Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2011 21:35
romus145

XXX.XXX.236.236

dobrý den
mám ze stránek www.cmsch.cz program na evidenci koz, ale program nefunguje tak jak má a nebo já sním neumím dělat :-)). Jde mi o to, že mi nejde přidat nové zvíře protože mi to hásí špatné ušní číslo známky. Děkuju

31.7.2011 21:36
happyhome

XXX.XXX.94.196

romus145 napsal(a):
dobrý den
mám ze stránek www.cmsch.cz program na evidenci koz, ale program nefunguje tak jak má a nebo já sním neumím dělat :-)). Jde mi o to, že mi nejde přidat nové zvíře protože mi to hásí špatné ušní číslo známky. Děkuju

Nehlásí Vám to spíše že zadáváte číslo známky ve špatném formátu? Při zadávání to ten správný formát ukáže (kolik nul za CZ tam má být) u ovcí je to např: CZ000011122333. Jinak jsem postupovala: otevřete program → základní data - stáje → zadejte své číslo provozovny → pořiďte zvířata přes narození/nákup/dodatečné dohlášení → vygenerujte hlášení, které pak odešlete do zpracování ÚE ( zvířata budou již v programu vedena). Zdraví L. H.

9.5.2012 21:29
koza24

XXX.XXX.216.107

Dobrý den, mám také problém s programem:
nejde mi zadat ani číslo stáje - reg.číslo zadávám ale stále mi to hlásí špatně zadaný kod:, hodnota byla chybně zadána, vracím původní, chybný formát atd. Prostě mi to nejde... Díky za pomoc

10.5.2012 22:42
zula

XXX.XXX.32.190

Číslo stáje(registrační číslo) musíte zadat ve formátu bez cz, ale musí mít obsahovat i číslo stáje (viz deník) tedy celkem 10 číslic, takže napíšete reg.číslo a hned za něj bez mezery ještě číslo stáje (dvojmístné, já si tam dala 01) :-)

10.5.2012 23:36
koza24

XXX.XXX.216.107

moc děkuji už to frčí, dal jsem tam 01 a je to díky

11.5.2012 16:00
zula

XXX.XXX.32.190

koza24 napsal(a):
moc děkuji už to frčí, dal jsem tam 01 a je to díky

Rádo se stalo, hlavně že to funguje, mě také chvíli trvalo, než jsem zjistila, že tam musí být i to číslo stáje:)

26.5.2012 07:24
vincek

XXX.XXX.64.154

happyhome napsal(a):
Nehlásí Vám to spíše že zadáváte číslo známky ve špatném formátu? Při zadávání to ten správný formát ukáže (kolik nul za CZ tam má být) u ovcí je to např: CZ000011122333. Jinak jsem postupovala: otevřete program → základní data - stáje → zadejte své číslo provozovny → pořiďte zvířata přes narození/nákup/dodatečné dohlášení → vygenerujte hlášení, které pak odešlete do zpracování ÚE ( zvířata budou již v programu vedena). Zdraví L. H.

Dobrý den po odeslání do ÚE mi přišlo poštou upozornění s kodem chyby *04 Nedovolená ušní známka, použitá ušní známka. Číslo je v rozporu s pohlavím zvířete . Známky jsou Zee Tags bílé pro kozičky a číslo je opsané správně. Jak pokračovat? Děkuji Petr.smajlík

26.5.2012 09:35
pesa

XXX.XXX.104.36

zavolat do hradišťka kde se stala chyba.

26.5.2012 15:22
lesakm

XXX.XXX.165.199

vincek napsal(a):
Dobrý den po odeslání do ÚE mi přišlo poštou upozornění s kodem chyby *04 Nedovolená ušní známka, použitá ušní známka. Číslo je v rozporu s pohlavím zvířete . Známky jsou Zee Tags bílé pro kozičky a číslo je opsané správně. Jak pokračovat? Děkuji Petr.smajlík

Dobrý den , chyba bude patrně v třímístném kodexu čísla zvířete kodex označuje kraj původu zvířete a je jiný pro kozy a pro kozly , kozy nemáme ale u ovcí kodex beránků začíná vždy nulou u nás mají beránci 053 a ovečky 953:-)ML.

26.5.2012 20:55
lamero

XXX.XXX.212.193

Pro kozlíky je to 048 a pro kozenky 948.

27.5.2012 07:19
vincek

XXX.XXX.64.154

lamero napsal(a):
Pro kozlíky je to 048 a pro kozenky 948.

Dobrý den, jestli myslíte to trojčíslí za CZ Tak tam mám pro kozlíky 067 a pro kozy 967.

27.5.2012 10:36
lesakm

XXX.XXX.165.199

vincek napsal(a):
Dobrý den, jestli myslíte to trojčíslí za CZ Tak tam mám pro kozlíky 067 a pro kozy 967.

To je v pořádku číslo je pro každý kraj jiné a souhlasí vám ty čísla tedy s tím pohlavím nebo někdo dal 067 kozičce a nebo 967 kozlíkovi ? tím by vznikl ten nesoulad s pohlavím zvížete 067 by mělo být jen pro kozlíky a 967 pouze pro kozičky :-)ML.

27.5.2012 15:36
vincek

XXX.XXX.64.154

lesakm napsal(a):
To je v pořádku číslo je pro každý kraj jiné a souhlasí vám ty čísla tedy s tím pohlavím nebo někdo dal 067 kozičce a nebo 967 kozlíkovi ? tím by vznikl ten nesoulad s pohlavím zvížete 067 by mělo být jen pro kozlíky a 967 pouze pro kozičky :-)ML.

Mám dvě kozičky a obě mají 967.Nebyli registrované a známky jsem dával já.Zítra si zavolám do Hradištka co a jak.

28.5.2012 08:07
agentka

XXX.XXX.0.1

taky pracuji s tímto programem a je to fajn - letos se mi stalo taky se známkama že mi přišlo že ty známky nemohu použít že už jsou evidovány jinde - tak jsem letěla mrknout ještě jednou beránkovi na uši zda jsem se neupsala - a ne vše tak jak jsem zadala a v chybníku přišel výpis že to zvíře už někde evidováno je - dále jsem to nezkoumala - mají v tom zřejmě taky binec že vydají stejnou sadu známek 2x tak jsem mu nandala jiné a bylo hotovo ty další mi už to vzalo bez problému

28.5.2012 09:34
lesakm

XXX.XXX.165.199

agentka napsal(a):
taky pracuji s tímto programem a je to fajn - letos se mi stalo taky se známkama že mi přišlo že ty známky nemohu použít že už jsou evidovány jinde - tak jsem letěla mrknout ještě jednou beránkovi na uši zda jsem se neupsala - a ne vše tak jak jsem zadala a v chybníku přišel výpis že to zvíře už někde evidováno je - dále jsem to nezkoumala - mají v tom zřejmě taky binec že vydají stejnou sadu známek 2x tak jsem mu nandala jiné a bylo hotovo ty další mi už to vzalo bez problému

Jó v tomhle státě je možné cokoli , podle mě je celá centrální evidence stručně řečeno k prdu , protože za prvé tam nejsou zdaleka všechna zvířata a za druhé se zvířatům mění identita jak to tak tady sleduju jako na běžícím pásu takže by bylo myslím nejlepší celou tuto slavnou evidenci zrušit protože její vypovídací hodnota se rovná nule a je tu jen proto aby se pár lidí mohlo pohodlně živit ať už jejím provozováním či "kontrolováním" , pro nás jen zbytečná práce,:-(ML.

Přidejte reakci

Přidat smajlík