Koupila jsem kozu a ta má strašně velké břicho, bohužel jsem měla radost, tak jsem uvěřila , že je jen nažraná, koza dojí, měla v březnu kůzle, předtím dvě, tak nevím, paní mi nezvedá telefon, abych se jí zeptala jestli nepřišla do styku s kozlem, nebo ho nezvedá schválně nevím, nesetkal se s tím někdo?
Já mám jednu kozui a ta neustále vypadá jako by čekala trojčata. Když přijde s pastvy, tak paterčata. Byl tu u nás na jaře na navštěvě jeden dlouholetý chovatel koz. Říkal: Tak už máte odrozeno? Říkáme: ještě ne. Ještě mají dvě rodit. Podíval se na Rozárku a říká: No jo, na týhle je to chuděře vidět. Ta už bude rodit co nevidět a bude mít nejmíň tři.
V té době byla Rozárka už 3 týdny po porodu dvojčat.
pravdou je, že jsme vloni viděli v zoo kamerunské kozy a ty teda měly břicho jak kdžy čekají min. trojčata. Tak jsem se ptala ošetřovatele, co je hlídal (je to v dětské zoo, tak aby dětičky nezlobily) a ten se smál, že jsou takhle nažraný každý odpoledne...ráno vypustí hubený, zahání domů jako balóny.
Stalo se to, že jsem kozu přivezla v pátek už s břichem a v neděli ráno bylo po ní, paní jsem sháněla telefonem, můj mobil samozřejmně nebrala, ale cizí číslo ano, stále tvrdila, že koza takto vypadala stále, kozu jsme zakopali , ale co jí bylo to netuším , tak mám zase jen ty své tři a asi u toho i zůstanu.