Zdravím!
Minulý rok jsme kupovali 3 velké balíky sena, ale ani nevím, jak bylo kvalitní. Na internetu jsem si něco o kvalitě sena přečetla, ale kde ho koupit? Dívala jsem se různě na inzeráty a skoro všichni tam píšou, že prodají kvalitní seno..
Máte někdo tip, kde opravdu kvalitní seno pořídit? Bydlíme mezi Příbramí a Pískem, tak spíš v těchto lokalitách.
Moc díky za jakékoliv info.
Katka
Dobrý den, máme farmu u Vodňan. Nedávno jsme chtěli koupit opravdu kvalitní seno, ale nevěděli jsme kde, protože všichni nás vždycky oblafnou buď kvalitou a nebo cenou. Nedávno jsme viděli v televizi reporátž o jedné firmě, kde se jen registrujete a oni vám poradí a zašlou nějakou pomoc. Manžel tvrdil, že je to zase blbost pro lidi, ale já jsem to zkusila a doporučili mi dodavatele, který nám přivezl velmi kvalitní seno z Německa a ještě za rozumnou cenu. Doporuču vyzkoušet.
http://www.aaapoptavka.cz/poptavky/36-zemedelstvi.html
Kvalitní seno vyprodukuji i já. Stačí mě k tomu 14dnů bez kapky deště, letos nejlépe od 6.6. . Teď už tráva začíná stárnout a ten nahoře travičku pořád zalévá a zalévá. Teď je otázka čemu se říká kvalitní seno? Jsem z Valašska a když seču louku plnou kopretin, zvonků, různých květin a bylin a desítek druhů trav a nezmokne mě to, tak tomu já říkám kvalitní seno. Taky tam může být trošku mladé ostružiny. Loňský rok stál za ... nic - přestárlá tráva a stejně zmoklá ze všech stran. Pozná se to při zimním krmení. Když kupujete balíky tak se pozná podle barvy jestli to hodně krát zmoklo a taky trošku uvidíte, jestli je to z monokulturní louky. Ale i krásně zeleňoučký balík sena může být uvnitř plesnivý.
pjetr
napsal(a):
Jaká byla ta rozumná cena pěkného sena z Německa? Když vidím za jakou cenu se vozí mizerné seno do Německa, tak by mne zajímalo za jakou cenu se vozí z Německa.
Já beru u eko zemědělce, který produkuje velké balíky pro dostihovou stáj. Cena 600Kč velký balík. Sice bych raději malé balíky, protože ten velký musím rozřezat a po částech přenosit na úložiště (neprojde dveřmi), ale finančně se mi výrazně víc oplatí jeden velký. I když možná není můj zdroj nejlevnější... Nevim, ale nikdo sem zatím ceny neuvedl...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem loni kupovala velký balík za 350.--, ale 1/3 ho šla na hnůj, po obvodu bylo plesnivé až shnilé. Tak pak je ta cena 600,-- (jestli je seno opravdu pěkné) dobrá.
já kupuju za 500 kč balík který má asi 240kg ,s dopravou ,ale to je jen z vedlejší louky a pokud dodavatel nestíhá tak si balíky navaluju ručně sama dom,než aby mi zmokly,pokud si kvalitu pohlídám při sušení a balíkování tak to jde,seno je krásné,ale musí na to být počasí,letos fakt není,nejhorší je že chčije všude tudíš nikde nebude dobrý seno,já kupuju asi polovinu a pak čekám na otavy jaký budou,pokud je super počasí nakoupím co se dá,tady v okolí i prodávají pěkné seno,ale bez dopravy a to je problém když není možné ho dovést a já otřebuju 60 balík a traktorem jet několikrát tak je levnější si koupit extra drahé seno od JZD,pěkný balík poznáte tak že do něj šáhnete musí být suché,vytažené seno musí vonět ne cítit po plísních,a hlavně dobrý dodavatel špatné vymění,pokud ne už bych tam nebrala,vyhodit 30 tis nehodlám