Začínající zemědělec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Alena04

14.9.2011 00:49
Alena04

XXX.XXX.26.58

Dobrý den, chci se zeptat: Na jaře 2012 bych se chtěla podnikat v zemědělství,jde mi o to,zda se musím přihlásit na živnostenský úřad ještě před podáním žádostí o dotace pro začínajícího zemědělce. A také jestli někdo nevíte jak se vyplácí ta dotace,myslím tím najednou nebo po částech. Dále se chci ještě zeptat, zda mohu chovat na 2 ha pastvin masné plemeno skotu a masné plemeno ovce("všichni ženského rázu") nebo musí být odděleni.Děkuji.

14.9.2011 12:49
renata

XXX.XXX.51.72

Jestli chcete zažádat o dotaci na mladého zemědělce a je vám do 40 let ,tak si najeďte na stránky SZIF a vyjeďte si pravidla ,jelikož to není nic snadného a jestli máte pouze dva hektary ,tak jste asi bez šance. můžete brát dotace na plochu a na to ani ŽL nepotřebujete ,dále na VDJ , na papírová zvířata v KU atd. Radím vám vyjeďte si materiály ať víte zhruba do čeho chcete jít. Renata

14.9.2011 14:12
alena04

XXX.XXX.26.58

já bych ty pravidla SZIF měla právě na jaře splňovat,předběžně mám dojednané 20 ha orné půdy a na 2 ha bych měla masné plemeno dohromady s ovcema a na dalším 2 ha pastvin bych sklízela seno,dále mám rozjednané že v září 2012 bych po starším zemědělci převzala 50 ha orné půdy,takže tohle bych měla zajištěno.Mě jde spíše o tu dotaci,protože bych ji použila na zimoviště pro masný skot a ovce,proto jsem se ptala , zda se vyplácí jednotně nebo po částech,každý koho jsem se v okolí ptala,tak ty dotace dostává jinak.A taky jsem chtěla vědět,zda se masné plemeno skotu smí chovat s ovcemi dohromady,zda smějí mít společné zimoviště nebo se musejí chovat každý zvlášť.

14.9.2011 15:06
strip

XXX.XXX.144.229

Tak o podmínky se ani zajímat nemusíte, protože na dotaci si nešáhnete ani tak. Nemyslím to nijak zle, ale vyschly finance a mladý zemědělec již těžko bude vyhlášen.smajlík

15.9.2011 12:23
renata

XXX.XXX.51.72

alena04 napsal(a):
já bych ty pravidla SZIF měla právě na jaře splňovat,předběžně mám dojednané 20 ha orné půdy a na 2 ha bych měla masné plemeno dohromady s ovcema a na dalším 2 ha pastvin bych sklízela seno,dále mám rozjednané že v září 2012 bych po starším zemědělci převzala 50 ha orné půdy,takže tohle bych měla zajištěno.Mě jde spíše o tu dotaci,protože bych ji použila na zimoviště pro masný skot a ovce,proto jsem se ptala , zda se vyplácí jednotně nebo po částech,každý koho jsem se v okolí ptala,tak ty dotace dostává jinak.A taky jsem chtěla vědět,zda se masné plemeno skotu smí chovat s ovcemi dohromady,zda smějí mít společné zimoviště nebo se musejí chovat každý zvlášť.

Pravidla se každoročně mění ,ale zpravidla je 500000,. záloha a po dokončení proplacení. Ale to máte právě v těch pravidlech . Ale to už aby jste začala na tom pracovat . Dá to moc práce . Na zimoviště musíte mít projekt, stavební povolení atd............. Vše je v pravidlech. A pak existují akreditovaní poradci ,kteří nejsou levní ,ale můžete si na poradenství vyřídit další dotaci a ta je tuším teď v říjnu. Máte co dělat. Renata

Přidejte reakci

Přidat smajlík