Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2011 17:29
beysen

XXX.XXX.189.8

Dobry den letos jsem začal s chovem ovcí , mam je na 4 pastvinách z nichž 1 je z poloviny zarostla kopřivami , několik let ležela ladem a byla zarostlá. Už několikrát jsem ji sekal ale kopřivám se tam daří. Poslední možnost o které uvažuji je na jaře to postříkat herbicidem a poté tam zasít jetelotravní směsku. Ví někdo o nějaké jiné možnosti? Děkuji za odpovědi.

26.8.2011 17:37
danurba

XXX.XXX.40.197

Jak zlikvidovat kopřivy, to vám neporadím, tedy kromě několikaletého pravidelného sečení. Ale na ovčí pastvinu bych jetel nedávala, dělá jim docela problémy, mají po něm průjem. Jetelotrávu bych nasela pouze na louku určenou na sušení. Dana

31.8.2011 18:16
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

danurba napsal(a):
Jak zlikvidovat kopřivy, to vám neporadím, tedy kromě několikaletého pravidelného sečení. Ale na ovčí pastvinu bych jetel nedávala, dělá jim docela problémy, mají po něm průjem. Jetelotrávu bych nasela pouze na louku určenou na sušení. Dana

Díky za Váš poznatek ohledně jetelu. Už vím, proč občas holky mají na rychlo. Doufám. Předpokládám, že to samé platí i pro kozy.Posekám a usuším králíkům. Ne tazatel.

31.8.2011 18:38
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

Já jakmile je poseču a trošku zavadnou můžou se utlouct jak koně tak kozy,nebo nasušit na zimu výborné zdravé doplňkové krmivo,já z toho dělám i matení ,u nás je kopřiv nedostatek,chodím denně po okolí abych měla na matení,já bych se jich nezbavovala,navíc se jich ani nezbavíte a to ani randapem,děláme s tím v lese a stejně tam rostou na podzim zas

2.9.2011 10:23
radak

XXX.XXX.40.194

iisaabeel napsal(a):
Já jakmile je poseču a trošku zavadnou můžou se utlouct jak koně tak kozy,nebo nasušit na zimu výborné zdravé doplňkové krmivo,já z toho dělám i matení ,u nás je kopřiv nedostatek,chodím denně po okolí abych měla na matení,já bych se jich nezbavovala,navíc se jich ani nezbavíte a to ani randapem,děláme s tím v lese a stejně tam rostou na podzim zas

prosím pěkně, co je to to matení? :-)

2.9.2011 10:48
lamaalpaca

XXX.XXX.5.1

Na likvidaci kopřiv se mi osvědčil GARLON - selektivní systémový herbicid firmy Dow AgroSciences. Používá se k hubení dvouděložných plevelů a náletových dřevin, pro jednoděložné traviny nebo jehličnaté stromy není toxický.

5.9.2011 10:46
petrako

XXX.XXX.3.5

Taky si myslím, že kopřivy není důvod hubit. Když odkvetou kozy se do nich pustí, dají se usušit, jsou zdravé. Já bojuju s pryskyřníkem, to je problém. Petra

5.9.2011 11:09
lamaalpaca

XXX.XXX.229.116

No, ale pokud ale máte pozemek, kde neroste nic jiného, než kopřivy, něco se s tím dělat musí ....:-)

5.9.2011 12:29
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Já měl také rozsáhlý pozemek značně zdevastovaný, min. 15 let ležel ladem. Sekám velmi často, ale asi pětinu pozemku ponechávám v původním stavu, takové ostrůvky. JAK KOZY, DRŮBEŽ TAM RÁDY ZALEZOU. Úplnou likvidaci kopřiv bych také nedoporučoval, jsou hned po ruce např. do krmení pro malou drůbež.:-)

5.9.2011 14:11
bobulka

XXX.XXX.210.193

pak dopooručuji koupit na jaře malé krocany naučit je na nepařené kpořivy a pak je pustit do výběhu já i mí známí to tak praktikujem a máme výběhy bez kopřiv možná by stačili i brojleři.:-)

20.9.2011 19:59
mlynarka

XXX.XXX.117.7

iisaabeel napsal(a):

Chci se zeptat... jak skladujete sušené kopřivy? Normálně zavěšené v prostoru, nebo "pytlujete"? Máte nějaký fígl, aby se to co nejméně odrolilo? smajlík

21.9.2011 11:47
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

mlynarka napsal(a):
Chci se zeptat... jak skladujete sušené kopřivy? Normálně zavěšené v prostoru, nebo "pytlujete"? Máte nějaký fígl, aby se to co nejméně odrolilo? smajlík

Tak se někdo přiznejte jak to děláte:-)

22.9.2011 17:20
husopaska

XXX.XXX.25.33

Dobrý den, ani já bych kopřivy nelikvidovala.Naše ovečky mají mos rády zavadlé kopřivy a věřím, že kopřivy jsou i zdravé a prospívají jim,
.Kopřivy to chce občas posekat, aby nezadusily zbytky trávy mezi nimi, ale jinak jsou prima, já si jich vážím a vůbec se je nesnažím likvidovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2011 20:06

Jak se to říká ? Před kopřivou smekni, před bezem klekni. Nebo naopak?:-)

22.9.2011 20:29

sigimaus90 napsal(a):

Návod na nemoderce, téma Čím krmíte v zimě kozy.

22.9.2011 20:29

sigimaus90 napsal(a):

Návod na nemoderce, téma Čím krmíte v zimě kozy.

22.9.2011 21:47
borokoz

XXX.XXX.69.212

sigimaus90 napsal(a):

..já si také kopřivy šetřím.opatrně je seřeźávám,aby jěště obrazily,pak je projedu na sečkovici,usuším a napytluji.Dřív jsem sušila v takových kyticích,ale to není dobré.Opadává to a když mě utekly kozy,tak to mám vlastně požrané,jěště zima ani nezačla...borokoz

24.11.2011 22:04
bojsanebojsa

XXX.XXX.37.6

Víte o tom,že kopřiva je hlavně bylina? a zlikvidovat ji stejně nejde,spíš ji posekat a pak ji z radostí sežerou.Jen tak pro zajímavost,čaj z kopřivy je na čištění krve a na spoustu jiných nemocí..smajlík

25.11.2011 11:59
ladd

XXX.XXX.34.52

Nám ovce kopřivy na zahradě žerou. Pustí se do nich v okamžiku kdy jsou dostatečně nakvetlé, nechají jen spodky rostlin. Ty si obrazí, znovu nakvetou a a ovce se do nich pustí znovu. Touhle dobou jsou už kopřivy spasené úplně až k zemi. Podotýkám, že trávy mají dost.
Pokud budete kopřivy sekat až u země, budou se keře rozrůstat oddénky a ještě víc zmohutní. Lepší je je podseknout tak v půlce, to se spíš jen rozvětví stonky.

25.11.2011 17:15
honzauta

XXX.XXX.152.125

Také mám pozemky s kopřivami, nijak násilně je nelikviduji, co ovečky nesežerou hned posekám a zavadlé je rády zbaští.

Od jara mám divoké ( kanadské ) krocany a ty jim letos dali zabrat, široko daleko žádná kopřiva.

25.11.2011 18:10
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

iisaabeel napsal(a):

Protože dotaz na "matení" zapadl, nedá mi to a zopakuji - co je to, prosím, matení? Také tento výraz neznám smajlík. Děkuji

25.11.2011 19:33
danurba

XXX.XXX.40.197

No já mám pocit, že to je takový ten šrotový nápoj pro dobytek, ale jistá si tím nejsem.

26.11.2011 06:48
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

Díky :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík