Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2011 12:34
kunesek

XXX.XXX.200.45

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s vyvoláním porodu u koz, když dlouho přenáší? Přítel dělá na kravíně u masňáků a říkal že letos jich vyvolávaly hodně, zejména u jalovic aby nebyly velký telata. Naše Bětule, měla termín před pěti dny, vemeno nalité, sotva leze, funí heká,furt žere. Jsem už docela nervozní, že kůzlata budou moc velká a porod nedopadne dobře. Verča

11.4.2011 12:39
kunesek

XXX.XXX.200.45

11.4.2011 12:52
renča

XXX.XXX.51.72

Nic takového u kozy nedělejte. Ona jistě porodí sama akorát kdyby začala tlačit a nešlo to ,tak pak musíte zasáhnout.
Dobře to dopadne. Každá trouba pače jinak. Renata

11.4.2011 14:50
lavacca

XXX.XXX.1.3

kunesek napsal(a):
Dobrý den, máte někdo zkušenosti s vyvoláním porodu u koz, když dlouho přenáší? Přítel dělá na kravíně u masňáků a říkal že letos jich vyvolávaly hodně, zejména u jalovic aby nebyly velký telata. Naše Bětule, měla termín před pěti dny, vemeno nalité, sotva leze, funí heká,furt žere. Jsem už docela nervozní, že kůzlata budou moc velká a porod nedopadne dobře. Verča

To jakože nechaly jalovici porodit o několik dní dříve nebo co? Vždyť to přece velkým telatům nezabrání. smajlík

Jinak 5 dní přenášení je myslím úplně normální. Jak psala Renča, jedině, kdyby snad koza tlačila a nic nešlo, tak pomoci. Někde bylo, že přenášela koza 10 dní a taky v pohodě. Hlídala bych jí, aby neměla nějaké komplikace, ale určitě bych jí nic na vyvolání porodu nepíchala. smajlík

11.4.2011 14:51
lavacca

XXX.XXX.1.3

kunesek napsal(a):

To jakože nechaly jalovici porodit o několik dní dříve nebo co? Vždyť to přece velkým telatům nezabrání. smajlík

Jinak 5 dní přenášení je myslím úplně normální. Jak psala Renča, jedině, kdyby snad koza tlačila a nic nešlo, tak pomoci. Někde bylo, že přenášela koza 10 dní a taky v pohodě. Hlídala bych jí, aby neměla nějaké komplikace, ale určitě bych jí nic na vyvolání porodu nepíchala. smajlík

11.4.2011 14:51
lavacca

XXX.XXX.1.3

:-) pardon, se mi to vložilo 2x. smajlík

11.4.2011 23:36
ambra

XXX.XXX.93.198

kunesek napsal(a):

A jste si jistá že přenáší?

12.4.2011 05:56
androvamilada

XXX.XXX.6.15

Nebojte! Břicho nemá nijak dramatické, respektive takové, jaké mají moje kozy teď po porodu jen z jídla:-) To bude o.k., ona porodí sama, až bude její čas.

Milada

12.4.2011 15:31
agentka

XXX.XXX.158.141

KOza mi letos porodila až 157 den a dvojčata úplně v poho taky jsem z ní byla nerví ostatní rodily na termín a tato si to prodloužila - ta vaše vypadá že brzo porodí a na velká kůzlata opravdu nevypadá

12.4.2011 15:37
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

člověk má tendenci se do toho zvířatům moc montovat - honem honem říje - pic estrofan, honem honem porod, honem honem mlíko - pic pic oxytocin - pak se divíme, že jsou alergie, že dětem i chlapečkům rostou prsa a jiné podivnosti :-(

12.4.2011 16:14
kunesek

XXX.XXX.200.45

No pokud jalovice přenášela týden, tak jí porod vyvolávaly, postupně tuto dobu zkracovaly a s tím nebyl problém, taky si ale myslím že to nemá na velikost telete vliv. Já totiž asi všechno mooc řeším a přítel už ze mě šílí, loni nám jedno kůzle po porodu umřelo a nerada bych něco zanedbala, tak pročítám nejrůznější informace a koukám na videa zejména obtížných porodů. Jinak kozenka je úplně v pohodě, zdá se mi že jí bříško drobet splasklo, ale loni ho měla snad poloviční a to měla dvojčata, dneska jsem jí sledovala a začala být neklidná, hrabala a za chvíli se tvářila jako že nic . Loni ale rodila perfektně, takže to letos určitě zvládne taky, až bude její čas. Jen se bojím protože tolik chovatelů píše o různých nedařbách okolo porodů. Nicméně takhle jsem nebyla nervozní ani když sem měla rodit já, je to dost vyčerpávající. Hlavně jsem moc ráda, že jsou zde lidé jako Vy kteří poradí, uklidní a podpoří. Díky

Přidejte reakci

Přidat smajlík