jsem v takovém šoku že se s vám kozaři a ovčáky musím podělit o náš přírustek - na psy nechodím tak to dávám sem - 5feneček a 6 pejsků - to je nadělení - ještě se z toho neumím vzpamatovat - fena prvnička
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gratuluji , já jsem jak na trní z naší kozy, čeká nebo nečeká ( kůzlátka)
Podle toho kdy ještě byla s kozlem před jeho kastrací by měla rodit cca 18.7.
jelikož jsme blázni(rozuměj doma už 4 psy), asi před hodinou jsme si z útulku přivezli 3 měsíční fenečku (cca 3 kg), bude malá. :) Viz foto. byla to láska na první pohled.

Gratuluji ta má jistě radost,že našla domov
a z jakého útulku ji máte a jak se jmenuje
Já mám 5 koček a 3 psy ... toto leze do peněz, zrovna jsme kupovali obojky a pipety proti klíšťatům a blechám, pak jdeme ještě na očkování a to nemluvě o tom, co všechno sežerou a doma zničí, ale život bez zvířat si neumíme představit, že jo ?
jsou to naši mazlíčci
lavacca
napsal(a):
jelikož jsme blázni(rozuměj doma už 4 psy), asi před hodinou jsme si z útulku přivezli 3 měsíční fenečku (cca 3 kg), bude malá. :) Viz foto. byla to láska na první pohled.
jéje, to bych se zamilovala taky - tyhlety barvičky můžu - tohle je zas můj uchoplác na neofiko závodech před necelým měsícem
narodil se v útulku ve Skřivanech - a ještě jednou : Wabi ze Skřivan s cvičitelkou Hankou
Jmenuje se Viky (v útulku jí říkali Vanilka). Útulek provozuje dog-point o.s. momentálně tam mají ještě 3 pejsky k osvojení a 2 na dožití. Je to tam takové rodinné, mají i ovečky a kozy tak je aspoň zvyklá na něco koukat. :) Původně jsme chtěli už většího pejska, jenže najděte někde pěknýho a aby byl zvyklý na drůbež, ovce, prasátka a kočky. Navíc naše kočky by velkého možná nevzali, na malou zatím dobrý - jedna ji celkem ignoruje, druhá se s ní už mazlí. Ostatek uvidíme.
No jo, bez zvířátek by byla nuda...i když takhle máme už 5 psů a 7 koček (možná ještě zůstane doma 1 kotě). Takže jo, do peněz to leze...ale pro někoho by to byla dovča..tak my na dovču nejezdíme a máme zvěřinec.
JIřinko, ten váš je taky kouzelnej! U nás to byla akce hurá - našli jsme ji s mámou a že ještě kouknem dál, uviděl jí táta a hnedka volal a do hodiny a půl byla doma.
Tak se také pochlubím přírustkem co se nepase. K šestiletému výmarovi jsem si pořídil štěňátko. Můžete zkusit uhádnout plemeno (jihorusáček to není)? Jsou mu 3,5 měsíce a váží 18kg.Až vyroste do 70cm+, tak bude vážit cca 60kg.
Výmar je vítací a Erry bude hlídací. Jirka
lamero
napsal(a):
Tak se také pochlubím přírustkem co se nepase. K šestiletému výmarovi jsem si pořídil štěňátko. Můžete zkusit uhádnout plemeno (jihorusáček to není)? Jsou mu 3,5 měsíce a váží 18kg.Až vyroste do 70cm+, tak bude vážit cca 60kg.
Výmar je vítací a Erry bude hlídací. Jirka
že by komodor?
helcas
napsal(a):
jsně,je to komodor:-)
Je vidět, že máte pastevecká plemena v oku a to i přesto, že je jich tady tak málo
když už tu je nahozeno téma psů, tak bych potřebovala poradit :)) - večer když zavřeme opeřence, obcházíme celý pozemek s psiskama (kvůli lišce, kontrola plotu) a posledně mi jedno z kůzlat nabralo malou psinu (je to takovej jezevčík na dlouhejch nohách).. tak by mě zajímalo, jaké s tím máte zkušenosti, nerada bych aby to došlo tak daleko, že nám kozy budou trkat psy, až tedy vyrostou.. jde mi jen o to, co udělat, aby se to kozlata nenaučila a ne abych je navzájem izolovala radka

radak
napsal(a):
když už tu je nahozeno téma psů, tak bych potřebovala poradit :)) - večer když zavřeme opeřence, obcházíme celý pozemek s psiskama (kvůli lišce, kontrola plotu) a posledně mi jedno z kůzlat nabralo malou psinu (je to takovej jezevčík na dlouhejch nohách).. tak by mě zajímalo, jaké s tím máte zkušenosti, nerada bych aby to došlo tak daleko, že nám kozy budou trkat psy, až tedy vyrostou.. jde mi jen o to, co udělat, aby se to kozlata nenaučila a ne abych je navzájem izolovala radka
Tak to naše koza taky trká psy jednou pes se mi připletl k nohám a koza ho chtěla nabrat, ale místo toho nabrala mě na lýtko a měla jsem tam pěknou modřinu
Tak nám štěňátka rostou a brzo se rozprchnou do nových domovů - zbývají nám poslední dva pejsci - máme to jako živou televizi jak se to vše batolí po dvoře tak to je krása - na obrázku je volný pejsek

radak
napsal(a):
Myslím, že by si pes měl zjednat respekt, dokud jsou to kůzlata. Trochu ho na ně poštvěte a podpořte ho. Jestli to tedy není úplný mrňous.
tak náš Vikoušek přibral za 2 týdny u nás 2 kila, takže asi zas tak mini nebude... v kohoutku už má 26 cm... no, dle povahy odpovídá blíženci, takže by jí teď mělo být teď +- 2,5 měsíce... takže bude asi maxipsík.
s naší kavkazačkou - příležitostní chůvou. :)
PS: Když jsme u těch přírůstků...máme 7 miminek - britských koťátek. Jsou kouzelná. Narodili se magického 8.8. a bylo jich bývalo 8, ale poslední kocourek se přidusil a už se mi nepovedlo oživit.

lavacca
napsal(a):
PS: Když jsme u těch přírůstků...máme 7 miminek - britských koťátek. Jsou kouzelná. Narodili se magického 8.8. a bylo jich bývalo 8, ale poslední kocourek se přidusil a už se mi nepovedlo oživit.
Jsou krásný budou modrý po tatínkovi ?

lavacca
napsal(a):
Díky. Modrý jako táta je kocourek a kočička, jeden kocourek je modře tečkovaný a 1 kocourek a 3 kočičky jsou modře mramorované jako máma. :)
A jaká je cena, jsou s PP ?
napsal(a):
Myslím, že by si pes měl zjednat respekt, dokud jsou to kůzlata. Trochu ho na ně poštvěte a podpořte ho. Jestli to tedy není úplný mrňous.
úplný mrňous to není, ale je to úplná trouba kozy ji nezajímají a vždycky je překvapená, když ji mladá nabere. myslím, že respekt by si zjednávala jen kdyby měla pocit, že ta kozička ohrožuje mě
skoro celý týden jsem byla pracovně pryč a dneska jsem koukala, že se ty útoky zhoršily, zatím je zastavuju tak, že plochou dlaní plesknu trkavku po obličeji, to pak kouká, co se to děje. s druhým psem problém není, to je mladý vlkodav, takže je mu tak k břichu a netroufne si