vcera sme si zakupili novu kozicku, vieme sice ze je to krizenka, ale majitelka hovorila, ze jej mama by mala byt krizenka kozy siamskej. Preto by ma zaujimalo, ci taky druh koz vobec existuje? Od normalnej sa odlisuje kratkymi usiami a jej mama okrem kratkych usi vyzera ako durynska. Viete mi niekto poradit ake plemeno ma take kratke usi, bo nam strasne pripomina lamu Na internete som ziadne udaje o koze siamskej nenasiel, dakujem za info.
O siamské koze sice nevím nic, za to vím o exteriérové vadě zvané "myší ucho" - a to bych řekla, že má vaše kozička. Není to nic proti ničemu , sama jsem takovou kozu měla, kozlíky dávala normálně ušaté ( ba spíš bych řekla pořádně ušaté, ale ten rozdíl zas nebyl tak nápadný jako rozdíl mezi normálním a "myším" uchem ), kozička se jí u mě narodila jediná a měla myší ouška po mamince
. Kozu jsem získala darem už dospělou a nebýt toho, že prodělala zřejmě dřív zánět a dojila jen na jeden struk, byla by to dobrá dojka. Byla bílá a taky měla cingrlátka, ale ne tak výrazná, jako ta vaše
Dobrý večer tieto kozy chovám už 5 rokov tiež nikto mi nevedel povedať čo je to za plemeno, na nete som podobne kozy našiel pod názvom Lamancha goat vyskušajte možno niečo najdete. Tento rok sa mi takéto kozy okotili a musim potvrdit že sú to velmi dobré dojky, 1 krát okotená kozička mi nadojila 3 l na deň 2 kozlatá, jej matka 5 litrov a mala 3 kozlatá .
Toť moja súsenosť s týmito kozami, podľa mňa môžem len odporučiť. prikladám foto minuloročných kozliatok z ich mamou
juraj
napsal(a):
Dobrý večer tieto kozy chovám už 5 rokov tiež nikto mi nevedel povedať čo je to za plemeno, na nete som podobne kozy našiel pod názvom Lamancha goat vyskušajte možno niečo najdete. Tento rok sa mi takéto kozy okotili a musim potvrdit že sú to velmi dobré dojky, 1 krát okotená kozička mi nadojila 3 l na deň 2 kozlatá, jej matka 5 litrov a mala 3 kozlatá .
Toť moja súsenosť s týmito kozami, podľa mňa môžem len odporučiť. prikladám foto minuloročných kozliatok z ich mamou
Dobry vecer,
to je priam fascinujuce! Tak ak by ste mali este nejaku tohtorocnu kozicku na predaj ozvite sa, boli by dve a bolo by im urcite veselsie.
Odkial ste, ak sa smiem spytat? Chovate aj capa? S pozdravom: Peter
Takúto kozenu mám aj ja. Vyzerá to tak, že tieto myšie uši nie sú až také výnimočné. Takéto kozy sú napríklad aj nad Železnou studničkou v BA. Skúsim sem dať ich obr. spred roka.
kukuland
napsal(a):
Dobry vecer,
to je priam fascinujuce! Tak ak by ste mali este nejaku tohtorocnu kozicku na predaj ozvite sa, boli by dve a bolo by im urcite veselsie.
Odkial ste, ak sa smiem spytat? Chovate aj capa? S pozdravom: Peter
Dobrý deň capa žiaľ nemám, kozliatka sa mi nepodarili vtakom pomere v akom som chcel mám 4:1 takze ta jedna kozička ide do chovu, som z Rajeckej Lesnej.
juraj
Po dlhom case googlovania som nadabil na toto forum. Mam presne taketo plemeno koz a zacalo ma zaujimat, o ake kozy sa jedna. Ja som tuto kozu kupil, mysliac si, ze ide o nejaku geneticku vadu usi, ale nakolko mala krasne vemeno, som ju zobral. Mam ju uz 4. rok a mozem povedat, ze lepsiu dojku som este nemal (cca 6 l/den). Odchoval som uz jej 3. generaciu po no name capovi a mozem povedat, ze vsetky maju paradne vemena (ciernej farby), krotku povahu a vyborne doja. Dalsim ich spolocnym znakom je, ze strasne silno blacia (asi ako ked klasickej koze ide o zivot) pocut to na stovky metrov daleko. To je ale ich jedina zla vlastnost. (Na obr. matka s dcerou-lave dve)
Ja mam tiez bielu kratkosrstu kozu s takymi uskami a teraz je pripustena anglonubijskym capom tak som zvedava co s toho bude :) toto je ona
Dobry den, tento rok sa mi narodil po mamine s mysimi uskami nadherny capko, konkretne 15.1., je krasny, mohutny, pekne vyfarbeny, mama na prve dojenie dava 3l denne, zial pre nase kozy je pribuzny a musime ho predat, ak by mal niekto zaujem urcite sa dohodneme. Otec vyborny skokan, capko je z dvojiciek, je velka skoda ho nedat na chov...
u nás se narodila trojčata,dvě kozičky a jeden kozlík.jedna kozička je krátkouchá,jedna normálně ušatá a kozlík téměř bezuchý.Fotky jsou na facebooku v ,,krátkouchá koza lamancha,,
my mame ciernu kozu a bieleho maleho capka, ale nie som si istá či je čistý lamancha...
sysa
napsal(a):
my mame ciernu kozu a bieleho maleho capka, ale nie som si istá či je čistý lamancha...
capko