Jak vysoká ohrada pro kozu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.10.2011 20:43
franibald

XXX.XXX.98.39

Můžete mi prosím poradit,jak musí být minimálně vysoká ohrada pro kozy?Mám elektrický ohradník vysoký asi 110 cm,bude to stačit?Díky za rady..

11.10.2011 07:05
pepe07

XXX.XXX.128.2

franibald napsal(a):
Můžete mi prosím poradit,jak musí být minimálně vysoká ohrada pro kozy?Mám elektrický ohradník vysoký asi 110 cm,bude to stačit?Díky za rady..

Pokud by jste choval naše kozy, hnědé rohaté, nestačil by vám el.ohradník vůbec, prostě jím projdou hrubým násilím:-(. Pevnou ohradu či plot 150cm vysoký. Tady dělal manžel předvýběh u stájí a až tuto výšku nepřekonali. Jen pro srovnání, co dokáže taková malá kozyčkasmajlík:-)

11.10.2011 08:26
mafrin

XXX.XXX.147.19

150 určitě, my dávali pletivo 160, ale trochu ho sešlapaly, ale jinak drží. Každá koza je jiná, muselo by se to vyzkoušet, některá přeskočí či nějak zázračně přeleze i těch skoro 150, jiná vydrží v nižší ohradě - hlavně, když má společnost a nic jí nechybí. Pouštěli jsme kozy na zahradu, kde je zpředu plot asi 140, dokud byly v klidu, nic se nedělo, pak se něčeho lekly (nějaké petardy) a větší skákavá přeskočila na ulici. Od té doby si pamatovala, že to přeskočí, když bude chtít a ještě to párkrát zkusila. Teď máme velkou těžkou kozu, ta neskáče vůbec. Malá zakrslá zase lezla přes plot, který byl trochu nakloněný.
S ohradníkem nemám osobní zkušenost, jen tu, že když jsme do něj na návštěvě u kozla dali kozu, co na něj nebyla zvyklá, okamžitě proskočila ven. Ale říká se, že na kozy to chce minimálně 5 drátů. A nejlepší asi je, když si zvyknou odmala.

11.10.2011 13:53
brozak

XXX.XXX.231.84

Dobrý den, elektrický ohradník u nás byl úplně k ničemu, kozy prošly. Ohradu mají teď vysokou 150cm, jedna menší koza, když chce, přeskočí. Jsou společenské, takže chtějí za námi. Když jsme na zahradě, zůstanou v ohradě pouze 80cm vysoké.

11.10.2011 14:26
mafrin

XXX.XXX.147.19

Přesně tak, když chtějí, zůstanou, když jim něco nesedí, překonají překážky, že se jeden nestačí divit. Zažili jsme kozu, která při říji přelezla tři ploty, aby se dostala k beranovi v sousedství, když už nebyl nikde poblíž žádný kozel. Možná to měla trochu popletené, vyrůstala totiž s ovcema.

11.10.2011 18:30
sigimaus90

XXX.XXX.12.15

A když jsme u těch výšek, tak nezapomeňte na škvíry!!! Je až neuvěřitelné čím vším na šířku i na výšku se protáhnou!! A nejhorší je, že si to pamatujou a při velkém pozemku to dá dost práce najít to nic, čím se protáhnou.:-)

11.10.2011 20:24
danurba

XXX.XXX.40.197

a když budete prohlížet škvíry, tak kozy taky dokáží velice dobře ploty podlézat, zvláště když jsou z pletiva. Celé naše stádečko dospělých velkých koz se protáhlo pod pletivem, kde díky přírodní prohlubni bylo asi 10cm nad zemí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík