne by mi to stado koz topilo pod nohy (jako to bylo ve starych nemeckych statcich)Ted jsem hodne premyslel a snil o druhe koze Pepine,kterou tu nabizela Daja.Je opravdu krasna,laka me.Jenze jsem se ujistil,ze riskovat nebudu.Masa dnes nahnala mamina psa do kouta a mlatila ho tak,ze rafan malem vypustil dusi.Pak jsem nainstaloval Masence dva nove kybliky z tvrzeneho plastu,za 5 minut z nich byly trisky,a tvarila se jak andilek.Kdyz jsem ji huboval,tak to poznala,nelibilo se ji to, zacala hrabat jak bejk a primacla me ke zdi...Za trest nesla na prochazku;ikdyz nevim,jestli to je trest pro ni nebo spis pro me.Do zimy se ji v posledni dobe moc nechce a ta prochazka by spis prospela me
Dano,jeste ti musim napsat,ze kacenka od Tebe je nejspis opacneho pohlavi,nez jsme si mylseli
No,ale nevadi mi to zas tak moc (spis to vadi memu kacerovi),poridim k ni (vlaste k nemu) kacenku a bude vse ok.Jinak je moc sikovna (sikovnej).Hned prvni den byl jako doma-vecer sel do chlivku a rano uplne v pohode do zahradky....jeste jednou gratuluju ke kuzlatum,jsou uzasna!
Tomas
Máša potřebuje vejprask. Kačera zabij a sněz a přijeď si pro kachnu, třeba se tentokrát strefíme . Aspoň by ses pokochal tema mrňouskama, co mi tu přibyli.
Mě začala zlobit Líza, vždycky byla v pohodě, ale teď najednou začala terorizovat všechny ostatní, už nevím, kam jí dát, nemám pro ní ve stáji místo, aby byla sama. Teď je se dvěma ovcema, ale nepustí je ke krmelci. Asi přestěhuju Lízu i s trojčatama ke krávě, tam je volný box, jen tam budu muset udělat krmelec.
Kráva dostala průjem, dneska jsem k ní volala veterináře, ach jo, už tu dlouho nebyl, naposledy v pátek. Mám ty kluky veterinářský ráda, ale mohl by je živit taky někdo jiný, nejenom já.