Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2011 11:39
markétaxx

XXX.XXX.221.186

Dobrý den, nemá někdo zkušenosti s odstraňováním ocásků pomocí kastračních gumiček?
Jaký je Váš pohled na tuto problematiku? My jsme koupili jehnice od velkého chovatele (bez ocásků)- zastává názor, že ovce pro chov by rozhodně neměly mít ocásky.
Kdy to nejlépe provést, kde umístit gumičku, jak ošetřovat, za jak dlouho odpadnou? Nezatěžuje to jehnici příliš?

Děkuji Markéta

25.2.2011 12:07
pesa

XXX.XXX.104.36

Nebojte se jehničce gumičku nasadit, určite čím je mladší tím lepší, nevím do kolika týdný/měsíců by se měla nasazovat... já je jehňatům nasadím hned po porodu a za týden-dva jim ocásek odpadne, potom jim to jen zasprejuju desinfekcí a je klid, určite je lepší jim ucásky kupírovat ted v zimě než v létě kdyz jsou mouchy. Peša

26.2.2011 10:06
markétaxx

XXX.XXX.57.3

Děkuji za odpověď. Ještě asi hloupá otázka: Je nějaké přesné místo, kam se gumčka má umístit?

Děkuji Markéta

26.2.2011 11:29
lavacca

XXX.XXX.1.3

markétaxx napsal(a):
Děkuji za odpověď. Ještě asi hloupá otázka: Je nějaké přesné místo, kam se gumčka má umístit?

Děkuji Markéta

Myslím, že většina na nemoderce psala nechat poslední 2 obratle.

26.2.2011 11:54
pajca

XXX.XXX.234.122

Nechte čtyři obratle,aby měli ovečky zakrytou celou kačku.Kvůli mouhám a jinému obtěžujícímu hmyzu.

26.2.2011 12:16
pesa

XXX.XXX.104.36

Jo jo, nechte ocásek trošku delší, od oka, aby jste videla že má kačku zakrytou. Nevím, já nikdy ty obratle nenahmatal..nikdy problém nebyl. Peša

26.2.2011 13:30
lavacca

XXX.XXX.1.3

Asi schválně až budou mrňata zkusím odchytit a zjistit, kolik obratlů mají. naše ovenky /Quessantky, ale i kamerunky a romanovky to tak mají/ mají totiž od přírody ocásky cca 5 cm. Řekla bych, že to je ta ideální délka. I když si ovečka lehne do špíny, tak má pipku zakrytou a zčistí se taky dobře.:-)

22.5.2013 11:22
wrutovo

XXX.XXX.254.81

Vadí pro kupírování ocásku gumičkou, když už je jehnička starší? Soused ovčák (tohle jehně není od něj) to odhaduje možná něco přes 2 měsíce, přikládám foto - ta světlá, na foto se zdá trošku větší než doopravdy je - stojí ve svahu, váhu odhaduji kolem 10kg, víc asi ani ne, připadá mi hodně lehounká.
Na mouchy dostala spot-on, ty by jí na ranku jít pak neměly.
Vzhledem k tomu, že jsme loni zažili u beránka hooodně táhlý průjem - a podle toho vypadal v intimních oblastech, tak máme strach nechávat dlouhý ocas, aby jí pak do toho špinavého např. mouchy něco nenakladly apod..
Děkuji za případné rady.

11.5.2016 18:19
krabka

XXX.XXX.244.230

Dobrý den, chovám Suffolky. Každý rok kupíruji jehničkám ocásky. Letos mám poprvé jehňata zkřížený s Zwartblesem. Vím, že u Zwartbles se ocásek nekupíruje. Ale zajímalo by mě co u jejich kříženců? Dík za odpovědi. Dan.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2016 20:03

Upalte jim je. U krizencu stejne nebudete mit bilou bambulku na konci ocasu. U ZW se nekupirujou jen kvuli ty bambuli, je to plemenny znak stejne jako ponozky a lysina na hlave. Ja jsem pro kupirovani u zvirat do chovu.

11.5.2016 21:44

Mastňáčku, já mám prakticky všechny křížence zw se znakem na ocase. Já osobně nekupíruji, ale pokud má někdo tento zvyk a je o něm přesvědčen, nevidím důvod, proč by v tom neměl pokračovat u jakýchkoli kříženců. Jen u čistokrevných plemen, která se nekupírují, by mi to přišlo jako nevhodné...

11.5.2016 22:22

Zalezi, jestl je zw otec nebo matka.

Gocz

12.5.2016 08:41
Gocz

XXX.XXX.27.34

wrutovo napsal(a):
Vadí pro kupírování ocásku gumičkou, když už je jehnička starší? Soused ovčák (tohle jehně není od něj) to odhaduje možná něco přes 2 měsíce, přikládám foto - ta světlá, na foto se zdá trošku větší než doopravdy je - stojí ve svahu, váhu odhaduji kolem 10kg, víc asi ani ne, připadá mi hodně lehounká.
Na mouchy dostala spot-on, ty by jí na ranku jít pak neměly.
Vzhledem k tomu, že jsme loni zažili u beránka hooodně táhlý průjem - a podle toho vypadal v intimních oblastech, tak máme strach nechávat dlouhý ocas, aby jí pak do toho špinavého např. mouchy něco nenakladly apod..
Děkuji za případné rady.

Nevadí. Já jsem si kupoval letos i starší jehničku do chovu a měla ocas, takže nic jiného nezbylo. Po upadnutí jsem to zastříkal desinfekcí a je klid. Větší problém by asi mohl nastat, kdyby měla v době upadnutí ocásku průjem. To by to pak chtělo větší péči.

12.5.2016 09:24
profesor1

XXX.XXX.192.98

U starších je dobré nasadit gumičku mezi obratle. (prý to jde se trefit).

12.5.2016 16:06
krabka

XXX.XXX.244.230

Díky za odpovědi.Otec je ZW.

12.5.2016 16:09

Jestli je ZW otec, taky máte všechna jehňata se ZW znaky? :)
Zajímalo by mě, jestli to má někdo na opak - jestli na černé ovce pouští bílého berana a zda padají z černých ovcí bílá jehňata jen s trochou černé?...

12.5.2016 19:25
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Když jsem se pokoušela křížit v mateřské pozici romanovku a v otcovslé texla, tak jehňata byla bílá a s krátkým ocase. Ovšem když jsem na tyto říženky opět postila texla, tak se zvýšil se počet komplikovaných porodů, proto jsem od toho upustila.

12.5.2016 20:01
lilo

XXX.XXX.201.210

No myslim si ze davat na romanovku texelaka je jako krizit krysarika s buldockem

12.5.2016 20:14
krabka

XXX.XXX.244.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestli je ZW otec, taky máte všechna jehňata se ZW znaky? :)
Zajímalo by mě, jestli to má někdo na opak - jestli na černé ovce pouští bílého berana a zda padají z černých ovcí bílá jehňata jen s trochou černé?...

Z 23ks jehňat, mají pouze 3ks bílé znaky, jinak ostatní jsou komplet černý. Dan.

12.5.2016 21:42

To je taky zajímavý...prostě černá je dominantní, "ať se děje, co se děje" :) díky Dane.

Nubiru

13.5.2016 10:43
Nubiru

XXX.XXX.147.2

Toho roku zo spojenia bielej plemennej frízky a čierneho plemenného lacauna tri biele jahničky. Schválne som bola zvedavá, čo spraví čierny baran s bielymi matkami. S farbou nespravil nič. Všetky tri sestričky sú biele, iba jediná má na zadnej strane krku tmavý pásik. Viac ako farbu pretlačil baran trochu inú kvalitu vlny a inak tvarovanú hlavu s ušami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík