Zdravím všechny chovatele a přeju krásné Velikonoce!!!
Jak jste na tom letos s poměrem narozených koziček a kozlíků případně oveček a beránků?
Letos máme nějakou smůlu a rodí se snad jen kluci :( Z 6ti porodů máme 8 kozlíků a 2 kozičky z nichž jedna po týdnu zemřela :( Takže nám zbyla pouze jedna kozička Čekáme ještě asi 5 porodů, tak snad se ještě nějaká kozenka podaří.
Doufám, že se jinde daří líp... Povídejte, přehánějte
Tereza - Passerovna
tak já jsem měla od začátku svého chovu před devíti lety výrazně větší počet smaců, dokonce i v poměru 7:3 a letos se to nějak obrací. U koz je to z pěti porodů 5 kozlíků a 5 koziček, bohužel jeden kozlík uhynul. U ovcí ze 7 porodů bylo 7 jehniček a 8 beránků, z toho jedna jehnička nyrozená mrtvě. Takže letošní rok je vyjímečně vyrovnaný.
tak u nás to jsou dvě kozičky a kozlík a od oveček dvě jehničky a šest beránků
tak to všem gratuluji
Vcera doma o 3 kozliky vic... :( Ale aspon jsou všichni zdraví :)
Takže stav k dnešnímu dni 10 kozlů 1 kozička
Očekávám ještě asi 4 porody...
Tak u nás dva porody a u obou po dvou kozičkách, všechny si necháváme do chovu. Všem gratuluji k přírůstkům
Uživatel s deaktivovaným účtem

napsal(a):
A nám se dnes narodil letoní první kozlík
.....letošní......
Tak konečně kozičky :) Aktuální stav 4 kozenky 14 kozlíků
TA příroda je stejně čarodějka

Tak mě včera přibyly dvě kozičky. Proti kozlíkovi - jedináčkovi- jsou strašně prťavé. Při té příležitosti bych se chtěla zeptat : Kolik má asi kůzlátko přibírat za den v prvním týdnu ? Nevím jestli dost pijí, koza mléko má, ale nevím jestli kůzlata zvládají pít.

Přidávám naše skóre z jižních čech:
- z quessantek 6 beránků a 1 jehnička. U kamerunek máme první jehničku a od stejného kamerun. berana kříženky mají 2 jehničky a 1 beránka. Takže kameruňák letos vede na body s holkama před jeho dvěma quessant. kolegama!