Zdravím!
Včera jsme porazili naši první kamerunku a játra byla úžasná! :-))
Ale teď k tomu, na co se chci zeptat.. Chceme si nechat kůži, vypadá moc pěkně. Jaký je postup? Nikde jsem se toho moc nedočetla. Momentálně ji mám od rána namočenou v lavoru v relativně čisté vodě..vícekrát vymáchanou. Jaký je další postup? Známý mi říkal, že jen vymáchat, ze dřeva udělat rám a pověsit a napnout. Ale co ten lůj? Určitě se to musí ještě nějak jinak upravit..
Máte prosím někdo zkušenosti?
Předem moc děkuji!
V únoru jsme museli pro stáří porazit našeho ouessantského berana. Měl krásnou vlnu a tak jsem řekla rázné NE na to ji vyhodit. Táta pak od známého vyzjistil, že se má kůže odblanit a nasolit. Sůl by měla tu kůži vyčistit od zbytků blan, atd. No, náš beran měl už takhle hrozně slabounkou kůži, takže to skončilo jen u odblanění. Nechali jsme ji pak ležet na podlážce, že se to "pak" udělá. No, je v tom samém stavu ještě teď. Ale je krásně proschlá a ztvrdlá. Uvidíme, co dál s ní..zatím leží v kůlně a "dýchá".
Já Vám něco věnuju- a Vy to zkusíte a pak mi napíštete, jak to šlo, jo?
Mám v plánu také zkoušet a experimentovat, tohle pochopí opravdu každý.
CHápu, že dobře se čte, hůře činí.... činí jako činí, i činí jako činí.... (činění kůží. hihííí.)
tak zkoušejte.
Ddržím palce
http://kozeluzstvi.wz.cz/index.php?pg=mam-to-zkusit
Ječmi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebo použijte služeb odborníka : http://www.rj-kubat.cz/. - například.
jecmi
napsal(a):
Já Vám něco věnuju- a Vy to zkusíte a pak mi napíštete, jak to šlo, jo?
Mám v plánu také zkoušet a experimentovat, tohle pochopí opravdu každý.
CHápu, že dobře se čte, hůře činí.... činí jako činí, i činí jako činí.... (činění kůží. hihííí.)
tak zkoušejte.
Ddržím palce
http://kozeluzstvi.wz.cz/index.php?pg=mam-to-zkusit
Ječmi
Jé takovéhle stránečky zrovna hledám. Díky díky díky Na podzim budeme zabíjet dva beránky německé černohlavé a já si pohrávám s myšlenkou zkusit si vyčinit kožešinu. Sice si okolo klepou na čelo, ale já jim ještě ukážu
Takže určitě vyzkoušim, nejhůřůži vyhodim (stejně by tak jinak zkončila)
Doporučuji zakoupit sadu na činění kůží. Prodává to drogerie. I když Lachema asi ukončila výrobu tak se sada dá ještě sehnat v obchodech Obsahuje Kortan AL(činicí sůl) Jar(odmašťovací prostředek na kůži) Kyselinu mravenčí na činění a mazadlo na vyčiněnou kůži Novorol. Mám s ní vynikající zkušenosti, dělal jsem liščí kůže, dančí, kozí, ovčí atd. je to na takové domácí žvýkání. Není to ůplně profi ale když se s kůží vyhraješ tak je nádherná a měkoučká. Jinak profesionální koželuzi činí v chromitých solech a souprava je složená z Hlinítých solí. Obchodní název je Kortan AL
mawez
napsal(a):
Doporučuji zakoupit sadu na činění kůží. Prodává to drogerie. I když Lachema asi ukončila výrobu tak se sada dá ještě sehnat v obchodech Obsahuje Kortan AL(činicí sůl) Jar(odmašťovací prostředek na kůži) Kyselinu mravenčí na činění a mazadlo na vyčiněnou kůži Novorol. Mám s ní vynikající zkušenosti, dělal jsem liščí kůže, dančí, kozí, ovčí atd. je to na takové domácí žvýkání. Není to ůplně profi ale když se s kůží vyhraješ tak je nádherná a měkoučká. Jinak profesionální koželuzi činí v chromitých solech a souprava je složená z Hlinítých solí. Obchodní název je Kortan AL
Jinak velmi kvalitně činí kůže pan Hašpica z Vizovic. Čerstvé kůže pořádně nasolit stočit do ruličky nechat vykapat vodu pak zabalit do igelitového pytle a odeslat balíkem.