Kožní choroba - poznáte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2011 09:58
kacislava

XXX.XXX.77.18

Dobrý den,
dnes ráno jsem zjistila, že jedna z našich koz má na uších holá zdrsnělá místa. Neříká vám to prosím něco? Děkuji Katka ze Lhotky;

12.9.2011 12:47
renata

XXX.XXX.51.72

Víte ,chtělo by to ukázat veterináři. Já bych typla svrab . Na ten zabere ivomec,ale v laktaci je škoda přijít o mléko . Jukněte jí ještě ne břicho ,ke kořeni ocasu,do uší /jestli tam neni takový špinavý maz/ a jestli je to jenom na uších ,tak bych jí to promastila např měsíčkovou mastí a uvidíte. Jinak opravdu veterináře ,aby se to nerozlezlo. Renata

12.9.2011 13:03
kacislava

XXX.XXX.77.18

renata napsal(a):
Víte ,chtělo by to ukázat veterináři. Já bych typla svrab . Na ten zabere ivomec,ale v laktaci je škoda přijít o mléko . Jukněte jí ještě ne břicho ,ke kořeni ocasu,do uší /jestli tam neni takový špinavý maz/ a jestli je to jenom na uších ,tak bych jí to promastila např měsíčkovou mastí a uvidíte. Jinak opravdu veterináře ,aby se to nerozlezlo. Renata

Děkuju, veterináře jsem kontaktovala, čekám, až se mi ozve. Katka

12.9.2011 17:45
danurba

XXX.XXX.40.197

taky tipuju svrab, pokud ano, zabere omytí postižených míst roztokem Neostomozanu, aspoň 2x za sebou tak po 3 dnech. Na mléko by neměl mít vliv. Dana

20.10.2011 16:53
kacislava

XXX.XXX.77.18

Zpětně sem chci dopsat, co koze bylo. Veterinář odebral vzorky, aby zjistil, zda jde o svrab, plíseň, antiimunitní reakci nebo o zákožky. 14 dní jsme čekali, jak dopadne kultivace a co se objeví pod mikroskopem. Nakonec to byly plísně, takže jsme léčili plísně. Měla jsem si ještě přijet pro antimykotika, ale protože to k němu máme daleko, tak jsme se rozhodli poradit v lékárně a tam nám prodali šikospektré antimikotikum Canespor 1x denně.
Koze jsme to vtírali do ucha každý večer. V lékárně radili to používat ještě nějakou dobu po odeznění příznaků. Každopádně ucho už se zase pěkně chlupatí.
Pěkný den Káča ze Lhotky

Přidejte reakci

Přidat smajlík