Oves pšenice ovečkám??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.8.2011 20:44
clasic

XXX.XXX.85.88

Dobrý den,
mám quesantky a chci se zeptat čím přesně kromě ovsa přikrmovat v zimě? Můžu i třeba ječmen, pšenici atd??
A jinak co papají vaše ovečky jako pochoutku?:-)

15.8.2011 21:01
lavacca

XXX.XXX.1.3

My dáváme trochu kukuřice (zvlášť když mrzne - je to dobrý zdroj energie), popř. trochu pšenice, jelikož ji máme u drůbeže a krmímě s ní. Tak si vždy trochu vezmu. Ale doporučuje se spíš oves. No a co je hlavní - opravdu jen trošičku, jinak hrozí velká jehňata.

Nevím, možná fotka zkresluje, ale přijde mi, že vaše ovečka na fotce má moc dlouhé tělíčko...smajlík

15.8.2011 21:07
clasic

XXX.XXX.85.88

lavacca napsal(a):
My dáváme trochu kukuřice (zvlášť když mrzne - je to dobrý zdroj energie), popř. trochu pšenice, jelikož ji máme u drůbeže a krmímě s ní. Tak si vždy trochu vezmu. Ale doporučuje se spíš oves. No a co je hlavní - opravdu jen trošičku, jinak hrozí velká jehňata.

Nevím, možná fotka zkresluje, ale přijde mi, že vaše ovečka na fotce má moc dlouhé tělíčko...smajlík

Vy dáváte kolik teda krmení? Třeba půl hrnečku na 1 ovečku?
No snad to jen vypada na te fotce. V realu myslim ze neni tak dlouha,snad:-))

15.8.2011 22:48
lavacca

XXX.XXX.1.3

Půl hrnku na kus je až dost - já dávám tak hrst na 4 kusy - 3 březí + beran. A nedávám ani každý den, spíš obden popř. střídám i s pečivem (tj. např. po pečivo, st obilí, pá pečivo, po obilí, atd.). K tomu dávám tak 2 jablka na kus a den + seno, voda a liz.

Zrovna ouessantky jsou dost nenáročné a svědší jim spíš chudší strava než je rozmlsávat něčím, z čeho jen tloustnou a rostou jim moc velká jehňata. Jinak v zimě taky občas dáváme švestky rybíz, apod. - samozřejmě, že ne čerstvé, ale zamražujeme je speciálně v létě. Jsou skvělým zdrojem vitamínů a minerálů. Zvlášť u starších kusů je potřeba individuální péče. :) Jo, ještě občas taky dáváme ovesné vločky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík