Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Beysen

2.6.2011 19:02
Beysen

XXX.XXX.191.66

Dobrý den, začal jsem s chovem ovcí a chtěl bych poradit jak správně ostříhat (ořezat) paznehty. Chtěl bych použít zahradnické nůžky. Kdyby mi mohl někdo poradit jak přesně se paznehty stříhají. Nerad bych zranil ovci. Předem děkuji za odpovědi.

2.6.2011 19:40
lavacca

XXX.XXX.1.3

Beysen napsal(a):
Dobrý den, začal jsem s chovem ovcí a chtěl bych poradit jak správně ostříhat (ořezat) paznehty. Chtěl bych použít zahradnické nůžky. Kdyby mi mohl někdo poradit jak přesně se paznehty stříhají. Nerad bych zranil ovci. Předem děkuji za odpovědi.

Stříhá se část, jež je z části obroušená, ale ne úplně. A strukturou "papír". Uvidíte ji, když kopýtko očistíte od hlíny - prostě ta část, jež "přečuhuje". Na tuhle část se mi osvědčily obyčejné nůžky. Zahradnické nůžky jsou fajn na zakrácení špičky paznehtů.

Bohužel se to takhle dost špatně vysvětluje. Budu stříhat ještě jednu ovečku a přitom upravovat paznehty, tak když se povede, nafotím to. :-) I když je to zrovna kus, který zdědil dost pěkné paznehty po rodičích. smajlík

PS: Je to podobné jako když stříháte drápky králíkovi - tam se musí stříhat jen přerůstající část, jinak můžete střihnout do živého. Což když uděláte, králík začne dost kopat a začne mu případně kapat krev. U tmavých jedinců to není tak dobře vidět (stejně jako u ovcí), takže lépe stříhat 2x než jen 1x a do živého.

Beysen

2.6.2011 19:46
Beysen

XXX.XXX.191.66

Děkuji za odpověď, když by byly zde přiložené později i nějaké fotky budu rád.

2.6.2011 20:13
lavacca

XXX.XXX.1.3

zkusila jsem vyhrabat starší fotky - tady ovečka, které už přerůstají

2.6.2011 20:50
danurba

XXX.XXX.40.197

někdy vloni tu byl moc pěkný nákres, jak stříhat paznehty, zkuste si to najít ve vyheldavači

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2011 12:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemůžu to najít, prosím kdo by našel ten nákres, dejte mi vědět,díky.

6.6.2011 12:26
strip

XXX.XXX.144.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemůžu to najít, prosím kdo by našel ten nákres, dejte mi vědět,díky.

Není to toto https://www.ifauna.cz/ovce-a-kozy/forum/r/detail/689051/re-uprava-paznehtu-kopytek ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík