Dohryzené jahňa- súrne prosím o pomoc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2011 20:53
radka292

XXX.XXX.38.236

Prosím Vás máte niekto skúsenosť ako liečiť dohryzené jahňa? aké má šance že prežije? smajlíkStalo sa totiž to, že naše 2týždňové jahňa bolo napadnuté psom:-(- poranenia na koži sú zastriekané dezinfekciou, vet mu dal injekciu proti infekcii.. no jahniatko vôbec nechce príjímať mlieko od mami, hoci tá ho od seba neodháňa. nevieme či má vnútorné zranenie..
Ďakujem za rady

22.3.2011 21:06
danurba

XXX.XXX.40.197

Zahřejte ho, obložte ho lahvema s horkou vodou a snažte se do něj dostat tekutiny, když nechce mléko, tak glukózu injekční stříkačkou. A pak už je to na něm. Může to být šok, pomáhá teplo a klid, ale od matky bych ho nebrala, byl by to další stres. Držím mu palce. Dana

22.3.2011 22:49
vuznice

XXX.XXX.36.104

Pořádně se na ně podívejte, rany zastříkejte, jinak, je to šok, ale ten přejde do pár hodin a jehně bude v pořádku, snad:-(:-(:-( Vůznice

23.3.2011 09:51
radka292

XXX.XXX.38.236

ďakujem za radu, bohužiaľ jahniatko v noci zomrelo smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.3.2011 12:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je mi moc líto smajlík, to byl Váš pes ? smajlík Co když to udělá znovu ?smajlík

25.3.2011 13:10
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

Loni mi sousedův ovčoun pokousal psa ( kříženec špice cca 8 kg ). Na stehně měl škrábanec, ve slabině dírku od špičáku skoro neznatelnou. Ještě štěstí, že u incidentu shodou okolností byli veterináři. Psa pečlivě prohlídli, řekli, že se jim to nezdá, odvezli ho a operovali. Vnitřní břišní stěna byla roztržená - kdyby se to neoperovalo, mohlo dojít ke kýle a uskřinutí střev.
Letos mi uhynulo kůzle - no uhynulo - v poslední chvíli jsem ho stačila zaříznout. Ráno se ještě normálně napilo ( byl to takový nešika, sám by se od kozy nenapil, ale když jsem na to dohlídla, nacucal se hezky ). Odpoledne už pít nechtěl, večer jsem ho našla jak leží, vstal sice bez odkladu, když jsem ho stavěla, ale pít nechtěl ani z flašky. Udělala jsem tedy, jak výše někdo radí, dala jsem ho ke kamnům a ještě jsem mu tam přistrčila petku s horkou vodou. Během půl hodiny už ležel natažený a chvílemi naříkal. Viděla jsem, že je to marný a vzala jsem ho nožem. Zjistila jsem nepatrnou dírku ve stažené kůži v pravém boku ( ani modřina tam nebyla ) - a NATRŽENÁ JÁTRA smajlík ( tam teda ta modřina byla ).
Resumé - zvenku někdy není nic, nebo skoro nic vidět a vevnitř může být rozsáhlé poranění smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík