Další tipovací soutěž :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2011 18:57
agentka

XXX.XXX.158.141

tak na kolik to odhadujete - měla porodit dle odhadů zač. ledna a pořád nic - je to ovce Judyny

26.1.2011 19:07
1969

XXX.XXX.60.193

Můj typ je 4 mrňouskovésmajlíksmajlík:-)

26.1.2011 20:46
danurba

XXX.XXX.40.197

taky tipuju minimálně trojčata, držím palce, aby jich nebylo víc

27.1.2011 08:11
jberestk

XXX.XXX.28.154

Tipuju 2 macky :-)smajlíksmajlík

27.1.2011 09:50
agentka

XXX.XXX.158.141

Takže dnes ráno konečně odrodila - a jsou to tři pěkní macci - dva kluci a holka smajlík, další ovce ji taky před cvhíli porodila trojčata - foto jakmile bude tak dodám

27.1.2011 12:18
agentka

XXX.XXX.158.141

a tady ta druhá - zwartbles ovečka - taky trojčata - otec je suffolk - černí kluci , bílá holka

27.1.2011 12:36
jony

XXX.XXX.164.223

Něžnost sama!

27.1.2011 14:41
1969

XXX.XXX.60.193

Gratulujem a držíme palce všem mrňouskům!smajlíksmajlík:-)

27.1.2011 22:46
rybka

XXX.XXX.201.155

Aničko, to je krása, gratuluji a držím palečky ať vše probíhá bez stresu a ztrát. Moc ti to přeji. Eva :-):-):-):-):-):-)

28.1.2011 06:47
agentka

XXX.XXX.158.141

Evi to nejsou moji - jsou kamarádky - Judyny jak píšu výš (někteří ji tu znají)- ona zapoměla heslo a neumí se přihlásit tak mě poprosila at ji tu dám fotky - včera večer ji odrodily další dvě ovce a psala mi že beran neumí sudá čísla - že tet mají každá obrovské jedináčky

28.1.2011 13:37
agentka

XXX.XXX.158.141

včera večer Judyně odrodily další dvě ovce - sice jedináčky zato unikátní velikosti - porody daly majitelce i ovcím pěkně zabrat - první fotka holka 7,5 kg

28.1.2011 13:40
agentka

XXX.XXX.158.141

a tady jeden extra kousek - má 10kg k neuvěření - ty trojčata nemají dohromady ani tolik co onsmajlík

28.1.2011 15:07
lamero

XXX.XXX.118.55

agentka napsal(a):
a tady jeden extra kousek - má 10kg k neuvěření - ty trojčata nemají dohromady ani tolik co onsmajlík

Opravdu celých 10kg? To měl loni náš menší lamáček. Tak to je nářez. Velká gratulace. Jirka

28.1.2011 15:11
lavacca

XXX.XXX.1.3

agentka napsal(a):

smajlík Teda, to si musela chudinka užít své, když se dralo na svět....

28.1.2011 15:51
agentka

XXX.XXX.158.141

lamero napsal(a):
Opravdu celých 10kg? To měl loni náš menší lamáček. Tak to je nářez. Velká gratulace. Jirka

opravdu 10 už těch 7,5 je hodně ovšem 10 je unikát - ale porod dal hodně zabrat

29.1.2011 11:37
judyna

XXX.XXX.220.6

konečně se mi podařilo oživit heslo, hi. Beránek měl opravdu rovných 10 kg, ten porod byl teda maso, ale oba díky Bohu přežili "bez ztráty desítky". Zpočátku to probíhalo normálně, tak jsme nezasahovali, jen pozorovali, ale když byly venku kopýtka a nepokračovalo to, zkontrolovala jsem polohu, čumáček byl na místě, ale ta velikost nohou mě zarazila. Vymazala jsem ovci pořádně olejem s parafinem, manžel tahal za nohy a já jsem ovci roztahovala, tahal směrem dolů, ať nepraskne pánev. Baroš nebyl přidušený, ale i tak jsme ho chilku nechali čumáčkem dolů a do zátylku nalili studenou vodu na podporu dýchání. Vytřeli do sucha, ovena pár minut neolizovala, než se vzpamatovala, ani jsem se jí nedivila. Asi hoďku na to nás čekal další jedináček, porod hlídal manžel se synem (já jsem se byla trochu vyhřát, neboť jsem 2.týden na atb..), chyběla jedna nožka a ovce tlačila jak zběsilá, než jsem tam došla, byla venku celá hlava a jedna noha, takže průšvih (jeden jsme už před lety zažili- u porodu jsme bohužel nebyli, našli takhle trčící jehně až ráno, samozřejmě mrtvé, ovce se zavírala, nešlo to tam ani zpátky, vet to pak řešil "po částech", otřesný zážitek, ovce to kupodivu přežila a v dalších letech rodila bezproblémově).
Zkoušela jsem jehně zatlačit zpět, ovce tlačila tak silně, že to nešlo, tak jsme jí převrátili na záda (kdysi nám to radil vet) a manžel jehně zatlačil zpět, srovnala jsem zapomenutou nožku a vytáhla. No byl to náročný den- ráno dvoje trojčata- první šly samy, u druhé oveny - zw- šel u prvního jehněte jen ocásek, tak jsme taky srovnávali. Díky Bohu všichni jsou vpořádku. Snad ty další ovce budou rodit rozumněji. A za týden začínají kozy...

29.1.2011 12:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

Páni, Judyno, vy máte teda doma zážitky... No hlavně, že jsou všichni v pořádku. :-)

29.1.2011 13:50
anyt

XXX.XXX.199.220

judyna napsal(a):
konečně se mi podařilo oživit heslo, hi. Beránek měl opravdu rovných 10 kg, ten porod byl teda maso, ale oba díky Bohu přežili "bez ztráty desítky". Zpočátku to probíhalo normálně, tak jsme nezasahovali, jen pozorovali, ale když byly venku kopýtka a nepokračovalo to, zkontrolovala jsem polohu, čumáček byl na místě, ale ta velikost nohou mě zarazila. Vymazala jsem ovci pořádně olejem s parafinem, manžel tahal za nohy a já jsem ovci roztahovala, tahal směrem dolů, ať nepraskne pánev. Baroš nebyl přidušený, ale i tak jsme ho chilku nechali čumáčkem dolů a do zátylku nalili studenou vodu na podporu dýchání. Vytřeli do sucha, ovena pár minut neolizovala, než se vzpamatovala, ani jsem se jí nedivila. Asi hoďku na to nás čekal další jedináček, porod hlídal manžel se synem (já jsem se byla trochu vyhřát, neboť jsem 2.týden na atb..), chyběla jedna nožka a ovce tlačila jak zběsilá, než jsem tam došla, byla venku celá hlava a jedna noha, takže průšvih (jeden jsme už před lety zažili- u porodu jsme bohužel nebyli, našli takhle trčící jehně až ráno, samozřejmě mrtvé, ovce se zavírala, nešlo to tam ani zpátky, vet to pak řešil "po částech", otřesný zážitek, ovce to kupodivu přežila a v dalších letech rodila bezproblémově).
Zkoušela jsem jehně zatlačit zpět, ovce tlačila tak silně, že to nešlo, tak jsme jí převrátili na záda (kdysi nám to radil vet) a manžel jehně zatlačil zpět, srovnala jsem zapomenutou nožku a vytáhla. No byl to náročný den- ráno dvoje trojčata- první šly samy, u druhé oveny - zw- šel u prvního jehněte jen ocásek, tak jsme taky srovnávali. Díky Bohu všichni jsou vpořádku. Snad ty další ovce budou rodit rozumněji. A za týden začínají kozy...

Judyno, to jsou zážitky...nás to zatím čeká, první bahnění vypukne v únoru, nejvíc bude březen..Při tom srovnávání polohy otočením na záda ji necháte ležet úplně na zádech, nebo spíš na boku??Any

29.1.2011 18:29
judyna

XXX.XXX.220.6

Úplně na zádech "kopytama hore". Dělá se to v případě, že ovce silně tlačí a je to v danou chvíli nežádoucí. Pokud ani tohle nepomůže, chce to silného bivoje a ovci přizvednout za zadní nohy, to přestane tlačit úplně a vy můžete manipulovat s jehnětem snáz. Vypadá to brutálně, ale může to být jedinná možnost, jak zachránit jehně i matku.

29.1.2011 20:53
radak

XXX.XXX.40.194

Dohadujeme se tu, co to mate za ovce, ze davaji takove obriky... predpokladam (z drivejsich prispevku), ze beran je suffolk? :-)

30.1.2011 12:11
judyna

XXX.XXX.220.6

Otec je suffolk z chovu pana Biskupa z NJ, ovce máme většinou kříženky masných plemen, matky trojčat jsou čistá zw a druhá oxford down. Máma toho obra je kříženka charolais.

30.1.2011 12:23
anyt

XXX.XXX.199.220

judyna napsal(a):
Úplně na zádech "kopytama hore". Dělá se to v případě, že ovce silně tlačí a je to v danou chvíli nežádoucí. Pokud ani tohle nepomůže, chce to silného bivoje a ovci přizvednout za zadní nohy, to přestane tlačit úplně a vy můžete manipulovat s jehnětem snáz. Vypadá to brutálně, ale může to být jedinná možnost, jak zachránit jehně i matku.

Díky za odpověď, snad letos proběhne vše hladce..Any

30.1.2011 18:38
radak

XXX.XXX.40.194

judyna napsal(a):
Otec je suffolk z chovu pana Biskupa z NJ, ovce máme většinou kříženky masných plemen, matky trojčat jsou čistá zw a druhá oxford down. Máma toho obra je kříženka charolais.

Děkuji, to si geny daly peknou party :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík