Dobrý den, chtěla bych poprosit zkušenější, zda mi neřeknou o jaký druh kozy se jedná, koupila jsem jí od staršího pána, neregistrovanou spolu s dcerou, která je také na fotu. Vím pouze, že byla připuštěna plemenným kozlem hnědým krátkosrstým a jsou jí dva roky, momentálně jsou obě březí. Děkuji za informace. Dita
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když jsem sháněla kozičku, přála jsem si hnědou, rohatou, narazila jsem na inzerát, kde se prodávali takové s PP a pán mi psal, že je to česká horská koza na kterou se dostávají od státu dotace, aby se zachovalo toto naše plemeno.

napsal(a):
Když jsem sháněla kozičku, přála jsem si hnědou, rohatou, narazila jsem na inzerát, kde se prodávali takové s PP a pán mi psal, že je to česká horská koza na kterou se dostávají od státu dotace, aby se zachovalo toto naše plemeno.
Dotace od státu se dostávají na zvířata s pop - a to česká hnědá krátkosrstá a česká bílá krátkosrstá - a tyto ještě musí být ještě zapojeny v kontrole užitkovosti. Asi jste pánovi špatně rozuměla. Vaše kozička na fotce má znaky Hnědé krátkosrté kozy
napsal(a):
Je jako ta moje
Jsou si hodně podobné. Děkuji za názory, čekáme každým dnem kůzlátka, tak jsem zvědavá jaká budou, připouštěli jsme plemenným kozlem, hnědým krátkosrstým, tak doufám, že se narodí kozičky, abychom si je nechaly na mléko. Jinak Starší koza na fotu dává lahodné mléko, loňskou sezónu 3l za den. Doufejme, že dcera bude po ní