Zdravím tak naše ovečka Tami zdárně roste.Začína skotačit s ostaníma ovečkama (beranci) ale pořád mám strach že by jí nějak mohli ublížit ,tak že jí máme projistotu danou stranou .Jen za dozoru jí k ním pouštíme ,už krmíme po 4-4,5 hod ale dávám jí více mléka ona se když tak sama ozve kdy má hlad je prostě užasná. Dokonce začíná už žužlat trávu tak snad to bude už jen lepší a lepší
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já tomu nevím moc ani hlavu ani patu. Ale pochopila jsem, že jste vypiplali na flašce jehňátko, zachránili ho před smrtí a teď ho někdo chce zpátky ? A vy máte chuť si ho ( tedy ji ) nechat ? V tom případě by asi bylo normálnější, kdybyste si ji mohli nechat a majiteli třeba uhradili cenu maličkého jehňátka.
Takhle tomu vážně moc nerozumím.
vonka
napsal(a):
jjjjjjjjjj mi jsme to tak chtěli, že si jí koupíme ,on jí ale nechtěl prodat že bude dobrá do chovu .Tak jsme ho aspoň ukecali že si jí vezmem na odchov z flašky , mléko a ostatní věci dodává on ze svého .Roste jako z vody před očima (mléko)
stejně to asi
až jí bude chtít zpět.
Aha, tak to je jiná. No, i když aspoň za to piplání by vám něco dát měl. Vždyť mu takhle odpadla práce s dokrmováním.
my jsme měli dvojčata - kluky a jednoho prostě máma nechtěla. Tak jsme ho nabídli pánovi, který chová kozy, zda by si ho nevzal na flašku s tím, že si ho nechá a případně prodá. Nakonec nám ho přivezl 3,5 měsíčního, že už se trká s kozou a on sám mu ovečku pořizovat nechce, tak ať si ho prodáme či necháme. Pánovi jsme dali penízky za odchov a klučinu nechali vykastrovat, že zůstane na mazla. Ale nesnesl ho jeho otec (býval by ho umlátil ), tak jsme ho nakonec v jeho 10 měsících prodali dál.
Brali jsme to tak, že by jsme ho asi v té době sami nevypiplali a takhle jsme mu dali šanci žít. Dneska už bych piplala asi sama, ale předtím jsme s ovečkami zrovna znovu začínali a nějak chyběly zkušenosti (vyčtené tady z ifauny ).
Zdravím všechny mám skvělou novinku naší Tami ,co jsem měla na piplačku si necháme na chov.Majitel ovečku už nechce že by nebyla dobrá do chovu ,pry jestli jí nechcem prodá jí dál, ale na maso což jsem hnedle odmítla.Už jen proto že se tu s ní piplám a pak jí nechat někomu na maso ?samopal# to fakt nééééé.Tak že si jí koupíme a bude to naše princezna
nechame ji později připustit a udělame si menší chov.