Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2011 22:20
dado

XXX.XXX.48.116

Takto dopadl dnešní útok psa kterého nejspíš někdo u nás vyhodil ale co ted koza je mladá výborná dojnice nejspíš zítra ji utratim je mi jí líto ale takhle se trápí smajlík

18.7.2011 22:33
lavacca

XXX.XXX.1.3

To je mi moc líto, toho idiota, co tam toho psa vyhodil smajlík. A nedalo by se to zašít? Nevypadá to úplně beznadějně.... pokud je tak dobrá dojnice, aspoň bych to zkusila. za to nic nedáte. teda aspoň z fotky to vypadá, že jí sice potrhal kůži, ale nezasáhnul "nit tak důležitého".

18.7.2011 22:33
danurba

XXX.XXX.40.197

vypadá to hrozně, veterinář jí viděl? Možná by se dala zachránit

18.7.2011 23:28
mamčis

XXX.XXX.245.37

To mě mrzí, podobný útok měl minulý rok soused na ovečky, u něj ze 7 přežila jen jedna a ta po měsíci uhynula/neustále byla vystresovaná/. A pes si běhá klidně dál, ikdyž všichni víme, který to byl, nikdo to nedokáže, dokud ho nepřistihneme při činu. Zkuste ji ještě zachránit.

18.7.2011 23:49
dado

XXX.XXX.48.116

no to ucho by až tak nevadilo ale u huby to má celí vytržený takže tam má díru nevim jak by žrala a navíc má ještě prokouslej krk takže jak dejchá tak jí tam dou boblinky

19.7.2011 08:24
androvamilada

XXX.XXX.6.15

Jestli je to dobrá dojnice, proč nezavoláte veterináře?? Viděla jsem pár potrhaných koz, včetně perforací břišní dutiny, kdy koukala ven žebra, ucho viselo jen z půlky a všechno šlo zašít a zahojit...

19.7.2011 09:23
strip

XXX.XXX.144.229

Nezlobte se na mě, ale nechápu nač hned utrácet? Šikovný vet by to měl bez problému zašít. A výraz kozy na fotce nevypadá taky tragicky...že by to koze měla vzdát. Jestli jsou ale problémem finance...smajlík

19.7.2011 09:23
ivinkad

XXX.XXX.51.27

dado napsal(a):
Takto dopadl dnešní útok psa kterého nejspíš někdo u nás vyhodil ale co ted koza je mladá výborná dojnice nejspíš zítra ji utratim je mi jí líto ale takhle se trápí smajlík

To je mi moc líto. Jak koza dopadla? Volal jste veterináře? Trochu odbočím. Chtěla jsem se zeptat, jakou máte zkušenost s elektrickými ohradníky. Dostanou se tam psi?

19.7.2011 11:58
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

dado napsal(a):

Huba by se dala určitě zašít, ale to jste měli řešit hned, dnes už bude asi pozdě. Rány rychle granulují a pak je šití nanic.
Omývat čajem z hojivých rostlin - řepík, přeslička, měsíček, řebříček, jitrocel, starček fuchsův ( http://botanika.wendys.cz/kytky/K227.php ), tužebník jilmový - všechno teď nadosah ruky :-)

19.7.2011 12:45
roklanka

XXX.XXX.215.208

I když to vypadá děsivě,důvod k utracení to není,pokud je to dobrá koza.Jak píše Jiřina,šít se to mělo hned,takže léčit,jak píše Jiřina . Já bych použila čerstvý jitrocel a kombinovala to s odvary ,mám s tím nejlepší zkušenost,jak u zvířat,tak u lidí.

19.7.2011 12:50
ivinkad

XXX.XXX.51.27

roklanka napsal(a):
I když to vypadá děsivě,důvod k utracení to není,pokud je to dobrá koza.Jak píše Jiřina,šít se to mělo hned,takže léčit,jak píše Jiřina . Já bych použila čerstvý jitrocel a kombinovala to s odvary ,mám s tím nejlepší zkušenost,jak u zvířat,tak u lidí.

Nevím, zda to není uplně mimo, ale asi by se to také mělo zadělat, ať se do rány nedostane infekce a mouchy, ať nemají možnost naklást vajíčka,...

19.7.2011 18:41
jwinnie

XXX.XXX.251.62

Vypadá to ošklivě, ale jestli může dýchat, tak to nevzdávejte. Mně minulý rok prokousl vlčák kozeně nos (či čumák či co to kozy mají) a měla to prokousnuté tak, že kdybych chtěla, mohla jsem jí tam dát takový kruh jako mívají býci, jen s tím rozdílem, že ona by ho měla nahoře, pod kostí, kousek pod očima. Měla jsem o ni hrozný strach, ale ona vypadala v pohodě. Tekla spousta krve a taky se jí dělaly bublinky, tak jsem to obvazem přitláčela a utírala. Potom přijel vet, zastříkal sprejem s antibiotiky (modrým), překryl gázou (která po chvíli odpadla, protože to bylo tak blbé místo, že to nešlo převázat) a bylo. Žádné šití a na kozeně to teď už ani není poznat. Ta Vaše to ucho už asi nebude mít nikdy v pořádku, ale přežít by mohla.

19.7.2011 20:33
papol

XXX.XXX.154.125

Tak asi ty fotky vytisknu a dám vedle pastviny kde paseme kozeny (bohužel vedle turistické značky) smajlík- pokažde když vystartuju na majitele psů, kteří volně pobíhají a tvrdí mi, že oni jsou hodni (ti psi) a nic neudělají a kozy běhají z rohu do rohu - zuřím - třeba by to pomohlo - je mi to líto když na ty fotky koukám - smajlík

20.7.2011 08:36
zoreta

XXX.XXX.199.237

Jak to dopadlo s kozenou? Můj názor je, že by se to zašít dalo. I později. Jen je třeba nejdřív odstranit veškerou granulující tkáň. Pak je možné hojení per primam. Já to takhle dělám a zkušenosti mám dobré.

20.7.2011 11:12
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

zoreta napsal(a):
Jak to dopadlo s kozenou? Můj názor je, že by se to zašít dalo. I později. Jen je třeba nejdřív odstranit veškerou granulující tkáň. Pak je možné hojení per primam. Já to takhle dělám a zkušenosti mám dobré.

Měli jsme psa křížence bígla - přišel k trhlině od ucha přes krk až k hrudi, rána byla dobrých 15 cm. Nechali jsme ho zašít ihned ten den, ale nedostal límec a do rána si vytahal všechny stehy. I jeli jsme na druhý den k opětovnému šití, což ale doktor odmítl s tím, že okraje rány už granulují a šití by nemělo smysl. O odstranění okrajů rány nepadlo ani slovo. Dostali jsme mast, kterou jsme měli aplikovat přímo do rány. Rána byla příšerná, zvíci kapsy u kalhot, taky tak hluboká, čvachtalo v ní, ale kupodivu nic moc nevytékalo ( štěstí, že zrovna byla "bílá zima" - tedy ani mouchy, ani prach ). Mast jsem nabírala čajovou lžičkou a strkala ji dovnitř té kapsy. Rána se několik týdnů ani nehnula a já jsem psa v duchu odepsala. Pak se během týdne naráz zacelila a zůstal jen zřetelný asi 10cm lysý "šev".
I s kozou mám takový "trhací" zážitek - taky ji prohnal pes a natrhl jí zevní rodidla - rána byla asi 5 cm - nenechala jsem šít, ošetřila jsem bylinovým čajem řebříček, jitrocel, přeslička - mouchy se nám vyhnuly, rána se rychle zacelila :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2011 14:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

dado napsal(a):

Tak jak to dopadlo ? smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík