Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás před domem je pole, ani nevím kdo to má pronajmuté, ale už vypadá, že je pšenice suchá, potřebuji ji koupit, nevíte je možné, aby mi ji prodali rovnou z kombajnu, že bych je odchytla, až budou sekat ? Mám si připravit pytle nebo to nějak vysypou na zem a pak se s tím už nemusí nic dělat, jako sušit nebo čistit ... ?
ja tiez byvam pri poliach. tiez som mal blahovu predstavu, ze mi predaju z kombajnu a za lacno. z kombajnu nechceli predat (co keby mi nasypal o 10 kil viac...) a metrak predaval za 22 eur (dnes som kupil za 10).
do vriec vam to sypat urcite nebudu (kombajn vysype tak pol tony za minutu). na zem je skoda to sypat. ja osobne som mal pripraveny privesny vozik.
Michal H.
Uživatel s deaktivovaným účtem

deko
napsal(a):
ja tiez byvam pri poliach. tiez som mal blahovu predstavu, ze mi predaju z kombajnu a za lacno. z kombajnu nechceli predat (co keby mi nasypal o 10 kil viac...) a metrak predaval za 22 eur (dnes som kupil za 10).
do vriec vam to sypat urcite nebudu (kombajn vysype tak pol tony za minutu). na zem je skoda to sypat. ja osobne som mal pripraveny privesny vozik.
Michal H.
My máme na pole jen malá vrátka, těmi přívěsný vozík neprotáhnu a silnice nebo cesta tam nevede, no jedině že bysme se s ním dohodli, že si dáme sraz někde jinde u té cesty, to by bylo fajn do toho vozíku, než to hrabat ze země, tak snad se s ním dá dohodnout,třeba to bude jen zaměstnanec a bude to pro něj melouch,který nepřizná,jinak mám možnost koupit přenici za 300 Kč/metrák, ale jsou ta krysí hovínka což mě štve, ještě když si představím,jak je mele na šrot
Nevím, pro jaké zvíře tu pšenici potřebujete, ale pokud je to pro kozy nebo pro jiného přežvýkavce, určitě mu jí nemůžete dát čerstvě posečenou, způsobíte mu tím trávicí problémy. Taková pšenice je dobrá jen tak pro ptáky. A taky to, co se zdá být v klasech suché, vůbec není suché doopravdy. Když to nasypete do pytlů nebo sudů, ve větší vrstvě se to zapaří, může začít plesnivět, nalétají do toho brouci, dokonce se to může začít hřát. Vím, o čem mluvím, firma, ve které pracuji, vlastní sila a vykupuje obilí.
Orientačně suché obilí poznáte tak, že když ho nasypete do nádoby, bez problémů do toho ponoříte ruku po loket. Jak to drhne, je vlhká.
.....jéžiš,tak to mě rozesmálo.....takle jsem chodila kolem kombajnistů minulý rok,jak mlsný pes.......Nedali ani zrnko,jsou to všichni kombajnisti a traktoristi akcionáři té firmy.Takže ani Ň.Navíc jsem tím lítáním přes pole ztratila stovku,kterou jsem měla připravenou kdyby náhodou něco usypli........borokoz
borokoz
napsal(a):
.....jéžiš,tak to mě rozesmálo.....takle jsem chodila kolem kombajnistů minulý rok,jak mlsný pes.......Nedali ani zrnko,jsou to všichni kombajnisti a traktoristi akcionáři té firmy.Takže ani Ň.Navíc jsem tím lítáním přes pole ztratila stovku,kterou jsem měla připravenou kdyby náhodou něco usypli........borokoz
tohle mi připomnělo Šimkovo - Nechci slevu zadarmo
radka