Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2011 20:07
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

Zdravím!
Včera jsme porazili naši první kamerunku a játra byla úžasná! :-))
Ale teď k tomu, na co se chci zeptat.. Chceme si nechat kůži, vypadá moc pěkně. Jaký je postup? Nikde jsem se toho moc nedočetla. Momentálně ji mám od rána namočenou v lavoru v relativně čisté vodě..vícekrát vymáchanou. Jaký je další postup? Známý mi říkal, že jen vymáchat, ze dřeva udělat rám a pověsit a napnout. Ale co ten lůj? Určitě se to musí ještě nějak jinak upravit..
Máte prosím někdo zkušenosti?
Předem moc děkuji! :-)

12.8.2011 20:40
lavacca

XXX.XXX.1.3

V únoru jsme museli pro stáří porazit našeho ouessantského berana. Měl krásnou vlnu a tak jsem řekla rázné NE na to ji vyhodit. Táta pak od známého vyzjistil, že se má kůže odblanit a nasolit. Sůl by měla tu kůži vyčistit od zbytků blan, atd. No, náš beran měl už takhle hrozně slabounkou kůži, takže to skončilo jen u odblanění. Nechali jsme ji pak ležet na podlážce, že se to "pak" udělá. No, je v tom samém stavu ještě teď. :-) Ale je krásně proschlá a ztvrdlá. Uvidíme, co dál s ní..zatím leží v kůlně a "dýchá". :-)

13.8.2011 22:01
roklanka

XXX.XXX.215.100

Koukněte se na králičí forum a zadejte si do vyhledavače činění kůží.

15.8.2011 09:52
jecmi

XXX.XXX.164.145

Já Vám něco věnuju- a Vy to zkusíte a pak mi napíštete, jak to šlo, jo?
Mám v plánu také zkoušet a experimentovat, tohle pochopí opravdu každý.
CHápu, že dobře se čte, hůře činí.... činí jako činí, i činí jako činí.... (činění kůží. hihííí.)
tak zkoušejte.:-)
Ddržím palce
http://kozeluzstvi.wz.cz/index.php?pg=mam-to-zkusit
Ječmi

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.8.2011 12:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebo použijte služeb odborníka : http://www.rj-kubat.cz/. - například.

15.8.2011 15:01
nadja

XXX.XXX.213.74

jecmi napsal(a):
Já Vám něco věnuju- a Vy to zkusíte a pak mi napíštete, jak to šlo, jo?
Mám v plánu také zkoušet a experimentovat, tohle pochopí opravdu každý.
CHápu, že dobře se čte, hůře činí.... činí jako činí, i činí jako činí.... (činění kůží. hihííí.)
tak zkoušejte.:-)
Ddržím palce
http://kozeluzstvi.wz.cz/index.php?pg=mam-to-zkusit
Ječmi

Jé takovéhle stránečky zrovna hledám. Díky díky díky :-) Na podzim budeme zabíjet dva beránky německé černohlavé a já si pohrávám s myšlenkou zkusit si vyčinit kožešinu. Sice si okolo klepou na čelo, ale já jim ještě ukážu smajlík Takže určitě vyzkoušim, nejhůřůži vyhodim (stejně by tak jinak zkončila)

16.8.2011 09:03
mawez

XXX.XXX.28.50

Doporučuji zakoupit sadu na činění kůží. Prodává to drogerie. I když Lachema asi ukončila výrobu tak se sada dá ještě sehnat v obchodech Obsahuje Kortan AL(činicí sůl) Jar(odmašťovací prostředek na kůži) Kyselinu mravenčí na činění a mazadlo na vyčiněnou kůži Novorol. Mám s ní vynikající zkušenosti, dělal jsem liščí kůže, dančí, kozí, ovčí atd. je to na takové domácí žvýkání.smajlík Není to ůplně profi ale když se s kůží vyhraješ tak je nádherná a měkoučká. Jinak profesionální koželuzi činí v chromitých solech a souprava je složená z Hlinítých solí. Obchodní název je Kortan AL

16.8.2011 09:11
mawez

XXX.XXX.28.50

mawez napsal(a):
Doporučuji zakoupit sadu na činění kůží. Prodává to drogerie. I když Lachema asi ukončila výrobu tak se sada dá ještě sehnat v obchodech Obsahuje Kortan AL(činicí sůl) Jar(odmašťovací prostředek na kůži) Kyselinu mravenčí na činění a mazadlo na vyčiněnou kůži Novorol. Mám s ní vynikající zkušenosti, dělal jsem liščí kůže, dančí, kozí, ovčí atd. je to na takové domácí žvýkání.smajlík Není to ůplně profi ale když se s kůží vyhraješ tak je nádherná a měkoučká. Jinak profesionální koželuzi činí v chromitých solech a souprava je složená z Hlinítých solí. Obchodní název je Kortan AL

Jinak velmi kvalitně činí kůže pan Hašpica z Vizovic. Čerstvé kůže pořádně nasolit stočit do ruličky nechat vykapat vodu pak zabalit do igelitového pytle a odeslat balíkem.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík