Ovce - registrace hospodářství

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2011 18:22
janahol

XXX.XXX.60.169

Dobrý den, na jaře bych si chtěla pořídit na spásání louky mladé ovce s tím, že by na podzim šli do mrazáku. Vím, že kdybych si pořizovala i jen jednu kozu musím mít registrované hospodářství, ale nikde se mi nedaří dohledat, jestli je to tak i u ovcí. Určitě nechci ovce chovat celoročně, na to nemám podmínky ani čas, ale jednu až tři ovečky přes sezonu by ta naše louka uživila. Děkuji za odpověď. Jana

15.8.2011 20:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

Registrace nutná bude, při nákupu si je přepíšete k sobě a pak kódem pro domácí porážku odepíšete.

Jinak musíte mít min. 2 ovečky (zákonem dané, jelikož je ovce stádové zvíře a sama by opravdu byla hrozně vystresovaná).

16.8.2011 08:22
janahol

XXX.XXX.60.169

Děkuji za odpověď. Když zmiňujete zákon v souvislosti s množstvím zvířat, nevíte jestli něco podobného zákon ukládá u koz a koní? Zkoušela jsem to najít, ale nedaří se. Asi neumím hledat :-( Ptám se pro to, že se běžně setkávám s jednou kozou, nebo s jedním poníkem a moc se mi to nelíbí, to jsou přece také stádová zvířata a konkrétně u koní vím, že ten jedinec z toho může být pěkně frustrovaný. I s jednou ovcí jsem se už setkala a ta byla právě jen jako sezoní sekačka na zahradě a na zimu šup do trouby. Můžete mi, prosím poradit, kde tyhle zákony najdu? Děkuji Jana

Matylda3

19.8.2011 20:33
Matylda3

XXX.XXX.151.102

Info najdete na http://www.cmsch.cz/. I 1 ovci si musíme zaregistrovat - ověřovala jsem si to. Taky jsem si pořídila 2 s tím, že je budeme mít jen do listopadu. Po registraci mi přišla kupa brožur a tiskopisů, ale ke čtení jsem se nedostala.

Task

30.8.2011 09:25
Task

XXX.XXX.115.77

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je registrace hospodářství zpoplatněno a jakou částkou. Nikde jsem to zatím nenašel. Děkuji

30.8.2011 10:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

Task napsal(a):
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli je registrace hospodářství zpoplatněno a jakou částkou. Nikde jsem to zatím nenašel. Děkuji

Je to zdarma. Platí se jen aplikační kleště a ušní známky.

30.8.2011 10:19
lavacca

XXX.XXX.1.3

PS: Kleště stojí 400-700,- dle typu, ušní známky kolem 3-4,- Taky dle typu, co chcete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík