Při listování starými časopysy jsem narazil na pár receptů na kozí sýry,takže pro inspiraci....
jirinajanickova
napsal(a):
Jakým způsobem byste ho expedovali - myslím v jakém obalu ?
Máme krabičky s víčkem cena cca do 2 Kč
viz odkaz...
http://www.lipavelkoobchod.cz/index.php?page=detail&zbozi=3044
a pak kulaté.... tam dáváme pomazánky... Jana B.
Mám dotaz na ty, co už sýry vyrábí - je rozdíl mezi zpracováním kozího a kravského mléka? Nám se totiž bohužel asi tenhle rok ještě nepovede pořídit si vytoužené ovce a kozy, a i kdyby, tak počítám s mlékem spíš napřesrok. Tak jsem si říkala, že je dostupné syrové kravské mléko z mlékomatů, tak jestli postup je stejný respektive jestli se mléko chová stejně při zpracování? Tyhle recepty mě navnadily, mám chuť to vyzkoušet
jony
napsal(a):
Rozleželý tvaroh za stálého míchání přetavíme.........---------tomu nerozumím,jak přetavíme?
Nejspíš je míněno zahřát s přidaným máslem dokud se vše nespojí,teplota je max do 40s., při zahřívání stále míchat a jakmile se vše spojí ve vláčnou skoro hladkou hmotu odstavit z plotny...aspoň takto to dělám já, a sýr chutná
Jsem rád, že se někdo tímto příspěvkem nechal inspirovat.Své kozeny nechám připustit až tento rok na podzim, a tudíž veškeré experimenty s kozím mlékem budu praktikovat až napřesrok .Mám ještě jednu zkušenost.Kozí sýr s koriandrem.Byl to tvrdý holandský sýr,ale tak výborný,že se mi ani nechtělo věřit,že to byl sýr kozí.Koriandr je přísada pro nás málo obvyklá , ale ve spojení se sýrem naprosto lahodná.Pro labužníky z okolí Uherského Hradiště k dostání v prodejně "U mlsného kocoura" na prvním náměstí.Nejsem majitel ani spoluvlastník,ale jen konzument,ale takovéto informace se mezi milovníky kozího sýru musí prostě dostat. Jirka.J.
radak
napsal(a):
Mám dotaz na ty, co už sýry vyrábí - je rozdíl mezi zpracováním kozího a kravského mléka? Nám se totiž bohužel asi tenhle rok ještě nepovede pořídit si vytoužené ovce a kozy, a i kdyby, tak počítám s mlékem spíš napřesrok. Tak jsem si říkala, že je dostupné syrové kravské mléko z mlékomatů, tak jestli postup je stejný respektive jestli se mléko chová stejně při zpracování? Tyhle recepty mě navnadily, mám chuť to vyzkoušet
V únoru jsem byla na kurzu výroby sýrů.
Od té doby každý týden kupuji mléko v mlékomatu, zkouším sýry, abych byla řádně připravena, až začnu cca za 2 měsíce dojit.
Ječmi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mockrát děkuji za recept
Jsem začátečník, ještě jsem nic z kozího mléka nedělala a ráda bych se něco chtěla naučit, když bych chtěla dělat tento sýr, píšou z nakyslého mléka, tak jak mám postupovat po nadojení
Mám jednu kozu a vydojím cca půl litru ráno a tak nějak to samé večer. Mám dát ranní mléko do lednice a k němu slít pak večerní mléko nebo slévat mléko 2-3 dny
, aby toho bylo víc a nechat jak dlouho a kde ( v lednici, při pokojové teplotě ...), aby zkyslo