Kozlík nežere a má nafouklé bříško

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2011 13:21
moresi33

XXX.XXX.45.6

Zdravím mám kozlíka jako společníka ke konim mameho už 7měsícu vše bylo v pořádku ,ale před včerejškem přestal žrat nechce ani moc pít. Když sem mu chtěla dat suchej chleba co vždycky miluje a žere jak neuvázanej tak se tak divne zaksichtil a tak to děla u všeho co mu chci dat. Kozlik furt jen polehava malo kdy stoji mam o něho celkem strach . nevite co by mu mohlo být? A mam ještě otázku za celou dobu co ho mam sem si ani nejak neuvědomila má kozlik předni zuby na hornim patře? Ten naš ma zuby předni jen dole a nahoře to vypada jak kdyby tam mel hrču nebo jak to řict. smajlíksmajlík
fotka ješte když byl v pohodě.

14.7.2011 16:29
danurba

XXX.XXX.40.197

Jakmile koza přestane žrát, je to vždycky hodně vážné a je potřeba okamžitě poskytnout pomoc, nejlíp od zkušeného veterináře. Pokud ho nemáte poruce, podejte mu něco na podporu žaludku, Ruminal, Prodigestan nebo něco podobného a pokud nemáte po ruce ani to, natáhněte do stříkačky asi 20ml tvrdého alkoholu, třeba slivovici a to mu stříkněte do krku. Nebo do něj nalejte flašku piva. A volejte veterináře. Ten alkohol můžete dávat klidně 3x - 4x denně.

14.7.2011 16:30
danurba

XXX.XXX.40.197

Jo, a druhý dotaz: kozy, ovce, skot a myslím i velbloudi a ostatní přežvýkavci mají přední zuby jen v dolní čelisti.

14.7.2011 19:49
moresi33

XXX.XXX.45.6

danurba napsal(a):
Jo, a druhý dotaz: kozy, ovce, skot a myslím i velbloudi a ostatní přežvýkavci mají přední zuby jen v dolní čelisti.

Uff a ja se lekla že je stratil.. :) Uspěch kozlik dneska snědl trochu sena a 2 jabka. smajlík

14.7.2011 21:31
danurba

XXX.XXX.40.197

No, to je fajn, ale přece jen ybch se raději poradila s veterinářem. Aby kozel 2 dny nežral, to není normální

14.7.2011 23:12
uška

XXX.XXX.253.239

danurba napsal(a):
No, to je fajn, ale přece jen ybch se raději poradila s veterinářem. Aby kozel 2 dny nežral, to není normální

Porada s vetem by byla určitě fajn. Ale mám dojem, že sem píši hlavně lidé kteří nemají možnost se spojit s vetem o návštěvě ani nemluvím. Je spousta míst v ČR kde vet k jednomu kozlíkovi prostě nepojede. U nás krom koní v malochovu se k nikomu nejezdí. Jo, přijeli by pejskaři a ty kozu viděli z rychlíku. Nebo se pletu a takhle to je jen u nás ?
Ludmila

14.7.2011 23:23
danurba

XXX.XXX.40.197

Je dobré se s ním poradit aspoň telefonicky, případně si k němu zajet pro léky. Na každé vesnici jsou veterináři, kteří se věnují aspoň krávám, a od těch není ke kozám daleko. A dotaz typu :koza mi dva dny nežere, mám to řešit? mě dokáže zvednout ze židle.

15.7.2011 07:18
strip

XXX.XXX.144.229

uška napsal(a):
Porada s vetem by byla určitě fajn. Ale mám dojem, že sem píši hlavně lidé kteří nemají možnost se spojit s vetem o návštěvě ani nemluvím. Je spousta míst v ČR kde vet k jednomu kozlíkovi prostě nepojede. U nás krom koní v malochovu se k nikomu nejezdí. Jo, přijeli by pejskaři a ty kozu viděli z rychlíku. Nebo se pletu a takhle to je jen u nás ?
Ludmila

Přesně tak je to u nás. A k tomu ještě přidají vetové hlášku - Kozaři a holubáři poslední to hospodáři.smajlík

15.7.2011 09:37
uška

XXX.XXX.253.239

danurba napsal(a):
Je dobré se s ním poradit aspoň telefonicky, případně si k němu zajet pro léky. Na každé vesnici jsou veterináři, kteří se věnují aspoň krávám, a od těch není ke kozám daleko. A dotaz typu :koza mi dva dny nežere, mám to řešit? mě dokáže zvednout ze židle.

...... Na každé vesnici jsou veterináři, kteří se věnují aspoň krávám ......
ach jo, kéž bychom zde na vesnici (1 800 obyvatel) měli krávy, pak by nám snad i někdo pomohl v nouzi :-(
Nejsou krávy, nejsou veti a když jsou - nepřijedou.

15.7.2011 09:59
lamero

XXX.XXX.246.214

Tak kozlík, který má problém se zažíváním by neměl okolo chleba ani procházet, natož mu ho dávat. Jablko v tomto případě, také spíše uškodí než pomůže.Tady se to probíralo už milionkrát, jak postupovat v případě nechutenství, zablokovaného bachoru atd. a stejně se někteří "chovatelé" nepoučí. Zjistit po 7 měsících , že kozlík nemá horní řezáky je fakt objev:-| Jirka

15.7.2011 14:28
roklanka

XXX.XXX.215.208

Existuje tu i nemoderovaná diskuze,kde ,když si zadáte problém do vyhledavače,vyjede vám tolik odpovědí,že neuděláte tu chybu,kterou vám vytknul Jirka.

15.7.2011 20:22
moresi33

XXX.XXX.45.6

danurba napsal(a):

ja nepišu esi to mam řešit nebo ne.Řešíme to ale dneska už žral lip tak se to lepší .takže prosím klid

15.7.2011 20:25
moresi33

XXX.XXX.45.6

Prominte ja nejsem chovatel :D ani nejsem dospělej člověk je mi 16let. Kozlik neni přímo muj ja se jen snažím aby byl v pohodě staram se o nej atak a docela mě mrtí že jsem se tu vubec na neco zeptala .Místo normalní odpovědi se všichni navážej.

15.7.2011 21:06
mamčis

XXX.XXX.245.37

moresi33 napsal(a):
Prominte ja nejsem chovatel :D ani nejsem dospělej člověk je mi 16let. Kozlik neni přímo muj ja se jen snažím aby byl v pohodě staram se o nej atak a docela mě mrtí že jsem se tu vubec na neco zeptala .Místo normalní odpovědi se všichni navážej.

Jsme tu všichni od toho, abychom si navzájem předávali zkušenosti, takže je v pořádku, že jste se zeptala.

15.7.2011 21:39
danurba

XXX.XXX.40.197

Milá Moresi, je v pořádku, že jste se zeptala. Ale ve vašem dotazu nebyla ani zmínka o tom, že už byste začala nějak řešit situaci ještě před dotazem. Možná si neuvědomujete, jak vážná je situace, když koza přestane žrát. Mimochodem, je fajn, že už trochu žere, ale to ještě neznamená, že máte vyhráno, dvě kozy mi zemřely na ketózu a vždy během nemoci trochu žraly! Takže ho sledujte a pokud se nenavrátil do původního stavu, nežere normálně a nechová se normálně, měla byste mu udělat test na ketózu a podat mu léky, dál pokračovat v povzbuzování práce žaludků a shánět veterináře. Dana

17.7.2011 13:53
moresi33

XXX.XXX.45.6

Děkuji všem za rady a tak :) kozlík je už uplně zdrav :D žere jak prasatko a už je i dost protivnej jak byval dostal leky a je vše ok tak dik :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík