Změna v přidělování tříd za celkovou plemenou hodnotu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2011 20:26
vojtas

XXX.XXX.130.52

Ahoj všem, právě jsem na stránkách svazu narazil na tuto novou informaci:
Rada plemenných knih schválila nový systém přidělování tříd za celkovou plemennou hodnotu (CPH):
ER 15 % zvířat s nejvyššími hodnotami selekčního koeficientu CPH
E 16-35%
I 36-65%
II 66-100%.
Jaký je na to Váš názor, přispěje to ke zvýšení kvality zvířat, nebo to až tak znatelný rozdíl nebude?
Vojtas

26.4.2011 22:32
lesakm

XXX.XXX.178.92

Dobrý den , podle mě to povede jen k dalšímu nesmyslnému posílení již dnes přeceňovaného vlivu CPH na produkci plemenných zvířat pokud se někdo podíval na nějaká zvířata na loňských trzích je patrné že CPH dost dobře neodráží skutečnou kvalitu zvířat a osobně bych spíše posílil spíše vliv skutečného vzhledu zvířete tohle si myslím že povede k tomu že se budou nabízet kryplíci kteří holt budou mít vysoké CPH po rodičích ale jejich skutečná kvalita bude pochybná.
:-)ML.

27.4.2011 10:47
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

vojtas napsal(a):
Ahoj všem, právě jsem na stránkách svazu narazil na tuto novou informaci:
Rada plemenných knih schválila nový systém přidělování tříd za celkovou plemennou hodnotu (CPH):
ER 15 % zvířat s nejvyššími hodnotami selekčního koeficientu CPH
E 16-35%
I 36-65%
II 66-100%.
Jaký je na to Váš názor, přispěje to ke zvýšení kvality zvířat, nebo to až tak znatelný rozdíl nebude?
Vojtas

tohle není žádná novinka, to nám říkali na schůzi - jestli si to správně pamatuju - už před 4 lety

27.4.2011 16:30
vojtas

XXX.XXX.236.60

Paní Jiřinko, nechci se hádat, ale změna tam je-zahýbalo se s procenty: např. třída elita byla do 50% a ted to dali do 35%
Vojtas

28.4.2011 09:55
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

Máte pravdu - četla jsem zběžně a nepozorně :-) - ER byla a je zase 15 %, E byla dalších 35% a nyní je 16-35% - jo, to je rozdíl. Omlouvám se.

24.11.2011 22:33
bojsanebojsa

XXX.XXX.37.6

lesakm napsal(a):
Dobrý den , podle mě to povede jen k dalšímu nesmyslnému posílení již dnes přeceňovaného vlivu CPH na produkci plemenných zvířat pokud se někdo podíval na nějaká zvířata na loňských trzích je patrné že CPH dost dobře neodráží skutečnou kvalitu zvířat a osobně bych spíše posílil spíše vliv skutečného vzhledu zvířete tohle si myslím že povede k tomu že se budou nabízet kryplíci kteří holt budou mít vysoké CPH po rodičích ale jejich skutečná kvalita bude pochybná.
:-)ML.

Zdravím,dávám za pravdu víše uvedenému příspšvku a navíc udělování CPH je rozdílné u zvířat z malochovu a z velkochovu.Višší CPH...višší cena,nic jiného v tom není,přitom by mělo jít hlavně o kvalitu smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík