Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2011 17:52
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Dobrý den,
před zimou chci u kozníku osadit dveře. Může mi někdo poradit minimální rozměry průlezu pro holandské zakrslé? Chci něco jako třeba plexisklo na drátu, aby to šlo sem i tam. Teď mě to napadlo: prostě něco jako lítačky:-)

31.8.2011 18:36
lavacca

XXX.XXX.1.3

Nevím, možná se pletu, ale myslím, že do "lítaček" koza nepůjde. smajlík Spíš bych dala do dveří deku tak, aby u jedné strany měla volný průlez. Málokteré zvíře jde rádo někam, kam nevidí či musí do něčeho bouchnout, apod.

31.8.2011 18:48
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

lavacca napsal(a):
Nevím, možná se pletu, ale myslím, že do "lítaček" koza nepůjde. smajlík Spíš bych dala do dveří deku tak, aby u jedné strany měla volný průlez. Málokteré zvíře jde rádo někam, kam nevidí či musí do něčeho bouchnout, apod.

Trochu ulítlý mi to taky přišlo, jde mi jen o to, aby tam netáhla po zemi velká zima. Jinak se mi kozy protáhnou kde se dá, furt je naháním po sousedech a nevěřila byste jakou škvírkou se protáhnou.Udělám kompromis podle Vás. :-)Díky

31.8.2011 20:15
lavacca

XXX.XXX.1.3

sigimaus90 napsal(a):
Trochu ulítlý mi to taky přišlo, jde mi jen o to, aby tam netáhla po zemi velká zima. Jinak se mi kozy protáhnou kde se dá, furt je naháním po sousedech a nevěřila byste jakou škvírkou se protáhnou.Udělám kompromis podle Vás. :-)Díky

My máme miniovečky celoročně venku jen v dřevěném přístřešku (nezatepleném) a nevypadají, že by strádaly. Naopak si chodí ve sněhu (prohazuju jim cestičky, i různé otočky, atd. protože březí kusy potřebují pohyb) a tváří se spokojeně. :-)

Chápu, že jim chcete udělat dobře, ale je fajn věc, když jim stáj větrá a odchází tak čpavek z podestýlky.

31.8.2011 22:10
masak

XXX.XXX.253.239

Já mám v mini dveřích pro ovečky zabudovanou látkovou roletu.jen jsem ji dole zašil do tunelu a jako zátěž jsem tam dal kamínky Dole tyčka se neosvěčila ta se šprajcovala. Když je velká zima, tak roletu zatáhnu na noc a stejně si přes ní chodí ovce kam chtějí.Ráno vytáhnu a funguje to.

4.9.2011 23:57
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

Díky všem za příspěvky, s tím zateplováním to nebudu přehánět!!smajlík ale stejně mi nikdo nenapsal min. rozměrysmajlík

5.9.2011 06:23
lamero

XXX.XXX.246.214

sigimaus90 napsal(a):
Díky všem za příspěvky, s tím zateplováním to nebudu přehánět!!smajlík ale stejně mi nikdo nenapsal min. rozměrysmajlík

Tak já mám rozměry průlezu: výška 70 cm a šířka 40cm a přeto mám závěs z gumotextilu, který je uprostřed rozstřížený a kozy tím prolézají bez sebemenšího zaváhání. jsou to kozy a ty vlezou kamkoliv, tak proč by měly mít nějaký problém s jakýmkoliv závěsem??
Jirka:-|

5.9.2011 07:50
masak

XXX.XXX.253.239

šířkou 40cm nám projde dospělá romanovka :-)

5.9.2011 10:27
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

lamero napsal(a):
Tak já mám rozměry průlezu: výška 70 cm a šířka 40cm a přeto mám závěs z gumotextilu, který je uprostřed rozstřížený a kozy tím prolézají bez sebemenšího zaváhání. jsou to kozy a ty vlezou kamkoliv, tak proč by měly mít nějaký problém s jakýmkoliv závěsem??

Jirko, moc děkuji, takhle nějak jsem si to představoval.smajlík Josef

5.9.2011 12:37
lamero

XXX.XXX.246.214

masak napsal(a):
šířkou 40cm nám projde dospělá romanovka :-)

Projde i březí romanovka?:-|

5.9.2011 21:39
masak

XXX.XXX.253.239

když jsem zapoměl otevřít normální dveře tak 40cm se protáhla romanovka čekající trojčata.jak to udělala netuším.

12.9.2011 18:15
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

lamero napsal(a):

:-(((( řídil jsem se návodkou a z od toho jsem odvodil průlez pro slepice. Brahmanky kohout je veliký, tak jsem udělal průlez 35x25.cm. A ejhlesmajlík napřed letošní kozičky, pak loňské a nakonec kozlík Edík chodili průlezem jako po kolánádě. V právě nově stavěné přístavbě pro kozy mám s průlezem jasno.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík