Co vše je třeba udělat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.9.2011 08:39
dyfenbachia

XXX.XXX.224.31

Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit jak postupovat při pořizování ovcí a co vše je nutné zařídit (vyřít) na úřadech (které úřady mají tyto věci ohledně chovů zvířat na starost?)smajlík. Za případne informace děkuji.

23.9.2011 12:44
renata

XXX.XXX.51.72

Než opravdu ovečky koupíte ,tak si zažádáte o číslo hospodářství Čmsch Hradišťko . Ti vám ho přidělí a pak už jenom ovečky pořídíte a dle ušních známek přihlásíte.A to je vše. pak vedete jenom stájový deník a to nic není. Pak se můžete ještě informovat na dotace ,můžete brát na pozemky ,plemenného berana, můžete být v kontrole užitkovosti atd.atd. ,ale nemusíte. Renata

30.9.2011 07:58
dyfenbachia

XXX.XXX.224.31

Děkuji za radu. Nevypadá to zas tak složitě, jak jsem si myslela. Tak snad příští rok už budu patřit také mezi chovatelé:-). Ještě jsem se chtěla zeptat na vhodné období založení chovu (jakéhokoliv, slepicemi počínaje a ovcemi konče). Logicky mi sice vyplývá, že jaro asi bude to nejlepší, ale kdo ví. smajlík

30.9.2011 09:05
mamčis

XXX.XXX.245.37

Pokud se na jaře chcete radovat z jehňátek, tak nakupte ovečky už teď, prodávají se i březí. Slepice můžete nakoupit taky už na podzim, pokud je máte kde mít. Na podzim jsou příznivější ceny drůbeže a na vánoce budete mít pečivo ze svých domácích vajec. Přeji hodně zdaru v chovu .

30.9.2011 22:47
happyhome

XXX.XXX.101.65

Vše to není. Od 1. října 2009 platí novela č. 291/2009 Sb., která právně upravuje evidenci umístění objektů pro chov zvířat (zákon 252/1997 Sb.). Lhůta pro ohlášení na Ministerstvo zemědělství je 15 dní, pokud je hospodářství registrováno po 1. 10. 2009. Pro ty před tímto datem, to byla lhůta 90 dní od data účinnosti zákona. Zdravím L. H.

1.10.2011 13:56
dyfenbachia

XXX.XXX.224.31

Ovečky by jsme nejdříve pořizovali příští rok. Je dobré, že se dají pořídit v jakémkoliv období. Slepičky budou asi z jara. Ještě se chci zeptat jestli se dají ovečky pořídit jako odstavená jehňata nebo jestli je to dané určitým věkem, kdy se mohou vzít (ve finále by jsme měli asi tři nebo čtyři ovečky stejného stáří).

1.10.2011 22:25
mamčis

XXX.XXX.245.37

Pokud chcete ovečky na chov, je dobré se dohodnout s chovatelem a odebrat ovečky nejdříve ve 4 měsících. Běžně se jehňata odstavují již ve 3 měsících, ale pro budoucí chov se obecně doporučuje nechat jehňata u matek delší dobu.

1.3.2012 22:34
koza24

XXX.XXX.216.107

Fajn, a už jsem z toho opravdu popletenej.
Přišla mi registrace s číslem a stájovým deníkem a taky ještě přišla PERLA s kterou jsem opravdu nepočítal.
Vážení chovatelé...... Ohlášení umístění v objektu se provádí....OSOBNÍ NÁVŠTĚVOU NA PRACOVIŠTI........ smajlík
Takže já musím jet 50Km tam a asi i zpátky jenom kvuli tomu aby si nějaký bafuňář namaloval moje pozemky? To jim nestačí již existující pozemkové knihy a katastr? Co je tohle za blbost. Zkuste mi to prosím někdo vysvětlit.....
Jak někdo řeknete že to v EU není potřeba, že je to jen další specialita českých luhů a hájů tak jim to snad i odpustím smajlíksmajlík:-(
Jen dodám, já nechci farmařit, já chci jen dvě kozy na vypasení pozemku,a tak co k tomu patří, moje žena je má dávno a mě stím dělají takové problémy :-)smajlík
PEtr

1.3.2012 23:03
happyhome

XXX.XXX.224.8

já to vyřídila emailem, požadujou přesný zákres do mapy, naskenovala jsem to, poslala mejlem a bylo to vyřízeno. osobně tam asi musí ten, kdo není schopen toto zajistit.smajlík

2.3.2012 06:57
farmar

XXX.XXX.255.148

Hned si na úřednickou buzeraci stěžujte. Nejlépe tady: http://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/o-ministerstvu/antibyrokraticka-komise/odstranovani-byrokracie/
To jsou stránky MZE kde když tohle napíšete, a budeme tam veškerou zbytečnou buzeraci psát všichni, tak pokud nebude ubývat, alespoň nebude přibývat. Když mlčíme, necháme si srát na hlavu, úředník vymyslí další lejstro!!!!!!!

Ivan

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2012 20:15

Taky jsem to vyřídila mailem. Napsala jsem, že hospodářské zařízení, t.j. chlívek, je umístěno na parcele č. ( podle katastrální mapy) vzdálené x m směrem na jih od obytného objektu č. ( zase podle katastrální mapy ). A stačilo to. Ve chlívku mám 4 kozy.

2.3.2012 20:45
lavacca

XXX.XXX.1.3

koza24 napsal(a):
Fajn, a už jsem z toho opravdu popletenej.
Přišla mi registrace s číslem a stájovým deníkem a taky ještě přišla PERLA s kterou jsem opravdu nepočítal.
Vážení chovatelé...... Ohlášení umístění v objektu se provádí....OSOBNÍ NÁVŠTĚVOU NA PRACOVIŠTI........ smajlík
Takže já musím jet 50Km tam a asi i zpátky jenom kvuli tomu aby si nějaký bafuňář namaloval moje pozemky? To jim nestačí již existující pozemkové knihy a katastr? Co je tohle za blbost. Zkuste mi to prosím někdo vysvětlit.....
Jak někdo řeknete že to v EU není potřeba, že je to jen další specialita českých luhů a hájů tak jim to snad i odpustím smajlíksmajlík:-(
Jen dodám, já nechci farmařit, já chci jen dvě kozy na vypasení pozemku,a tak co k tomu patří, moje žena je má dávno a mě stím dělají takové problémy :-)smajlík
PEtr

Jo jo, to znám. :) Akorát já měla tu výhodu, že jsem kolem toho místa zápisu chodila denně na střední, takže jsem tam jedno odpoledne prostě skočila, ukázala na mapě, kde leží domek, dostala papír o zápisu a šla. Nemít to takhle blízko, tak bych to udělal též přes mail.

Hlavně mi to fakt už přijde jak buzerace registrovaných chovatelů - neregistrovaní nic nemusí. A pak někomu vysvětlujte klady registrace krom možné pokuty 50 tisíc za neregistrovaný chov. smajlík

2.3.2012 21:50
kralikarvenca

XXX.XXX.92.50

Dobrý den, před pár dny jsem odeslal registrační papíry a přišel mi ten stejný papír, na který koukám jako puk a moc nevím co se po mě vůbec chce. Do registračních papírů jsem vyplnil katastrální číslo mé zahrady kterou chci vypásat, ale ovce budu mít ještě na vedlejším pozemku, kde budou mít přístřešek. Můžete mi prosím tedy někdo poradit, co vlastně po mě chtějí a co mám udělat? Zrovna dvakrát se mi nechce jet takovou dálku kvůli pěti minutám.

2.3.2012 22:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

kralikarvenca napsal(a):
Dobrý den, před pár dny jsem odeslal registrační papíry a přišel mi ten stejný papír, na který koukám jako puk a moc nevím co se po mě vůbec chce. Do registračních papírů jsem vyplnil katastrální číslo mé zahrady kterou chci vypásat, ale ovce budu mít ještě na vedlejším pozemku, kde budou mít přístřešek. Můžete mi prosím tedy někdo poradit, co vlastně po mě chtějí a co mám udělat? Zrovna dvakrát se mi nechce jet takovou dálku kvůli pěti minutám.

Já paní ukazovala akorát, kde mají domek. Ani celá pastvina ji nezajímala. Měla jsem k tomu s sebou výpis z katastru nemovitostí, kdyby náhodou a stačilo jen nadiktovat adresu a našla si to sama.

3.3.2012 07:07
lamero

XXX.XXX.212.193

kralikarvenca napsal(a):

Registraci hospodářství dělá jedna parta a tu zajímají jen Vaše iniciály a druh zvířat a druhá parta dělá zase čtverečky do katastrální mapy, kde jsou ustájená zvířata. Problém je v tom, že tyto dvě party spolu nekomunikujísmajlík
JirkaŠ

3.3.2012 15:01
koza24

XXX.XXX.216.107

Nikam nejedu. Zašlu majlem ofocenou mapku KU se zákresem a jestli jim to nebude stačit tak ať si přijedou oni. Jenže v tom dopise je opravdu psáno "...osobní návštěvou na pracovišti..." Počítal bych že je to další finta úředníka jak si na lidech smlsmout.
"lavaca" psal že dostal potvrzení, to mi majlem asi nepošlou..., tak budo mít stále navrch.
smajlík Stěžovat si? - nikdy, jsem naučenej kdo si stěžuje tak vlastně žaluje a pak se to sním veze už pořád a nikdo mu to nikdy neodpáře, zkuste si proti sobě poštvat úředníka městkého úřadu a odvoz odpadků zdraží jen kvuli vám, to nemluvím o městkých policajtech, to se váš pes už ani nevyčůrá. Jinak děkuji všem za reakce, nápad pošli to mailem a nech to být se mi zdá rozumný :-) :-)

3.3.2012 16:25
koza24

XXX.XXX.216.107

Tak jsem si to rozmyslel, ale jen kvuli tomu že na stánkách MZ je tento odkaz : "Odstraňování byrokracie: http://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/o-ministerstvu/antibyrokraticka-komise/odstranovani-byrokracie/ takže to vyplním popíšu jim jak se cítím a určitě odstoupí alespoň ministr. Protoře úředníka určitě nevyhodí kór když má před jmenem ing a formulář určitě nezruší protože by ho museli nahradit alespoň dvojma novejma. A to by jim už asi taky bylo blbý smajlík

3.3.2012 20:32

""lavaca" psal že dostal potvrzení, to mi majlem asi nepošlou..., tak budo mít stále navrch." Potvrzení mi poslali poštou s kopií mapy, ve které si zakreslili mnou popsaný chlívek.

6.3.2012 13:53
nasefauna

XXX.XXX.44.12

Já se přihlašovala loni a přišlo mi pouze číslo a deník. O žádné osobní návštěvě nikde nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík