kozy jsou 26 dní 12 hodin a 8 minut po dvojité odčervovací kůře a znovu nějací červi v bobkách...
asi příště použiju napalm nebo yperit ...
na fotce jsou rozeznat tři tencí, dlouzí bílí červíci. Poraďte prosím co to je
Uživatel s deaktivovaným účtem

Překvapuje mě "kvalita" trusu. To přece nejsou kozí bobky.
děkuji za reakce
odčervovací kůra byla 2x po sobě Panacur po 7 dnech. Aby jsme se zbavili plicnivek. V rozborech nám našli plicnivky a GIN. Minulé roky dostávaly něco jiného (sice nevím co, ale bylo to jednou v injekci a pak v prášku).
Jo ty bobky měla ještě den před tím normální, právě ta konzistence mě "zaujala" tak jsem to začala zkoumat
Jinak měla takové bobky 1 den,druhý už zas normál. Tak ještě že jsem si všimla. To bylo asi nějaké invazní šíření těch potvor dále. Asi nás čekají zase rozbory
Vážně nechápu odkud to zase mají. Ale škrkavky mají i kočky tak že by odtud? Jo a škrkavky jsou v plicích a pak se vykašlávají do střev. Kašlání jsem zatím žádné neslyšela, tak budu ostře sledovat.
Jinak máte nějaký návrh na odčervovadlo? Jsou to dojnice, tak nějaké šetrnější. A nebo měsíc počkat a pak dát ivomec nebo tak?
díky

simona_m
napsal(a):
kozy jsou 26 dní 12 hodin a 8 minut po dvojité odčervovací kůře a znovu nějací červi v bobkách...
asi příště použiju napalm nebo yperit ...
na fotce jsou rozeznat tři tencí, dlouzí bílí červíci. Poraďte prosím co to je
Já doporučuji dát bobky na rozbor např. do laboratoře LABVET v Praze, dá se to poslat i poštou, na webu najdete jejich stránky, zjistí přesně co je to za parazity, zpráva Vám příjde na email a napíšou jaké léčivo na to přesně působí
Když jsem přišla k veterináři, aby mi dal odčervovadlo pro psa, řekl, že jeden pán si nechává udělat rozbor hovínka svého psa, protože mu to výjde i levněji než kupovat odčervovadlo. Když jsem si pořídila štěně, každý mi radil, to chce několikrát za sebou odčervovat (i jako prevence), aby to pomohlo a já nad tím přemýšlela, co mi tenkrát vet říkal. Kontaktovala jsem onu laboratoř, donesla jsem tam hovínko štěněte a víte co zjistili ? Že škrkavky nemá, ale má jiné červíky, na které nepůsobí odčervovadlo na škrkavky, paní z laboratoře mi to vysvětlovala, jak plno lidí si myslí, že dělá dobře, když do svých zvířat cpou horem dolem různá odčervovadla a vlastně na slepo, protože buď začervené ani nejsou a zbytečně jim tím kazí zdraví a nebo používají špatná odčervovadla ... Myslím,že rozbor hovínka stál do 100 Kč. Dělají i rozbor moče.

Ve zprávě bude napsáno, jak dlouho se má přípravek používat a za jak dlouho po léčbě se má udělat nový rozbor
Ale cpát do zvířat na slepo léčiva nemá smysl, protože jim to ubližuje na zdravý, ničí se tím játra atd ... a nemusí to být správná lečiva.
napsal(a):
Ve zprávě bude napsáno, jak dlouho se má přípravek používat a za jak dlouho po léčbě se má udělat nový rozbor
Ale cpát do zvířat na slepo léčiva nemá smysl, protože jim to ubližuje na zdravý, ničí se tím játra atd ... a nemusí to být správná lečiva.
No to jsem rád, že je tady tolik rozumných chovatelů, kteří neodčervují na slepo "hlava nehlava" Jirka

lamero
napsal(a):
No to jsem rád, že je tady tolik rozumných chovatelů, kteří neodčervují na slepo "hlava nehlava" Jirka
Není to spíš ironie
Já se totiž setkávám jen s takovými chovateli, kteří právě radí, že odčervovat, odčervovat ... a několik dávek za sebou
Jak jsem se bavila s tou paní laborantkou, říkala, že opravdu není nutné dávat odčervovadla jako prevenci, že vždy se z hovínka pozná, jestli tam jsou nějací cizopasníníci jako např. u lidí roupi.
A opravdu na každého působí něco jiného a oni z rozboru to poznají
Takže dávejte hovínka na rozbor ušetřéte tím peníze za ty zbytečné sajrajty co ničí zdraví Vašich zvířat.
Ale ono tohle platí i u lidí, můj syn takto bohužel doplatil na špatnou diagnózu, kterou určila paní doktorka a nese si následky do teď

napsal(a):
Není to spíš ironie
Já se totiž setkávám jen s takovými chovateli, kteří právě radí, že odčervovat, odčervovat ... a několik dávek za sebou
Jak jsem se bavila s tou paní laborantkou, říkala, že opravdu není nutné dávat odčervovadla jako prevenci, že vždy se z hovínka pozná, jestli tam jsou nějací cizopasníníci jako např. u lidí roupi.
A opravdu na každého působí něco jiného a oni z rozboru to poznají
Takže dávejte hovínka na rozbor ušetřéte tím peníze za ty zbytečné sajrajty co ničí zdraví Vašich zvířat.
Ale ono tohle platí i u lidí, můj syn takto bohužel doplatil na špatnou diagnózu, kterou určila paní doktorka a nese si následky do teď
Když tak o tom přemýšlím, syn nebyl jediný z naší rodiny, kdo by chtěl, můžu povyprávět, většinou se jednalo o salmoneozu, ale místo rozboru neteři vzali slepák ... syn měl jiný problém
Ironie to není v žádném případě. Za podobné názory jsem na "nemoderované" dostal čočku.
Trochu z jiného soudku. Když jsem si přivezl miniaturní oslíky, tak jsem dostal od chovatele z Irska návod: V době pasení to je od března do října odčervovat každý druhý měsíc. Přivezl jsem je v březnu a v květnu jsem odčervil pastou. Potom jsem to všechno konzultoval s odborníky z veterinární university v Brně a po kontrole trusu, který u nich provádíme každý třetí měsíc, jsem už přes rok žádné zvíře odčervovat nemusel. Za jeden rozbor platím 150,-Kč a a při ceně kvalitních past pro koně jsem ušetřil nejen zdraví zvířat, ale i finance. teď jsem byl požádán, abych o své zkušenosti napsal článek do odborného časopisu pro chovatele miniaturních oslíků v Anglii a Irsku. Oni tam asi také všichni odčervují a nedělají kontrolní rozbory. Jirka