Jak zateplit přístřešek a úprava podlahy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.9.2011 12:49
clasic

XXX.XXX.85.88

Ahojte,
prosím poraďte mi jak zateplit přístřešek na zimu.
Určitě chci dodělat pravou stranu a dodělat vstup do levého přísřešku, aby bylo větší teplo v zimě, ale stejně to bude profukovat. Nejlépe bych chtěla něco, co by se dalo na léto sundat.
A ještě k podlaze. V levé části mám dřevěnou podlahu s tím, že bych tam chtěla na to něco dát, nenapadá vás něco? Určitě pokud máte něčeho nadbytek, tak ráda odkoupím!! Děkuji všem za rady!! :-)
Přikládám dva obrázky

18.9.2011 16:45
deko

XXX.XXX.226.66

ja by som to nezateploval, aby tam nemali prilis vlhko. len by som zamedzil prudeniu vzduchu pri vetre. zda sa mi, ze je to relativne velke. tak by som napriklad poukladal ku stenam male baliky slamy.

Michal H.

18.9.2011 19:22
vokjam

XXX.XXX.205.189

Váš přístřešek vypadá na první pohled velmi pěkně. Konstrukce je však podivná, takto se lehké stavby pro zvířata neřeší. V létě je v nich horko a v zimě zima. Dřevěná podlaha je rájem pro myši. Vhodnější je vrstva stěrku kvůli přerušení vzlínání vody do podestýlky. Střecha má být sedlová / jako písmeno A/, do té Vaší bude v zimě a při větru zatékat, má malý spád. Mezery mezi prkny zalištujte /zvenku/ nebo obložte např. sololitem /zevnitř/, sláma je špatná dokud jí ovce nebo kozy nerozeberou, nedají pokoj. Z množství materiálu /prkna, krytina/, které bylo použito, by se dal postavit velice pěkný ovčín-kozín s přístřeškem a zásobníkem na stelivo, příp. seno. Pozor také na orientaci stavby a také na její umístění, např. miniovečky chtějí bydlet co nejblíže k mísu, kde se něco děje a kudy přichází hospodář.
Omlouvám se, pokud jsem Vám pokazil radost, ale moje připomínky jsou opravdu upřímně míněny. Něco o tom za dlouhá léta praxe vím. Zdravím a přeji úspěšný chov. V.K.

18.9.2011 19:57
lavacca

XXX.XXX.1.3

Pro 2 miniovečky je to hrozně velké.... myslím, že nemaj šanci si to zadýchat. :-|Možná bych jim oddělila kobercem tu ze 3 stran krytou část, tak aby měly jen kousek vchod (ten bych nechala z pohledu zepředu vpravo) a předek jen místo, kde je seno a můžou odtamtud běhat v pohodě ven.

Jinak vokjam má pravdu, zrovna miniovečky chtějí být co nejblíž dění. Naše měli původní domek na druhé straně ohrady (po romanovkách, co tam chodily). Nešly do něj, radši stály na dešti. Takže se postavil přístřešek u vchodu do ohrady, co je nejblíže kurníku a dalšímu, kde jsme min. 2x denně cca 1-2 hoďky. Vloni jsme ho zvětšovali, jelikož jsme se rozrostli o 2 kusy. Nyní to mají 300 x 150 x 120 cm. Jsou tam 4 s tím, že jsou kryté 3 strany a 4.stranu pak kryje koš se senem. V pohodě si tam lehne beran + 3 ovce se 3 jehňaty a ještě mají dost místa okolo. :)

19.9.2011 07:12
clasic

XXX.XXX.85.88

vokjam napsal(a):
Váš přístřešek vypadá na první pohled velmi pěkně. Konstrukce je však podivná, takto se lehké stavby pro zvířata neřeší. V létě je v nich horko a v zimě zima. Dřevěná podlaha je rájem pro myši. Vhodnější je vrstva stěrku kvůli přerušení vzlínání vody do podestýlky. Střecha má být sedlová / jako písmeno A/, do té Vaší bude v zimě a při větru zatékat, má malý spád. Mezery mezi prkny zalištujte /zvenku/ nebo obložte např. sololitem /zevnitř/, sláma je špatná dokud jí ovce nebo kozy nerozeberou, nedají pokoj. Z množství materiálu /prkna, krytina/, které bylo použito, by se dal postavit velice pěkný ovčín-kozín s přístřeškem a zásobníkem na stelivo, příp. seno. Pozor také na orientaci stavby a také na její umístění, např. miniovečky chtějí bydlet co nejblíže k mísu, kde se něco děje a kudy přichází hospodář.
Omlouvám se, pokud jsem Vám pokazil radost, ale moje připomínky jsou opravdu upřímně míněny. Něco o tom za dlouhá léta praxe vím. Zdravím a přeji úspěšný chov. V.K.

Děkuji Vám mockrát za radu. Vím, že jste to nemyslel špatně. Bohužel mám ovečky prvním rokem a stavila jsem si to sama.
Byla bych moc ráda, kdyby jste mi aspoň pro představu vysvětlil, co je to sololit :-) snad se nebudete zlobit a kolik to asi stojí? A vrstva stěrku?? To také nevím. Omlouvám se, že nemám přehled, ale člověk se pořád učí, že?:-)
Jinak stavbu mám u vchodu a co nejblíže k nám, asi jediné, co je dobře smajlík
Předem děkuji, za odpověď

19.9.2011 07:15
clasic

XXX.XXX.85.88

lavacca napsal(a):
Pro 2 miniovečky je to hrozně velké.... myslím, že nemaj šanci si to zadýchat. :-|Možná bych jim oddělila kobercem tu ze 3 stran krytou část, tak aby měly jen kousek vchod (ten bych nechala z pohledu zepředu vpravo) a předek jen místo, kde je seno a můžou odtamtud běhat v pohodě ven.

Jinak vokjam má pravdu, zrovna miniovečky chtějí být co nejblíž dění. Naše měli původní domek na druhé straně ohrady (po romanovkách, co tam chodily). Nešly do něj, radši stály na dešti. Takže se postavil přístřešek u vchodu do ohrady, co je nejblíže kurníku a dalšímu, kde jsme min. 2x denně cca 1-2 hoďky. Vloni jsme ho zvětšovali, jelikož jsme se rozrostli o 2 kusy. Nyní to mají 300 x 150 x 120 cm. Jsou tam 4 s tím, že jsou kryté 3 strany a 4.stranu pak kryje koš se senem. V pohodě si tam lehne beran + 3 ovce se 3 jehňaty a ještě mají dost místa okolo. :)

No já chci tu pravou stěnu doťukat ještě prknama. Tak aby jim tam nesněžilo. A vchod do levé části zadělat kobercem, tak to myslíte?? A co myslíte na tu podlahu? A budou i koberce stačit na ostatní stěny, aby jim neprofukovalo??
Jste moc všichni hodní, děkui za rady!!!!

19.9.2011 10:22
lavacca

XXX.XXX.1.3

clasic napsal(a):
No já chci tu pravou stěnu doťukat ještě prknama. Tak aby jim tam nesněžilo. A vchod do levé části zadělat kobercem, tak to myslíte?? A co myslíte na tu podlahu? A budou i koberce stačit na ostatní stěny, aby jim neprofukovalo??
Jste moc všichni hodní, děkui za rady!!!!

Stáhla jsem si vaši fotku a udělala změny, co jsem myslela. :) Jinak otázkou je, jak velké máte mezírky mezi prkny. Pokud nejsou nijak veliké (cca 0,5 cm) a nejsou ve straně, na kterou nejvíce fouká, tak bych je neřešila. Ovce mají vlnu a pokud jsou zvyklé celoročně venku, nemají s tím problém. Hlavně, aby jim tam nefoukal sníh a moc netáhlo.

19.9.2011 13:05
lavacca

XXX.XXX.1.3

Takhle to mají otevřené ty naše. :)

19.9.2011 15:00
clasic

XXX.XXX.85.88

lavacca napsal(a):
Stáhla jsem si vaši fotku a udělala změny, co jsem myslela. :) Jinak otázkou je, jak velké máte mezírky mezi prkny. Pokud nejsou nijak veliké (cca 0,5 cm) a nejsou ve straně, na kterou nejvíce fouká, tak bych je neřešila. Ovce mají vlnu a pokud jsou zvyklé celoročně venku, nemají s tím problém. Hlavně, aby jim tam nefoukal sníh a moc netáhlo.

Jeejda, děkuji mockrát!! Jste moc hodná :-) ovečky jsou letošní, takže to bude jejich první zima :-) už si sháním koberec. No při stloukání jsem se snažila mít co nejmenší škvírky, ale prkna nejsou úplně rovné, takže nějaké škvírky jsou.
A myslíte, že ten vchod mám nechat úplně volný? Nebo nastříhat koberec a zavěsit (jako pro pejsky) :-))

19.9.2011 15:51
lavacca

XXX.XXX.1.3

clasic napsal(a):
Jeejda, děkuji mockrát!! Jste moc hodná :-) ovečky jsou letošní, takže to bude jejich první zima :-) už si sháním koberec. No při stloukání jsem se snažila mít co nejmenší škvírky, ale prkna nejsou úplně rovné, takže nějaké škvírky jsou.
A myslíte, že ten vchod mám nechat úplně volný? Nebo nastříhat koberec a zavěsit (jako pro pejsky) :-))

Já bych jim dala koberec jako jsem nakreslila na obrázku výš, aby to neměly otevřené celé. Takhle by jim tam mohlo i foukat, možná i sníh by tam zalétl.:-|

Pokud jsou letošní a jsou dosud takhle venku, tak to bude ok. Někdo totiž na zimu zavírá ovečky do stáje (dokonce jeden chovatel miniovečkám v zimě i topí na cca 15 stupňů !). A pokud se ovce ze stáje vyšoupne v zimě ven, odnese to zdraví.

19.9.2011 17:00
vokjam

XXX.XXX.205.189

Pokud řešíte zateplení kobercem, může to být pro ovečky nebezpečné, pokud se jim podaří jej roztrhnout nebo prokousat. Beránci se závěsem často "bojují" a naučí se pěkně trkat. Sololit je lisovaná papírová deska tloušťky asi 6 mm, jedna strana hladká, druhá hrubá, určitě jej znáte, nechá se sehnat jako odpad z různých beden a pod. Pokud jde o štěrk pod podestýlkou, stačí vrstva 5-10 cm podle toho, jak je místo vlhké.Jde jen o to, přerušit nasávání vody podestýlkou. Pokud máte zatím jen dvě ovečky, stačila by jim psí bouda s předsíní, jako pro většího psa. Moji beránci ji přímo milují a ovečky do ní vůbec nepustí...
Také je dobré, když můžete do ovčína normálně vejít a namusíte se tam plazit. U malých lehkých staveb se to dá vyřešit tak, že při čištění se celý ovčín-bouda zvedne a poponese , aby byl volný přístup. Nemějte strach z toho, že si ovečky ovčín nezadýchají, naopak, potřebují čerstvý vzduch a jde hlavně o to, aby nebyl průvan a mokro. V.K.

19.9.2011 17:05
clasic

XXX.XXX.85.88

Tak děkuji mockrát všem za radu, pokusím se to nějak vyřešit :-D pak dám vědět, co z toho nakonec vzniklo :-))

22.9.2011 17:32
husopaska

XXX.XXX.25.33

Díky za váš mužský pohled na věc.My děvčátka jsme šikovná, ale občas chybí technický rozhled nebo zkušenost.

12.10.2011 08:31
markyz

XXX.XXX.232.139

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, co máte na podlaze v tomhle přístřešku? díky

12.10.2011 14:41
clasic

XXX.XXX.85.88

Jestli myslíte hned ten první obrázek, tak je to bohužel ze dřeva. Jak paní už napsala, nám ženám chybí občas technické myšlenky :-) bylo to i na rychlo postavené. Ale může tama protíkat močůvka a stejně jim to velice často čistím :-) jinak tam budu dávat piliny a na to slámu, takže piliny snad vše zachytí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2011 07:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen bych chtel poprat at se upravy povedou, Ja jdu zrovna dnes stavit novy pristresek pro moje ovce ktere budu mit prvni zimu, predsi jen tu uz trochu pred par dny zachumelilo tak to musim mit hotove co nejdriv. Ten stavajici je na zimu vic nez nevyhovujici, pouziju par rad co jsem se tu dozvedel a pak kdyztak vlozim foto sveho vytvoru.

13.10.2011 08:25
clasic

XXX.XXX.85.88

Tak to přeji hodně štěstí :-)
Já mám ten přístřešek sice větší, ale chtěla jsem to, kdyby přibyl nějaký přírůstek :-) budu dělat i krmítko na seno. Tak to sem pak taky dám :-)

13.10.2011 10:42
markyz

XXX.XXX.232.139

ta moje reakce měla být ta 4.foto zhora, díky.

Lilly283

4.11.2011 18:23
Lilly283

XXX.XXX.125.244

Jsem naprostý začátečník, vlastně se teprve chystáme na holandskou kozičku. Hledám názory na přístřešek a na chov vůbec. Váš názor na větší "psí boudu", která se dá přenést se mi líbí. Kdybychom si představili přístřešek jako dřevěný domeček s odděleným prostorem, který bude mít jen malý vchod a zbytek bude jen stříška. Jako podlaha budou např.cihly uložené v písku nebo štěrk pokrytý slámou,bylo by to tak vhodné?Vše bude přanositelné s odklápěcí střechou? Dále se chci zeptat, zda lze či nelze mít jen jednu kozičku-kozlíka. Nechceme zakládat chov, děkuji za vaše názory smajlík

4.11.2011 18:26
deko

XXX.XXX.226.66

Lilly283 napsal(a):
Jsem naprostý začátečník, vlastně se teprve chystáme na holandskou kozičku. Hledám názory na přístřešek a na chov vůbec. Váš názor na větší "psí boudu", která se dá přenést se mi líbí. Kdybychom si představili přístřešek jako dřevěný domeček s odděleným prostorem, který bude mít jen malý vchod a zbytek bude jen stříška. Jako podlaha budou např.cihly uložené v písku nebo štěrk pokrytý slámou,bylo by to tak vhodné?Vše bude přanositelné s odklápěcí střechou? Dále se chci zeptat, zda lze či nelze mít jen jednu kozičku-kozlíka. Nechceme zakládat chov, děkuji za vaše názory smajlík

mne sa teda taka lahka budka vobec nepaci. zafuka silnejsi vietor a buda bude o par (desiatok? stoviek?) metrov dalej.

kozy su stadove zvierata, mali by sa teda chovat minimalne dve.

Michal H.

Přidejte reakci

Přidat smajlík