Mobilní přístřešk pro kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2011 21:49
radulkav

XXX.XXX.244.234

Prosím o inspiraci.Jak řešíte mobilní přístřešek?Mám pastviny daleko od sebe a i tak je nechávám vypásat to co oplotím 100m sítě,kterou pak posunu.Takže mám dva přístřešky.Jeden z rabicového pletiva potáhlého starým linoleem.S tím se dobře posouvá,ale když je moc vlhko,má se tam tendenci kondenzovat voda.Bohužel nemám fotku.Druhý jsou dva dřevěné panely opřené do Áčka spojené nahoře řetízkem,abych mohla posouvat každý panel zvlášť a spojit až na místě.I tak je to ale celkem těžké.Jak to řešíte vy ostatní???Děkuju za každý nápad

24.7.2011 18:47
uška

XXX.XXX.253.239

První můj přístřešek pro kozy byl vyroben z kari sítě do betonu na kočárkových kolečkách a potáhlý vojenskou plachtou. Snadná manipulace. Foto bohužel nemám.
Ludmila

24.7.2011 20:20
radulkav

XXX.XXX.244.234

A neničily tu plachtu jak po tom skákaly?Já jsem o něčem podobném taky uvažovala,ale právě se bojím,aby to neprotrhly,nezapadly a třeba si nezlomily nohu.

24.7.2011 21:50
uška

XXX.XXX.253.239

Přístřešek byl postaven do áčka jako stan. Já jsem problém s nimi neměla, ale na noc kozeny chodily domů. Že by dováděly v noci ?

26.7.2011 15:49
radulkav

XXX.XXX.244.234

No mě právě po tom dřevěném,co je na fotce skáčou.Hlavně ta malá.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2011 00:20

radulkav napsal(a):
Prosím o inspiraci.Jak řešíte mobilní přístřešek?Mám pastviny daleko od sebe a i tak je nechávám vypásat to co oplotím 100m sítě,kterou pak posunu.Takže mám dva přístřešky.Jeden z rabicového pletiva potáhlého starým linoleem.S tím se dobře posouvá,ale když je moc vlhko,má se tam tendenci kondenzovat voda.Bohužel nemám fotku.Druhý jsou dva dřevěné panely opřené do Áčka spojené nahoře řetízkem,abych mohla posouvat každý panel zvlášť a spojit až na místě.I tak je to ale celkem těžké.Jak to řešíte vy ostatní???Děkuju za každý nápad

Zdravím, jak se u Vás daří ? To je maminka s kůzlátkem ? Moc podobné si nejsou :-)
Když ony kozy potřebují si na něco vyskočit, mají to v genech, kozy lezou dobře po skalách, jenže co byste jim tam dala,když se s tím člověk nechce tahat, my máme starý stůl a psí boudu s rovnou střechou.

28.7.2011 00:23
28.7.2011 09:10
radulkav

XXX.XXX.244.234

Super nápad s tím stolem.Jednoduché a účinné :-).Jinak je to opravdu matka s dcerou,ale kdybych neasistovala osobně u porodu,ani bych nevěřila.Malá se totiž drží víc s bílou tetičkou a za matkou chodí jen na mléko :-).Jinak-nějak se mi to s těma kozama vymklo.Známí mi odprodali za 1500kč kozu s dvěma kůzlaty s tím,že jinak je všechny zařízne.Starou budu handlit,protože je bezrohá a s těma mojima rohaticema by měla krušný život.Malou kozenku si chci nechat a kozlíka zkusím vyhandlit taky za kozenku.Takže jestli bude vše zdravé,tak budu zimovat 5-6 kousků smajlík.Manžel se nestačí divitsmajlík.

Lilly283

4.11.2011 18:36
Lilly283

XXX.XXX.125.244

píšete, že máte mobilní plot ze sítě, jsem naprostý začátečník, zjištuju informace, můžete mi popsat víc podrobně, jak mobilní plot vypadá a jek jej používáte? Je to elektrická sit? Jak je vysoká? děkuji:)

4.11.2011 19:10
radulkav

XXX.XXX.244.234

Ano je to elekrická ovčí síť vysoká 108cm.Kozenky ji spolehlivě respektují a nikdy mi neutekly.Pořizovací náklady jsou sice vyšší,ale investice se vyplatí.Síť se lehce přesouvá a přizpůsobí se i členitému terénu.Případné díry se lehce spraví takovou tou obyčejnou tavnou pistolí na plastové válečky.Doporučuju koupit takovou,která má na tyčkách dva hroty.K síti je potřeba silnější zdroj,protože jak jsou ty vodící lanka nízko,hodně probíjí do trávy a impuls slábne.

4.11.2011 20:16
mafrin

XXX.XXX.228.166

A nemáte někdo tip na menší přenosný plot pro kozy bez elektriky? Vím, že je to těžké něco vymyslet, ale nechce se mi elektrika zavádět a potřebovala bych taky posunovat a postupně vypásat špatně oplocený pozemek. Díky za rady.

5.11.2011 07:16
benesova

XXX.XXX.131.113

mafrin napsal(a):
A nemáte někdo tip na menší přenosný plot pro kozy bez elektriky? Vím, že je to těžké něco vymyslet, ale nechce se mi elektrika zavádět a potřebovala bych taky posunovat a postupně vypásat špatně oplocený pozemek. Díky za rady.

Dobrý den. Mně se letos velice osvědčilo mobilní oplocení. Každý rok jsem mněla problém udržet kozlíky, které jsem připravovala na nákupní trh v ohradě.Dokonce dokázali přeskočit plot 1,5 metru . Už vloni jsme začali s mobilním oplocením výšky 1,2 m. Má to patky, podle potřeby si sama udělám ohradu. Jsem starší osoba, tak mi to vyhovuje. Letos mněli v akci díly výšku 2 m délka 3,5 m . Tak jsem to dala kozlíkům a bylo po starosti, to už nepřeskočili. Pro kozy i ovce to stačí a jsem s tím moc spokojená.

7.11.2011 10:04
mafrin

XXX.XXX.147.19

A mohla byste to nějak více popsat? To bylo koupené někde hotové, nebo z čeho jste to dávala dohromady? (Forka by asi nebyla?) Díky.

7.11.2011 12:19
benesova

XXX.XXX.131.113

mafrin napsal(a):
A mohla byste to nějak více popsat? To bylo koupené někde hotové, nebo z čeho jste to dávala dohromady? (Forka by asi nebyla?) Díky.

Já jsem to koupila hotové i když se to určitě dá i udělat. Tohle je z kvalitného materiálu, nepotřebuje to další úpravu. Ty vyšší díly byli koupené letos v akci 3,5 m na 2 m stál kolem 1 000 Kč. Ty nižší , délka stejná do 800 Kč.Máme firmu, která pronajímá tady to mobilní oplocení na různe akce blízko Plzně. Je to firma TOI-TOI,ale myslím, že je těch firem více. Ty díly se časem opotřebujou a proto je někdy můžou prodat levněji a nebo nepotřebujou tak vysoké jako já pro kozlíky.Je to spojené tak, že jeden díl má oko a druhý háček. Když se mi nechce dávat patky, tak to jenom zašlápnu do zemně.Co musím vyřešit je strkání hlaviček přes mezery.Dá se to řešit. Přes zimu tam navaříme drát. Dávala jsem dole pruhy plastového pletiva.

7.11.2011 13:56
mafrin

XXX.XXX.147.19

Díky. To vypadá pěkně bytelně. Je to teda trochu drahé, ale třeba by se to dalo sehnat fakt někde z výprodeje levněji, zkusím se mrknout v našem okolí. Nemáte ještě nějakou fotku, kde jsou vidět ty patky? Třeba by to šlo i vyrobit z nějakých polotovarů.

7.11.2011 14:22
benesova

XXX.XXX.131.113

mafrin napsal(a):
Díky. To vypadá pěkně bytelně. Je to teda trochu drahé, ale třeba by se to dalo sehnat fakt někde z výprodeje levněji, zkusím se mrknout v našem okolí. Nemáte ještě nějakou fotku, kde jsou vidět ty patky? Třeba by to šlo i vyrobit z nějakých polotovarů.

Ty patky jsou betonové. Má to více dir do kterých se dá nasadit více dílů.Má to stabilitu. Vím, že je to dražší, ale hodně mi vadilo když se kozy napichovali na horní část pletiva, .,různě ho ničili. Taky to přemísťování ohrad je pro mně výhodné.Nemusím nikoho prosit o zatloukání kůlů, třeba jenom na krátkou dobu.Je to taky myslím hežčí, celkem se to líbí.

7.11.2011 15:00
mafrin

XXX.XXX.147.19

Aha, takže ty patky jsou jakási "korýtka" - podlouhlé tvary k položení na zem, do kterých se díl zastrčí? Omlouvám se za hloupé dotazy, přece jen to ještě úplně nevidím, i když na této fotografii už jsou... měla jsem představu nějakých rohových sloupů s patkou z betonu, do kterých se zaháknou díly na výšku. A jak jsou ty betonové díly těžké, to je unesete sama?

7.11.2011 16:25
benesova

XXX.XXX.131.113

mafrin napsal(a):
Aha, takže ty patky jsou jakási "korýtka" - podlouhlé tvary k položení na zem, do kterých se díl zastrčí? Omlouvám se za hloupé dotazy, přece jen to ještě úplně nevidím, i když na této fotografii už jsou... měla jsem představu nějakých rohových sloupů s patkou z betonu, do kterých se zaháknou díly na výšku. A jak jsou ty betonové díly těžké, to je unesete sama?

Ty patky se dají odnést. Jsou důležité hlavně v rozích. Ideélní je dát na každý spoj,.ale když se chce ušetřit, tak hlavně tam. Nepojedete okolo? Jsem kousek od Plzně.

8.11.2011 07:56
mafrin

XXX.XXX.147.19

Díky, ale jsme z Jižní Moravy a na západ se momentálně nechystáme. Nejdál tím směrem se dostanem tak do Prahy :-). Ale děkuju moc za rady, už jsme to včera odpoledne probírali s manželem při pastvě na tom neoploceném pozemku...

4.6.2012 11:15
kacislava

XXX.XXX.77.18

Dobrý den,
ráda bych oživila toto téma. Odstavujeme kůzlata a rádi bychom také kozy stěhovali po pastvě, co nám sousedi nabídli. Ale narážíme na to, že máme na mobilní kozí bydlík asi moc požadavků:
1. mobilnost. Kolečka tam nutně nemusejí být natrvalo, stačí možnost si to přizvednout, nasadit kola a odtáhnout v rámci vsi.
2. aby po tom kozy mohli lézt (tj. hrabou nožkami a kálej na střechu a co máme teď venkovní přístřešek se střechou z OSB, tak to má životnost tak rok)
3. nízké náklady na pořízení
4. aby to nestrašilo ale zároveň aby to nevážilo tunu. Tj. dřevo, plech?
Nedaří se nám dohodnout na podobě. Mě by se líbil třeba nějaký starý bouraný přívěs vhodně upravený. Když se kozy nesnesou, tak se mohou před deštěm schovat pod vozík. Přítel je zručný a není problém něco spíchnout, ale na vozík se ksychtí. Máte prosím tipy a případně fotky vašich řešení? Díky Katka

4.6.2012 20:02
beruška

XXX.XXX.18.54

Taky by mě zajímal nějaký šikovný tip,ještě by mě zajímalo,jak dopravujete kozy na vzdálenější pastvinu?Máme 3,kozeny bych ještě dovedla,ale s kozlem by to bylo asi horší a přes noc je tam nechávat nechceme.Ivana

8.11.2012 09:32
iva.h

XXX.XXX.202.233

My jsme vyrobili boudu na kolečkách, bez podlahy, tam vždycky nasteleme trochu slámy. Když dlouho stojí na jednom místě, raději podkládáme kola cihlama, protože je to dost těžké. Ale celkem snadno se s tím dá po pastvině cestovat.

8.11.2012 13:39
krajanka

XXX.XXX.139.146

iva.h napsal(a):
My jsme vyrobili boudu na kolečkách, bez podlahy, tam vždycky nasteleme trochu slámy. Když dlouho stojí na jednom místě, raději podkládáme kola cihlama, protože je to dost těžké. Ale celkem snadno se s tím dá po pastvině cestovat.

Tak to je taky super :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík