Ovečky moc nežerou trávu..a řvou a řvou!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2011 20:05
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

Co s tím? Ovce se moc nepasou a přitom mají pěknou trávu. Navíc jsem z jara do výběhu poházela semínka pastevní trávy, hlavně na místa, která byla vyšlapaná a kde měly starý příbytek. Narostla pěkná tráva, ale oni to skoro nikde nežerou, jenom určitá místa (mapy) mají vyštípané do mrtě a neustále mi bečí. Když jim dám seno, tak se po tom vrhnou. Ožraly spodní větve (listy) ovocných stromů. To by ani tak nevadilo, ale daly se do kůry a už to totálně sloupaly!:-(
Už jsem jim místa, která vůbec nežraly, trochu přisolila..pásly se tam tak 2 dny a konec. Minulý rok jsme je měly i na dvorku, abychom nemuseli sekat..mohly se užrat..letos teda vůbec..smajlík
Jak jste na tom vy? Máte nějaké rady? Díky!
Přikládám foto trávy (a beránka) ze začátku května.

1.7.2011 20:51
danurba

XXX.XXX.40.197

Stromy jste měla oplotit, to ovce dělají, že okoušou kůru. Jestli se dá ještě něco zachránit, oploťte je aspoň teď. Já ovcím teď seno nedávám a přes léto si jich celkem nijak nevšímám a jsou v kllidu. Bečením si vynucují vaší pozornost a jak se zdá, daří se jim to. Já bych je prostě ignorovala a myslím, že by za pár dní přestaly. A ovce nemají rády vysokou trávu, radši tak do 10cm, takže nedopasky posekejte. Dana

4.7.2011 12:56
radulkav

XXX.XXX.244.234

Mě tohle dělaly kozy ,když jsem je začala nechávyt venku na pastvině i přes noc.Šly zezačátku i zváhy,ale po cca 14 dnech si zvykly a teď jsou hezky kulaťoučké a spokojené.Měla jsem výhodu,že jsem je neměla na očích a tak si mohly hlavy uřvat a nebylo jim to nic platné.Tak se postupně zklidnily a teď mě jen přivítají když jim nesu vodu a něco dobrého a do druhého dne je klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík