Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2011 18:32
jackiv

XXX.XXX.59.152

Při listování starými časopysy jsem narazil na pár receptů na kozí sýry,takže pro inspiraci....

27.3.2011 18:35
jackiv

XXX.XXX.59.152

Obzvlášť ten Podkrkonošský hořčák mne zaujal.Jirka.J.

27.3.2011 18:45
pepe07

XXX.XXX.128.2

jackiv napsal(a):
Obzvlášť ten Podkrkonošský hořčák mne zaujal.Jirka.J.

Děkuji moc za receptíky, určitě vyzkouším!!!!!!!! Dita:-)smajlík

28.3.2011 10:08
jberestk

XXX.XXX.28.154

Super a díky Jana B smajlík

28.3.2011 11:21
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

jackiv napsal(a):
.

Jakým způsobem byste ho expedovali - myslím v jakém obalu ? smajlík

28.3.2011 11:30
jberestk

XXX.XXX.28.154

jirinajanickova napsal(a):
Jakým způsobem byste ho expedovali - myslím v jakém obalu ? smajlík

Máme krabičky s víčkem cena cca do 2 Kč
viz odkaz...
http://www.lipavelkoobchod.cz/index.php?page=detail&zbozi=3044

a pak kulaté.... tam dáváme pomazánky... Jana B.

28.3.2011 12:07
renča

XXX.XXX.51.72

Já tedy velice děkuji ,že jste sem dala takovou kuriozitu. Renata

28.3.2011 14:04
radak

XXX.XXX.40.194

Mám dotaz na ty, co už sýry vyrábí - je rozdíl mezi zpracováním kozího a kravského mléka? Nám se totiž bohužel asi tenhle rok ještě nepovede pořídit si vytoužené ovce a kozy, a i kdyby, tak počítám s mlékem spíš napřesrok. Tak jsem si říkala, že je dostupné syrové kravské mléko z mlékomatů, tak jestli postup je stejný respektive jestli se mléko chová stejně při zpracování? smajlík Tyhle recepty mě navnadily, mám chuť to vyzkoušet :-)

28.3.2011 14:31
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

Určité drobné rozdíly jsou - údajně není možné z kozího udělat korbáčky pareničky a tak, z ovčího je největší výtěžnost, páč je "nejhustší" a tak.
Ale tento váš nápad je určitě dobrý - získáte dovednosti, které se vám určitě jen a jen budou hodit :-)

28.3.2011 15:33
jony

XXX.XXX.164.223

Rozleželý tvaroh za stálého míchání přetavíme.........---------tomu nerozumím,jak přetavíme?

28.3.2011 16:09
pepe07

XXX.XXX.128.2

jony napsal(a):
Rozleželý tvaroh za stálého míchání přetavíme.........---------tomu nerozumím,jak přetavíme?

Nejspíš je míněno zahřát s přidaným máslem dokud se vše nespojí,teplota je max do 40s., při zahřívání stále míchat a jakmile se vše spojí ve vláčnou skoro hladkou hmotu odstavit z plotny...aspoň takto to dělám já, a sýr chutná:-)

28.3.2011 21:41
jackiv

XXX.XXX.59.152

Jsem rád, že se někdo tímto příspěvkem nechal inspirovat.Své kozeny nechám připustit až tento rok na podzim, a tudíž veškeré experimenty s kozím mlékem budu praktikovat až napřesrok .Mám ještě jednu zkušenost.Kozí sýr s koriandrem.Byl to tvrdý holandský sýr,ale tak výborný,že se mi ani nechtělo věřit,že to byl sýr kozí.Koriandr je přísada pro nás málo obvyklá , ale ve spojení se sýrem naprosto lahodná.Pro labužníky z okolí Uherského Hradiště k dostání v prodejně "U mlsného kocoura" na prvním náměstí.Nejsem majitel ani spoluvlastník,ale jen konzument,ale takovéto informace se mezi milovníky kozího sýru musí prostě dostat. Jirka.J.

29.3.2011 11:15
jecmi

XXX.XXX.164.145

radak napsal(a):
Mám dotaz na ty, co už sýry vyrábí - je rozdíl mezi zpracováním kozího a kravského mléka? Nám se totiž bohužel asi tenhle rok ještě nepovede pořídit si vytoužené ovce a kozy, a i kdyby, tak počítám s mlékem spíš napřesrok. Tak jsem si říkala, že je dostupné syrové kravské mléko z mlékomatů, tak jestli postup je stejný respektive jestli se mléko chová stejně při zpracování? smajlík Tyhle recepty mě navnadily, mám chuť to vyzkoušet :-)

V únoru jsem byla na kurzu výroby sýrů.
Od té doby každý týden kupuji mléko v mlékomatu, zkouším sýry, abych byla řádně připravena, až začnu cca za 2 měsíce dojit.
Ječmi

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.7.2011 00:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mockrát děkuji za recept :-)
Jsem začátečník, ještě jsem nic z kozího mléka nedělala a ráda bych se něco chtěla naučit, když bych chtěla dělat tento sýr, píšou z nakyslého mléka, tak jak mám postupovat po nadojení smajlík
Mám jednu kozu a vydojím cca půl litru ráno a tak nějak to samé večer. Mám dát ranní mléko do lednice a k němu slít pak večerní mléko smajlík nebo slévat mléko 2-3 dnysmajlík, aby toho bylo víc a nechat jak dlouho a kde ( v lednici, při pokojové teplotě ...), aby zkyslo smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík