No, původně jsem moc neplánovala tam zůstat celé 4 dny, ale doma se nakonec měl kdo postarat o zbylé zvířectvo, tak to klaplo . Na výstavišti měly kozy největší problém vyjít první den z pavilonu. Po lesklé hladké dlažbě klouzaly jak kozy na ledě a odmítaly jít ven. tak jsme procházku udělali jen krátkou - a večer už byly v ohrádce protivné a začaly se mydlit
. Tak jsem je nekompromisně vyhnala ven - vylítaly se a napásly a pak už chodily ochotně a byl klid
ps: ... no jen nám pěkně ohněte tu větvičku, pane inženýre!
mladý anglonubijec odvedle tak dlouho usiloval o přízeň našich mladých koziček, až se celý unavil a usnul s bradičkou na zábradlí...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte moc krásné a hodné kozy !
díky za gratulace Bylo to moc fajn, jen to focení musel zastat manžel a 90% fotek měl mázlých, takže do příště se musí zlepšit a já se musím vůbec naučit fotit
na fotce jeden krasavec z Anglie
marketazalbre
napsal(a):
díky za gratulace Bylo to moc fajn, jen to focení musel zastat manžel a 90% fotek měl mázlých, takže do příště se musí zlepšit a já se musím vůbec naučit fotit
na fotce jeden krasavec z Anglie
Krasavec.
Však on se to naučí, ale musím se ho trochu zastat - ono nafotit hezky zvíře je někdy až na prášky. Já už to za cca 3 roky vychytala, že mám máznutých jen tak 10%. Ale je to dřina.
jé tak Vás sem tam viděla byla sem u toho když vám předávali cenu,krásně za Váma holky chodily výstava byla krásná,jen těch zvířat tam mohlo být víc kdyby tam bylo koz tak jako krav to by bylo super,taky sem porovnala moji kozu myslela sem že je malá ale zjistila sem ,že ja jak ostatní ,i tam bylo něco o vemínku u kozy která ještě nedojila ,že je pěkné a je tam předpoklad dobré dojnice,takové má i ta moje takže se možná dočkám i nějakýho mlíka,je to kříženka bílé a burské tak su zvědavá kolik nadojí
Ahoj Aničko, tak to máš pravdu, všichni kozli téměř celou výstavní dobu prostáli na ohrádce a natahovali se ke kozičkám vedle , mlaskali na ně a prskali, no jak to ti naši krasavci umí
. Stál tam hnědý kozel a vedle něj tříletá anglonubijka (která ještě nikdy nezabřezla) a pravidelně každé ráno byli prohození. Ne že by byli spolu, ale prostě si jen vyměnili ložnice. Ale náš Curt byl nejúspěšnější ze všech - poslední ráno když jsem přišla dojit, mu v boxíčku spokojeně spinkala malá bílá kozena odvedle
. Curt jen spokojeně snídal a mladá spinkala
... no, třeba neměla říji, že jo... Ale stejně by to mělo být pro ty kozly zabezpečené líp
agentka
napsal(a):
krásné fotky i zvířata - jen ty kozly obdivuji - ten můj by už byl u té princezny vedle to jsem si jistá pro něj takové nízké ohrádky nejsou překážka
Předloni se v Lysé na výstavě Náš chov prskala jedna kozena a prý u ní ráno byli nastoupení všichni kozli, co byli v hale až na poslušné holandské kozlíky.