Uživatel s deaktivovaným účtem

S touhle krásnou kozou jsem si "povídala" ve skanzenu ve Strážnici. Nepřihlásí se k ní někdo ?
Kozu nahoře neznám, ale přidávám fota některých našich krasavic.
Tady je Adélka
dajik
napsal(a):
Kozu nahoře neznám, ale přidávám fota některých našich krasavic.
Tady je Adélka
Adélka je krasavice! Nám doma se ještě líbí takto zbarvené holky :)

lavacca
napsal(a):
Adélka je krasavice! Nám doma se ještě líbí takto zbarvené holky :)
http://verita.rajce.idnes.cz/ZOOPARK_VYSKOV/#035_FOTO_ZOOPARK_VYSKOV_026.jpg,
podobně zbarvenou kozu mají ve Vyškově jako kozu šumavskou. ( foto se mi nepodařilo zkopírovat, tak jen odkaz)
napsal(a):
http://verita.rajce.idnes.cz/ZOOPARK_VYSKOV/#035_FOTO_ZOOPARK_VYSKOV_026.jpg,
podobně zbarvenou kozu mají ve Vyškově jako kozu šumavskou. ( foto se mi nepodařilo zkopírovat, tak jen odkaz)
Jo, ta je taky moc pěkná. Mně se to povedlo, tak fotečku kozeny přikládám.

dajik
napsal(a):
Tady je ještě můj miláček Aida
Aida je taky moc hezká. Víte jak k tomu zbarvení došlo ? ( Myslím její předky )
iisaabeel
napsal(a):
neprodáváte někdo kůzlátka takto zbarvených kozí,nebo starší vychované kozy třeba ještě nedojící na jaro tak březen duben JM
Prodala bych kozičku Pepinu. Je rozená konec srpna. Je drobnější, nejspíš kvůli brzkému odstavu u chovatele. Matka nebyla žádná supr dojnice - 2l denně, byla taky tak zbarvená, otec byl hnědý kozel ( neplemenný ). Budoucí užitkovost kozičky si netroufám tipnout. Cena 800 Kč. Jsme z Plzeňska.
dajik
napsal(a):
Prodala bych kozičku Pepinu. Je rozená konec srpna. Je drobnější, nejspíš kvůli brzkému odstavu u chovatele. Matka nebyla žádná supr dojnice - 2l denně, byla taky tak zbarvená, otec byl hnědý kozel ( neplemenný ). Budoucí užitkovost kozičky si netroufám tipnout. Cena 800 Kč. Jsme z Plzeňska.
Škoda, že u nás pro kozenku není místo. Je fakt krásná.
PS: Vzpomněla jsem si u toho na náš výběr prvních slepic sem. Místo abychom koukali na hřeben, která brzo ponese, jsme je vybírali podle vzhledu. Prodávající z nás musí mít bžundu ještě teď.
dajik
napsal(a):
Mne by se taky libila... budem porizovat hlavne ovce teda, ale chci jednu velkou a tak jednu dve holandsky jako spolecnost.. takze u nas by ji nikdo neutiskoval. jenze az tak za dva mesice, az sleze snih, rozmrzne zem a budem moci udelat plot :/ a to jmeno je znameni! uz dlouho chci holcicku Josefinu :-D
tady naše barevné kozeny kupoval jsem je daleko od nás jen proto že se mi líbili jak jsou zbarvený a jsem s nimi spokojený jsou to výborné dojnice ted budo mít podruhé kůzlata tak uvidíme jak budou dojit
dado
napsal(a):
tady naše barevné kozeny kupoval jsem je daleko od nás jen proto že se mi líbili jak jsou zbarvený a jsem s nimi spokojený jsou to výborné dojnice ted budo mít podruhé kůzlata tak uvidíme jak budou dojit
to je radost pohlědět na tak barevnou kozenku, ta vám určitě dělá okrasu na zahradě.můžů se zeptat od kud jste.Lucie

dado
napsal(a):
od Sokolova karlovarskej kraj
A múžu se zeptat, kde jste si pro ně byl. Třeba mamina je k nám blíž
jeste jeden krasavec.. prvni moje reakce byla, ze maminka se asi spustila se slonem
No ty jsou nádherní. Měli jsme dřív kozla kyperského, taky to byl ušiplesk, ale na tyhle neměl...Tady je jeho fotka. V pátek se nám narodila kůzlata po jeho synovi - trojčata od černé kozy a všechny mají po dědečkovi bílé skvrny na obličeji.

jwinnie
napsal(a):
Asi vím, čí je. Proč to chcete vědět?
Teď asi budu za cvoka : Vlastně jen tak......Třeba abych majiteli složila poklonu, že má krásnou a chytrou kozu. A hodnou a trpělivou.
danurba
napsal(a):
No ty jsou nádherní. Měli jsme dřív kozla kyperského, taky to byl ušiplesk, ale na tyhle neměl...Tady je jeho fotka. V pátek se nám narodila kůzlata po jeho synovi - trojčata od černé kozy a všechny mají po dědečkovi bílé skvrny na obličeji.
ty od Kordulky? ty jsem taky obdivovala :-D
jj, od Kordulky. Budu se jí asi zbavovat, není nijak dobrádojnicea mléko má výraznou chuť po mandlích, až je to nepříjmené. kdyby jí někdo chtěl, bude levná. Je rohatá odrohovaná, věk neznámý, mám jí dva roky, byla prý asi šestiletá. Jinak je to moc hodná koza s měkounkým vemenem, dobře se dojí.

Jako my na trhu ve Štítarech u Kolína, nakupovali jsme od třech chovatelů,abysme měli různobarevné slepičky,takže u jednoho šedé,kropenaté, u druhého černé a třetího bílé,hnědé jsme měli už doma a mezi těmi černými byla jedna spíš taková do žluta,tak říkám, tu ještě nemáme, tu si taky vezmeme,tak nám ji prodali a pak nám jeden chovatel říkal, že to není slepice jak si myslíme, ale kohout