lavacca
napsal(a):
Nevím, možná se pletu, ale myslím, že do "lítaček" koza nepůjde. Spíš bych dala do dveří deku tak, aby u jedné strany měla volný průlez. Málokteré zvíře jde rádo někam, kam nevidí či musí do něčeho bouchnout, apod.
Trochu ulítlý mi to taky přišlo, jde mi jen o to, aby tam netáhla po zemi velká zima. Jinak se mi kozy protáhnou kde se dá, furt je naháním po sousedech a nevěřila byste jakou škvírkou se protáhnou.Udělám kompromis podle Vás. Díky
sigimaus90
napsal(a):
Trochu ulítlý mi to taky přišlo, jde mi jen o to, aby tam netáhla po zemi velká zima. Jinak se mi kozy protáhnou kde se dá, furt je naháním po sousedech a nevěřila byste jakou škvírkou se protáhnou.Udělám kompromis podle Vás. Díky
My máme miniovečky celoročně venku jen v dřevěném přístřešku (nezatepleném) a nevypadají, že by strádaly. Naopak si chodí ve sněhu (prohazuju jim cestičky, i různé otočky, atd. protože březí kusy potřebují pohyb) a tváří se spokojeně.
Chápu, že jim chcete udělat dobře, ale je fajn věc, když jim stáj větrá a odchází tak čpavek z podestýlky.
Já mám v mini dveřích pro ovečky zabudovanou látkovou roletu.jen jsem ji dole zašil do tunelu a jako zátěž jsem tam dal kamínky Dole tyčka se neosvěčila ta se šprajcovala. Když je velká zima, tak roletu zatáhnu na noc a stejně si přes ní chodí ovce kam chtějí.Ráno vytáhnu a funguje to.
sigimaus90
napsal(a):
Díky všem za příspěvky, s tím zateplováním to nebudu přehánět!! ale stejně mi nikdo nenapsal min. rozměry
Tak já mám rozměry průlezu: výška 70 cm a šířka 40cm a přeto mám závěs z gumotextilu, který je uprostřed rozstřížený a kozy tím prolézají bez sebemenšího zaváhání. jsou to kozy a ty vlezou kamkoliv, tak proč by měly mít nějaký problém s jakýmkoliv závěsem??
Jirka
lamero
napsal(a):
Tak já mám rozměry průlezu: výška 70 cm a šířka 40cm a přeto mám závěs z gumotextilu, který je uprostřed rozstřížený a kozy tím prolézají bez sebemenšího zaváhání. jsou to kozy a ty vlezou kamkoliv, tak proč by měly mít nějaký problém s jakýmkoliv závěsem??
Jirka
Jirko, moc děkuji, takhle nějak jsem si to představoval. Josef
lamero
napsal(a):
Jirka
:-(((( řídil jsem se návodkou a z od toho jsem odvodil průlez pro slepice. Brahmanky kohout je veliký, tak jsem udělal průlez 35x25.cm. A ejhle napřed letošní kozičky, pak loňské a nakonec kozlík Edík chodili průlezem jako po kolánádě. V právě nově stavěné přístavbě pro kozy mám s průlezem jasno.