Pokud umím počítat, tak je jich 32. Akorát mě zaujalo, že máte společně asi 3(?) berany.
To jsou předpokládám ty ovečky dovezené z ciziny, že? A jak to všechno probíhalo? A na kolik to tak +- vyšlo? Budu ráda, když se s námi podělíte o zkušenosti.
a tady náš Drobeček ještě na sněhu, teď už tu po něm není ani památky. :)
Fotka je z mojí včereší "přednákupní" návštěvy. Těch ovcí (včetně vřesových) je na pastvině kolem stovky, pohromadě asi s deseti berany obou druhů. Pořízení takového stáda asi musela být fakt darda. Jsou tam samá čistokrevná zvířata s papírama, některá mají i poháry z výstav a dokonce je tam i nejlepší beran SRN za rok 2010, ale ten je vřesovej.... Rozhodně se mi tam moc líbilo....
jasombačavelmistarý
napsal(a):
Fotka je z mojí včereší "přednákupní" návštěvy. Těch ovcí (včetně vřesových) je na pastvině kolem stovky, pohromadě asi s deseti berany obou druhů. Pořízení takového stáda asi musela být fakt darda. Jsou tam samá čistokrevná zvířata s papírama, některá mají i poháry z výstav a dokonce je tam i nejlepší beran SRN za rok 2010, ale ten je vřesovej.... Rozhodně se mi tam moc líbilo....
A kde že to teda je? já měla z dřívějška za to, že Holandsko.....
lavacca
napsal(a):
Já měla za to, že jste si je měl dovézt už na podzim, ne? Nebo to nevyšlo? Jsem z toho teď jelen....že bych už měla tak blbou paměť?
Import papírových zvířat není vůbec jednoduchá věc, byrokracie EU je takřka neporazitelná. Jsem moc rád, že to zvládli jiní a je možnost koupit je tady...
jasombačavelmistarý
napsal(a):
Import papírových zvířat není vůbec jednoduchá věc, byrokracie EU je takřka neporazitelná. Jsem moc rád, že to zvládli jiní a je možnost koupit je tady...
Já vím, psala jsem si o tom s paní Benešovou, co má ovečky z Anglie a na podzim si měla přivézt nové z Holadska.
lamero
napsal(a):
Zuzanka je zase mimo. Tady byla řeč o novém beránkovi z Holandska a Jim je z Manu (GB)
Zuzanka mimo není. Pan Beneš psal, že letos(tedy už vloni) ještě připouštěli Jimem a Maigretem a až na podzim budou tím novým z Holandska. A na to jsem psala, že je Jim fešák, protože mám jeho foto z výstavy v Lysé. Foto holandského beránka nemám.Tak nevím, kdo to tu plete.
Budu muset v těch našich beranech udělat trochu pořádek. Celkem máme 4 plemenné beránky:
1. Jim, linie jim of Camal, Původ Man, GB
2. Rexna Maigret 11, linie Maigret, původ Holandsko
3. Nostica, Linie Nostica, původ Francie
4. Rexna Maigret 18, linieMaigret II. , původ Holandsko - nově přivezený
Maigret 11. a Maigret 18 jsou sice ze stejné linie, ale příbuznost je natolik malá, že jejich potomky lze bez problémů vzájemně připouštět. Proto je nová linie označena Maigret II.
Kromě výše uvedených jsou již jako plemeníci prodaní dva kluci linie Jim of Camal, na jarní klasifikaci čekají tři kluci linie Nostica a nové přírůstky čekáme od 2 linií, Jim of Camal a Maigret.
lavacca
napsal(a):
Zuzanka mimo není. Pan Beneš psal, že letos(tedy už vloni) ještě připouštěli Jimem a Maigretem a až na podzim budou tím novým z Holandska. A na to jsem psala, že je Jim fešák, protože mám jeho foto z výstavy v Lysé. Foto holandského beránka nemám.Tak nevím, kdo to tu plete.
OK, omlouvám se,já jsem mimo. Něco jsem přehlédl. Nikdo není dokonalý
lavacca
napsal(a):
Zdravím, nebylo by foto toho nového berana z Holandska? Vím, že jste plánovali dovézt celkem 20 kousků. Povedlo se?
Tak tady je náš nový člen.... Rexna Maigret 18., zakladatel linie Maigret II. V Holandsku dostal nejvyšší možné ohodnocení A.
beranyduc
napsal(a):
Tak tady je náš nový člen.... Rexna Maigret 18., zakladatel linie Maigret II. V Holandsku dostal nejvyšší možné ohodnocení A.
Fešák. Jen dotaz - na webech různě i v zahraničí jsem 2 typy toulců - jeden, kdy je dost uzavřený u hlavy a druhý který má Váš Rexna Maigert 18. Jsou přípustné oba nebo jen ten ,,širší" ?
Obecně platí obvykle to, že mezi rohy a "tvář" beránka by se měla vejít roztažená dlaň ruky. To proto , aby mu rohy nevadily. Co se týče hodnocení exteriéru, obvykle nejlepší hodnocení dostávají berani, kteří mají rohy souměrné a v sestupné části (když se stáčejí k zemi) jdou přímo dolů, tedy ani k hlavě ani od ní...