Kozel společně s kůzlaty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2011 23:26

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat těch, kteří mají kozla, jestli ho oddělujete, když koza čeká kůzlata nebo ho necháte u porodu a pak je společně s kůzlátkama, jak se k nim chová, neubližuje jim ? Mám totiž kozla, který hned od porodu kůzlata chtěl trkat, vadilo mu, že se přiblížily k míse s chlebem, tak jsem ho dala jinam a hrozně vyvádí - naříká, chce být s nimi, pusím ho jen pod dohledem, je to smajlík pacholek, pozoruju ho, jak mu vadí, když se jen kůzle přiblíží k senu nebo si chce vyskočit k němu na boudu .... hned sklopí hlavu a jde proti němu rohama, bojím se, že mu ublíží, takhle se chová každý kozel smajlík Poradíte co mám dělat ? Jsem z toho zoufalá, když je oddělený, celou dobu strašně naříká, je mi ho líto a když bych ho nechala společně s kůzletem, zas je mi líto kůzlátka, co kdyby mu kozel ublížil smajlík

21.3.2011 00:11
roklanka

XXX.XXX.215.55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat těch, kteří mají kozla, jestli ho oddělujete, když koza čeká kůzlata nebo ho necháte u porodu a pak je společně s kůzlátkama, jak se k nim chová, neubližuje jim ? Mám totiž kozla, který hned od porodu kůzlata chtěl trkat, vadilo mu, že se přiblížily k míse s chlebem, tak jsem ho dala jinam a hrozně vyvádí - naříká, chce být s nimi, pusím ho jen pod dohledem, je to smajlík pacholek, pozoruju ho, jak mu vadí, když se jen kůzle přiblíží k senu nebo si chce vyskočit k němu na boudu .... hned sklopí hlavu a jde proti němu rohama, bojím se, že mu ublíží, takhle se chová každý kozel smajlík Poradíte co mám dělat ? Jsem z toho zoufalá, když je oddělený, celou dobu strašně naříká, je mi ho líto a když bych ho nechala společně s kůzletem, zas je mi líto kůzlátka, co kdyby mu kozel ublížil smajlík

Pokud jde proti kůzleti se sklopenou hlavou,nenechávala bych je spolu. Neznám kozla,který by se zajímal o kůzle,spíš o kozu po porodu,ta se může znovu začít prskat a kozel může být agresivnější. Asi bych ho nechala naříkat

21.3.2011 09:05
gajdovka

XXX.XXX.4.30

Já 14 dní před porodama oddělím kozeny, kozel je pořád ve svém chlívečku,ale vidí na ně, když jsem ho dala do chlívku, kdy na ně neviděl, taky plakal.Když je pouštím ven, tak všechny, to si kůzlata kozena před kozlíkem uhlídá, proto jsem si pořídila kozla kameruna,aby nebyl moc velkej.Po porodu ho vezmu a jdu mu představit děti.A za týden dávám kozeny s kůzlatama dohromady, ale kozel je pořád ve svém.Takhle nakukuje,když se rodí.

21.3.2011 22:39
pokita

XXX.XXX.162.188

Tak my máme kozla společně s kozama při porodech i potom, ale nemá rohy. Při krmení do nich taky drcá, ale nikdy se nic nestalo.

22.3.2011 11:01

Náš kozel je dva týdny vykastrovaný a jak ho vypustím ven kde je koza, hned je nadržený, to ho spíš trká ona, protože jí travuje.

22.3.2011 11:06

Taky máme kameruna, tady je jeho foto.

22.3.2011 20:26
gajdovka

XXX.XXX.137.238

myslela jsem, že už mi kozel dál neporoste, stačilo by, ale podle Vašehov asi ano a ty rožiska. Stačí mi teď, když mě nabere, jakou mám modřinu, nechtěla jsem mu je odstranit.Vypadal by divně.

23.3.2011 12:50
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

Já jsem nikdy kozly neoddělovala ( všichni byli bezrozí ). Rodící kozy vždy ignorovali, kůzlata taky, až když byly větší a moc jim lezly pod huby, tak je odstrčili - ale nic hrozného. Nebo když se spetly a hledaly jim koulem koulí mlíko smajlík
Cesar je jediný z mých kluků, který přede mnou svoje potomky hlídá :-) - kolikrát jsem ho musela přivázat, když jsem potřebovala ošetřit kůzlata po porodu nebo jim pomoct napít - tak chodil kolem a hlasitě projevoval nespokojenost - a páč jsem ho měla za zadkem a oči vzadu nemám, raději než incident jsem volila dočasné uvázání :-) Nesnažil se drcat, snažil se mně odstrčit tělem :-))

25.3.2011 12:58

Nevíte někdo, může mít kozička zbarvený límec po kozlovi ? Víte co myslím, že ? On má úhoří pruh na zádech a pak límec kolem krku, mají to jen samci nebo i kozičky ? smajlík Jeho dcerka je hnědá a má úhoří pruh a na krku se jí dělá flíček, tak nevím, jestli se jí nevytváří límec ? Její maminka ho nemá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík