Parazity - malé kozľa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2011 14:22
katjuschka

XXX.XXX.236.166

Zdravím všetkých. Stala sa nám taká začiatočnícka chyba, nepichli sme Ivermectinom matky pred pôrodom (mňa ani vetku to nenapadlo, kozy vyzerali byť ok - lesklá srsť, neškriabali sa, atd). Bohužiaľ mali nejaké vonkajšie parazity (vši?) a dostalo ich novonarodené kozľa. Kozliatko je s maminou vo vnútorných neobývaných priestoroch nášho domu, v pôrodnej klietke, čiže izolované. Veterinárka zajtra príde pichnúť všetky zvieratá čo máme, vrátane matky. Čo však s malým? Je mi jasné, že musíme opatrne. Veterinárka odporúčala okúpať, ak by to šlo iným spôsobom, bude to dosť vítané, nakoľko je to fakt prcek, narodil sa včera (holandská koza). Za rady k veci ďakujem.

3.3.2011 14:42
danurba

XXX.XXX.204.155

Před týdnem jsem zjistila u koz napadení všenkami. Veterinář jim všem napíchal Ivomec s tím, že ten ničí jen dospělce. Ta dva týdny od aplikace Ivomecu budu muset kozy postříkat roztokem Neostomozanu, aby se zničily i všenky čerstvě vylíhlé z hnid. Zkusila bych tedy kůzle taky postříkat tím Neostomozanem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2011 14:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, zrovna jsem řešila stejný problém, kůzleti jsem našla v srsti malé potvůrky, čmelíky smajlík Bylo zrovna týden staré a bála jsem se mu dát veterinářem doporučený ektoparazitický přípravek Arpalit Neo, je to pěna nebo se dělá i sprej, prý velmi spolehlivé, nechtěla jsem, aby kůzle po nastříkání nastydlo a také, že ho koza olizuje, vzpomněla jsem si na obojky proti blechám a klíšťatům, které se dávají psům a kočkám, zvolila jsem takový, který je právě pro kočky, protože ty jsou více nachylnější a olizují se, kůzle bylo záhy bez parazitů, ale obojek jsem mu raději ještě nechala. Ty injekce nedoporučuji, mezi chovateli se říká, že jsou bolestivé a nezabere jen jedna dávka, psům, morčatům a kočkám dávám pipety. :-)
Martina

Přidejte reakci

Přidat smajlík