Dobrý den, na jaře bych si chtěla pořídit na spásání louky mladé ovce s tím, že by na podzim šli do mrazáku. Vím, že kdybych si pořizovala i jen jednu kozu musím mít registrované hospodářství, ale nikde se mi nedaří dohledat, jestli je to tak i u ovcí. Určitě nechci ovce chovat celoročně, na to nemám podmínky ani čas, ale jednu až tři ovečky přes sezonu by ta naše louka uživila. Děkuji za odpověď. Jana
Děkuji za odpověď. Když zmiňujete zákon v souvislosti s množstvím zvířat, nevíte jestli něco podobného zákon ukládá u koz a koní? Zkoušela jsem to najít, ale nedaří se. Asi neumím hledat Ptám se pro to, že se běžně setkávám s jednou kozou, nebo s jedním poníkem a moc se mi to nelíbí, to jsou přece také stádová zvířata a konkrétně u koní vím, že ten jedinec z toho může být pěkně frustrovaný. I s jednou ovcí jsem se už setkala a ta byla právě jen jako sezoní sekačka na zahradě a na zimu šup do trouby. Můžete mi, prosím poradit, kde tyhle zákony najdu? Děkuji Jana
Matylda3

XXX.XXX.151.102
Info najdete na http://www.cmsch.cz/. I 1 ovci si musíme zaregistrovat - ověřovala jsem si to. Taky jsem si pořídila 2 s tím, že je budeme mít jen do listopadu. Po registraci mi přišla kupa brožur a tiskopisů, ale ke čtení jsem se nedostala.
Task

XXX.XXX.115.77
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je registrace hospodářství zpoplatněno a jakou částkou. Nikde jsem to zatím nenašel. Děkuji