Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2011 21:11
zviratomill

XXX.XXX.246.116

Ahoj, tudle se tu někdo zmiňoval, že má od manžela slíbeno vytvořit vozík za auto, tuším pro kozu...
I já mám už slíbeno-k narozeninám:-) Náš zatím obyčejnej vozík, bude předělanej na převozní domek pro kozu, když pojede za ženichem:-) inspiraci jsem hledala všude možně, abych manželovi ukázala, jak bych si to představovala..no ale nic moc jsem nenašla. Jestli někdo nějakou fotečku, nebo obrázek, čehosi takového máte..šup sem s tím:-):-))

děkuju:-)
Hana

12.1.2011 21:12
zviratomill

XXX.XXX.246.116

při brouzdání netem jsem objevila třeba toto:-)

13.1.2011 12:09
ivankav

XXX.XXX.40.50

Mám na to klec na prase, kterou na vozík naložím. Je z kari sítí do betonu a ocelových jaklů, na podlaze prkna. Koupila jsem ji za 300 Kč, možná by to pro Vás bylo jednodušší než manžela dokopete k nějaké výrobě. Ale možná máte jiný druh manžela než já:-)

13.1.2011 19:47
lamero

XXX.XXX.118.55

Já jsem si udělal z běžného vozíku pomocí nástavby přepravník na zvířata. Použil jsem OSB desky a na vrch si nechal ušít plachtu.

13.1.2011 19:50
lamero

XXX.XXX.118.55

Na dno ještě dávám gumovou podlahu, aby se to kopytníkům nesmekalo a neublížili si. Převážím v něm hlavně zakrslé kozy, miniaturní oslíky a mladá lama by se tam dala naložit.

13.1.2011 19:54
lamero

XXX.XXX.118.55

Pokud potřebuji převést třeba kozlíky s kozami, tak tam mám možnost ten prostor rozdělit přepážkou, která je teď už jiná a na pantech.Vozík dokážu sám přestrojit a za 20minut mohu nakládat.Jinak normálně jezdím bez nástavby.

13.1.2011 21:22
zviratomill

XXX.XXX.246.116

jé to vypadá hezky a celkem nenáročně..jen tu plachtu nevím, zda bych sehnalasmajlík a ještě dotaz, to má i nějaké větrací otvory, aby se tam koza neudusila?

13.1.2011 21:24
zviratomill

XXX.XXX.246.116

pardon pardon, ted jsem si to zvětšila a už tu větrací mřížku vidím, jsem to ale ťululumsmajlíksmajlík:-))

13.1.2011 21:27
lamero

XXX.XXX.118.55

zviratomill napsal(a):
jé to vypadá hezky a celkem nenáročně..jen tu plachtu nevím, zda bych sehnalasmajlík a ještě dotaz, to má i nějaké větrací otvory, aby se tam koza neudusila?

V přední části z boku jsou dva otvory a nově i zadních dveřích. Nechtěl jsem aby tam byl průvan, ale ještě nějaké otvory na léto dodělám. Na udušení to není, ale když vezu více zvířat, tak je tam dost teplo.

17.1.2011 16:35
zviratomill

XXX.XXX.246.116

ještě jednou děkuju za inspiraci:-) vozejk máte fákt krásnej!!:-):-):-) jste šikovnej:-):-)
manžoj jsem už obrázky ukázala, snad bude taky šikovnej a zadaří se něco podobného i nám smajlík
Hana

18.1.2011 17:45
beranyduc

XXX.XXX.247.101

Jsem tu sice nový, ale dovolte mi též se pochlubit naším přepravním prostředkem. Je to taková větrací chaloupka na kolečkách 2+0 nebo 1+kk.......

21.1.2011 09:25
jasombačavelmistarý

XXX.XXX.247.101

Je to krabice nebo chaloupka na kolech???

22.1.2011 22:16
zviratomill

XXX.XXX.246.116

chaloupka:-)
i tohle se mi líbí:-) co bych za to dala, kdyby mi tu doma už něco podobného stálosmajlík:-))

25.1.2011 00:17
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

lamero napsal(a):
Pokud potřebuji převést třeba kozlíky s kozami, tak tam mám možnost ten prostor rozdělit přepážkou, která je teď už jiná a na pantech.Vozík dokážu sám přestrojit a za 20minut mohu nakládat.Jinak normálně jezdím bez nástavby.

Jirko, mohla bych Vás poprosit o nějaké bližší info o výrobě vozíku a je možné takto upravený vozík nechat schválit veterinou pro přepravu třeba koz z Německa? Nejvíc mě zajímá to napojení na korbu vozíku, myslím, že máme stejný, nebo velice podobný typ vozíku doma a letos chceme z Německa přivézt nějaké AN kozy a nemáme čím a Váš nápad se mi fakt velice líbí a myslím, že by mohl projít i přes ty naše vaše slavné orgány:-))))

PetraP

PS: ještě email farma@kozinka.com

25.1.2011 06:36
lamero

XXX.XXX.118.55

farmakozinka napsal(a):
Jirko, mohla bych Vás poprosit o nějaké bližší info o výrobě vozíku a je možné takto upravený vozík nechat schválit veterinou pro přepravu třeba koz z Německa? Nejvíc mě zajímá to napojení na korbu vozíku, myslím, že máme stejný, nebo velice podobný typ vozíku doma a letos chceme z Německa přivézt nějaké AN kozy a nemáme čím a Váš nápad se mi fakt velice líbí a myslím, že by mohl projít i přes ty naše vaše slavné orgány:-))))

PetraP

PS: ještě email farma@kozinka.com

Petro, pokud s takto upraveným (nastaveným) vozíkem pojede přepravce typu 1, tak to nepodléhá schválení našich slavných orgánů. To znamená, že pokud cesta se zvířaty bude trvat do 8 hodin, tak není problém. Z tohoto pohledu jsou lepší vozíky se schválenou maximálkou 100km/hod.
V rozích korby vozíku jsou takové čtyřhranné otvory do kterých je zasunutý rám z jeklu 25x25mm a na ten jsou přišroubované OSB desky tuším 12mm silné.Desky jsou opřené až o dno korby, takže tam nejsou žádné ostré hrany o které by se mohla zvířata případně poranit. Mám to udělané zrovna takto, protože si vždycky musím vozík "nastrojit a odstrojit" sám bez cizí pomoci během desítek minut. Má to proto dost vysoké, že jsem také uvažoval o případné přepravě mladá lamy. Jirka

25.1.2011 11:51
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

Díky moc, na vozíku máme taky takové otvory a určitě to chci jen pro přepravu do 8 hodin. A musí to být taktéž odstrojovací:-), ještě mě napadlo, a co ti Němci, nebudou s tím mít problém? Oni jsou takoví puntíčkáři, tak aby nás pak nezastavili, že vozík nevyhovuje. Pojedem takhle prvně a povezeme kozy pro více chovatelů, tak to chci mít na jistotu. Jo a ještě ta plachta je ušitá kde?
A ty hranolky jsou ještě do těch otvorů nějak přišroubovaný, nebo to drží samováhou?

PetraP

25.1.2011 15:27
lamero

XXX.XXX.118.55

Já myslím, že když to nebude mít uvnitř žádné ostré hrany a podobně, tak to skousnou i Němci. Dobré je to třeba nafotit a poslat chovateli do Německa aby se k tomu vyjádřil, ten veterinář co bude u nakládky. No pokud jedete pro hodně zvířat, tak si půjčte konibus a máte vystaráno.
Jinak ty jekly jsou tam nastrčené dost na fest, takže to vyskočit nemůže pod tou vahou desek. Plachtu vám ušije každá výrobna autoplachet.Já už si teď ani nevzpomenu, kdo to šil pro mě, jen jsem měl požadavek na tuhle stříbrnou, která nejlépe odráží slunce, aby tam nebylo v létě parno.Jirka
Asi začnu vyrábět nástavby na vozíkysmajlík

25.1.2011 15:33
farmakozinka

XXX.XXX.108.249

Tak zas tolik jich nepovezeme:-)

Jo šikovnej člověk se uživí kde čím :-)))))

PetraP

28.8.2011 21:41
lucie1981

XXX.XXX.233.20

Zdravíme,
koukám že nejsme jediný kdo řeší problém mini dobytčáku pro kozy. Stavba započala minulý týden dle vzoru velkých kamionů na dobytek s tím,že násatvba bude jako u ostatních odnímatelná,aby šlo vlek použít i samostatně. Ještě není vše hotovo,ted nás čeká vyřešit střecha a nějaké odnímatelné zakrytí boků.
Jinak bych se asi do Německa nebál jet,přívěs má homologaci a pokud nástavba nevypadá na první pohled jako stlučená nějakým kutilem Timem,pochybuju,že někdo bude zkoumat jestli má nějakou homologaci ta nástavba.

29.8.2011 10:24
lamero

XXX.XXX.246.214

Pokud by měl někdo zájem o vozík na fotkách výše, co má plachtu s logem Lamafarma.cz, tak bude po výstavě v Lysé nad Labem k prodeji za 18.000,-Kč. Potřebuji větší i na převoz lam, do tohohle se mě nevejdou a předělávat to už nechci. Takže prodám a budu dělat větší. Tenhle má rozměr 2000 x 1250 mm, výška cca 1550mm. info@lamafarma.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík