Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.8.2011 22:58
pokita

XXX.XXX.145.82

Dobrý večer, máte někdo prosím zkušenosti s akutním průběhem nemoci? Náš Bolek má horečku přes 42 stupňů, nemůže se hýbat a ,,lítaj" mu oči. Vet mu dal silný atb a doporučil nám udělat zábal na sražení horečky. Prognóza samozřejmě nejistá. Asi se to rozhodne přes noc. Další otázka je ohledně mléka: kolik stojí vyšetření kozenek? Když to chytil kozel, tak tady asi budeme mít infikovaný klíšťata a mléko jsme doteď pili čerstvé. Mam z toho hlavu jak pátrací balón. Mléko si ještě od nás berou známí a kamarádi a tak...Všem sice říkám, že úprava je na nich, ale...

18.8.2011 21:15
pokita

XXX.XXX.168.196

Tak Bolda po půlnoci umřel.

19.8.2011 08:15
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

To je mi líto. smajlík
Byla to fakt klíšťová encefalitida ? většinou se uvádí, že koza je přenašeč, ale sama příznaky onemocnění nevykazuje smajlík

19.8.2011 12:53
lucmeek

XXX.XXX.103.46

Mě to připomíná tetanus smajlík... setkala jsem se s tím jednou a doufám naposled (ovečka nepřežila..smajlík) a taky to mělo rychlý spád... jenže člověk hned všechno neví, vet v nedohlednu a pak to dopadne ... smajlík

19.8.2011 20:41
sosek

XXX.XXX.13.134

Je mi líto, že jste ztratili mazlíka :( Také jsem slyšela, že koza boreliozu a encefalitidu přenáší, ale neprodělává příznaky. Vetovi nevěřte všechno, je jen málo těch, kteří opravdu jistě vědí proč a jak ohledně koz. Naše kozy mají klíšťata neustále tak jsme koupili butox u veta a opravdu funguje na dva měsíce (necelé). Pokud chcete mít pokoj od hmyzáků a klíšťat, doporučuju.
S pozdravem Veronika

19.8.2011 21:12
pokita

XXX.XXX.137.127

Dle příznaků to prý encefalitida byla. Ale prý né klíšťová, tak nevím. příští týden jdeme s psama na očko, tak to budem řešit pořádně. Ještě řikal, že je to tento rok asi pátý případ v okolí a že prý kozlové mají k této nemoci dispozice. Klíšťat tu moc nemáme. Kozeny chodí po posekaném rovnou do kukuřice :-) U těch co vždycky pomazlim, jsem ještě na klíště nenarazila. Ale jak říkal vet, prý to z klíštěte nebylo. Bohužel jsme nevzali ani krev a ráno už bylo pozdě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík