Copak je to za hnusné potvory?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2011 23:12
simona_m

XXX.XXX.211.7

kozy jsou 26 dní 12 hodin a 8 minut :-) po dvojité odčervovací kůře a znovu nějací červi v bobkách... smajlíksmajlík:-( asi příště použiju napalm nebo yperit ...

na fotce jsou rozeznat tři tencí, dlouzí bílí červíci. Poraďte prosím co to jesmajlík

29.7.2011 08:58
roklanka

XXX.XXX.223.244

Vypadá to jako škrkavky,nic méně odčervení nepomohlo. Neodčervujete stále stejným odčervovacím přípravkem?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2011 16:12

Překvapuje mě "kvalita" trusu. To přece nejsou kozí bobky.

30.7.2011 17:00
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

když je koza začervená, bobky se takhle dovedu rozvolnit :-(:-|

30.7.2011 22:28
simona_m

XXX.XXX.211.7

děkuji za reakce:-)

odčervovací kůra byla 2x po sobě Panacur po 7 dnech. Aby jsme se zbavili plicnivek. V rozborech nám našli plicnivky a GIN. Minulé roky dostávaly něco jiného (sice nevím co, ale bylo to jednou v injekci a pak v prášku).

Jo ty bobky měla ještě den před tím normální, právě ta konzistence mě "zaujala" tak jsem to začala zkoumatsmajlík

Jinak měla takové bobky 1 den,druhý už zas normál. Tak ještě že jsem si všimla. To bylo asi nějaké invazní šíření těch potvor dále. Asi nás čekají zase rozbory smajlík

Vážně nechápu odkud to zase mají. Ale škrkavky mají i kočky tak že by odtud? Jo a škrkavky jsou v plicích a pak se vykašlávají do střev. Kašlání jsem zatím žádné neslyšela, tak budu ostře sledovat.

Jinak máte nějaký návrh na odčervovadlo? Jsou to dojnice, tak nějaké šetrnější. A nebo měsíc počkat a pak dát ivomec nebo tak?

díky

31.7.2011 18:07

simona_m napsal(a):
kozy jsou 26 dní 12 hodin a 8 minut :-) po dvojité odčervovací kůře a znovu nějací červi v bobkách... smajlíksmajlík:-( asi příště použiju napalm nebo yperit ...

na fotce jsou rozeznat tři tencí, dlouzí bílí červíci. Poraďte prosím co to jesmajlík

Já doporučuji dát bobky na rozbor :-) např. do laboratoře LABVET v Praze, dá se to poslat i poštou, na webu najdete jejich stránky, zjistí přesně co je to za parazity, zpráva Vám příjde na email a napíšou jaké léčivo na to přesně působí :-)
Když jsem přišla k veterináři, aby mi dal odčervovadlo pro psa, řekl, že jeden pán si nechává udělat rozbor hovínka svého psa, protože mu to výjde i levněji než kupovat odčervovadlo. Když jsem si pořídila štěně, každý mi radil, to chce několikrát za sebou odčervovat (i jako prevence), aby to pomohlo a já nad tím přemýšlela, co mi tenkrát vet říkal. Kontaktovala jsem onu laboratoř, donesla jsem tam hovínko štěněte a víte co zjistili ? Že škrkavky nemá, ale má jiné červíky, na které nepůsobí odčervovadlo na škrkavky, paní z laboratoře mi to vysvětlovala, jak plno lidí si myslí, že dělá dobře, když do svých zvířat cpou horem dolem různá odčervovadla a vlastně na slepo, protože buď začervené ani nejsou a zbytečně jim tím kazí zdraví a nebo používají špatná odčervovadla ... Myslím,že rozbor hovínka stál do 100 Kč. Dělají i rozbor moče.

31.7.2011 18:37
beranyduc

XXX.XXX.247.101

Odčervení je nejlepší po rozboru. A rozbor je dobré po odčervení zopakovat, eventuelně znovu odčervit přípravkem vhodnýmna to, co zbylo...

31.7.2011 19:05

Ve zprávě bude napsáno, jak dlouho se má přípravek používat a za jak dlouho po léčbě se má udělat nový rozbor :-)
Ale cpát do zvířat na slepo léčiva nemá smysl, protože jim to ubližuje na zdravý, ničí se tím játra atd ... a nemusí to být správná lečiva.

31.7.2011 19:50
lamero

XXX.XXX.246.214

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ve zprávě bude napsáno, jak dlouho se má přípravek používat a za jak dlouho po léčbě se má udělat nový rozbor :-)
Ale cpát do zvířat na slepo léčiva nemá smysl, protože jim to ubližuje na zdravý, ničí se tím játra atd ... a nemusí to být správná lečiva.

No to jsem rád, že je tady tolik rozumných chovatelů, kteří neodčervují na slepo "hlava nehlava":-):-):-) Jirka

31.7.2011 20:15

lamero napsal(a):
No to jsem rád, že je tady tolik rozumných chovatelů, kteří neodčervují na slepo "hlava nehlava":-):-):-) Jirka

Není to spíš ironie smajlík
Já se totiž setkávám jen s takovými chovateli, kteří právě radí, že odčervovat, odčervovat ... a několik dávek za sebou smajlík
Jak jsem se bavila s tou paní laborantkou, říkala, že opravdu není nutné dávat odčervovadla jako prevenci, že vždy se z hovínka pozná, jestli tam jsou nějací cizopasníníci smajlík jako např. u lidí roupi. :-) A opravdu na každého působí něco jiného a oni z rozboru to poznají :-)
Takže dávejte hovínka na rozbor :-) ušetřéte tím peníze za ty zbytečné sajrajty co ničí zdraví Vašich zvířat. :-)
Ale ono tohle platí i u lidí, můj syn takto bohužel doplatil na špatnou diagnózu, kterou určila paní doktorka a nese si následky do teď smajlík

31.7.2011 20:21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není to spíš ironie smajlík
Já se totiž setkávám jen s takovými chovateli, kteří právě radí, že odčervovat, odčervovat ... a několik dávek za sebou smajlík
Jak jsem se bavila s tou paní laborantkou, říkala, že opravdu není nutné dávat odčervovadla jako prevenci, že vždy se z hovínka pozná, jestli tam jsou nějací cizopasníníci smajlík jako např. u lidí roupi. :-) A opravdu na každého působí něco jiného a oni z rozboru to poznají :-)
Takže dávejte hovínka na rozbor :-) ušetřéte tím peníze za ty zbytečné sajrajty co ničí zdraví Vašich zvířat. :-)
Ale ono tohle platí i u lidí, můj syn takto bohužel doplatil na špatnou diagnózu, kterou určila paní doktorka a nese si následky do teď smajlík

Když tak o tom přemýšlím, syn nebyl jediný z naší rodiny, kdo by chtěl, můžu povyprávět, většinou se jednalo o salmoneozu, ale místo rozboru neteři vzali slepák ... smajlík syn měl jiný problém smajlík

31.7.2011 22:04
lamero

XXX.XXX.246.214

Ironie to není v žádném případě. Za podobné názory jsem na "nemoderované" dostal čočku.
Trochu z jiného soudku. Když jsem si přivezl miniaturní oslíky, tak jsem dostal od chovatele z Irska návod: V době pasení to je od března do října odčervovat každý druhý měsíc. Přivezl jsem je v březnu a v květnu jsem odčervil pastou. Potom jsem to všechno konzultoval s odborníky z veterinární university v Brně a po kontrole trusu, který u nich provádíme každý třetí měsíc, jsem už přes rok žádné zvíře odčervovat nemusel. Za jeden rozbor platím 150,-Kč a a při ceně kvalitních past pro koně jsem ušetřil nejen zdraví zvířat, ale i finance. teď jsem byl požádán, abych o své zkušenosti napsal článek do odborného časopisu pro chovatele miniaturních oslíků v Anglii a Irsku. Oni tam asi také všichni odčervují a nedělají kontrolní rozbory. Jirka

Přidejte reakci

Přidat smajlík