Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2011 08:21
beruška

XXX.XXX.18.54

Naše malá nějak tloustne,není březí?Fotila jsem jí ráno,takže nažraná není.Je březnová,už jsem zde diskutovala o její váze,teď má okolo 20kg,odčervená 2x,nechci jí letos připouštět až víc vyroste,ale to břicho mě zaráží,kupovali jsme jí začátkem srpna.

5.10.2011 08:25
beruška

XXX.XXX.18.54

5.10.2011 09:49
roklanka

XXX.XXX.223.107

To se posuzuje těžko. Spíš se orientujte vemínkem,které se u prvniček nalévá o něco dřív. Nepřipadá mi březí.

5.10.2011 22:55
pajca

XXX.XXX.234.122

Mislím si,že je buď trochu nadmutá,protože má větší levý bok, (letos se nám jedna prvnička také delší dobu nadýmala.
Normálně žrala,ale břicho měla denně na levé straně jako buben.Po dvou dvacetimililitrových injekčních stříkačkách stolního
oleje vždy splaskla.)
Druhá možnost podle mého názoru je,že má kozička hodně vytahaný bachor z pouze objemného krmiva.Myslím si, že by
měla mít řekněme v sedmi měsících váhu větší naž okolo dvaceti kg. Zřejmě byla moc brzo odstavená a chyběl jí přídavek jádra.
Březost začíná být na kozách vidět až v posledních dvou měsících,kdy za tuto dobu kůzlata narostou 80% své porodní
hmotnosti.Tak že si myslím, že v tomto věku a při této hmotnosti to není březost.

6.10.2011 05:27
beruška

XXX.XXX.18.54

Budu jen ráda ,když nebude březí.Je opravdu malá a neumím si představit,že by měla ještě kůzle.Zkusím jí něco na nadmutí,jinak baští normálně.Ivana

Přidejte reakci

Přidat smajlík