hanka mkf

Tady je kniha Pastevní chov ovcí a koz, lze objednat na adrese:
AGROSPOJ, Těšnov 17, Praha 1 117 05
Tel: 225 278 135 Email: ags@cztisk.cz, info@cztisk.cz
Vyšlo také Mléko, dojení, dojírny.
hanka mkf
napsal(a):
Hanko, super. Hned zítra ji objednám. Všude jsem ji sháněl, ale marně. Ani na internetu jsem ji nikde nënašel. Ze zoufalství jsem napsal inzerát . Děkuju Vám za informaci, Zbyněk
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak tady to je celkem dostupná kniha o chovu koz, jsou zde obecné poznatky nejen o chovu, ale i ustájení, krmení a výrobě kozích produktů a masa. Jen se mi zdá, že je spíše psána pro velké farmy, zdatné ekonomy, ale laik ne všemu vždy porozumí.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tuto knihu můžete taky sehnat na pultech knihkupectví, ale podle mě nedosahuje takových kvalit. Prostě se z ní nic nového nedozvíte .
Mimochodem i když je tato kniha cenzurována lektorem, jsou tam zásadní překlepy a chyby.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Atlas plemen ovcí a koz
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tuto kuchařku doporučuji, je tam mnoho receptů a nápadů. Lze objednat u Svazu chovatelů ovcí a koz.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
I tato příručka může chovatelům pomoci - obsahem je shodná s knihou paní Fantové, jen zestručněná.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tato kniha pomůže ovčákům, je to opravdu ucelená publikace.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
No a kdo se chce dozvídat stále nové věci o chovu ovcí a koz, pro něho je tu zpravodaj ze svazu. Je nutné zaplatit členský příspěvek 300 Kč a vše objednat u Svazu chovatelů ovcí a koz. Vychází zhruba každé 3 měsíce. Pokud nechcete zpravodaj v tištěné formě, je ke stažení na stránkách svazu v podobě pdf. Výhodu mají členové, kteří jsou pravidelně zváni na nejrůznější kozařské a ovčácké akce.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
No a teď něco staršího, co se dá sehnat velmi těžko - spíše kdo má štěstí a narazí nebo již nenávratně pryč. Možná v antikvariátu.
Mě osobně zarážejí a je mi upřímě do breku, když vidím německé stránky a tam nesčetně publikací o kozách, sýrech a ovcích. Proč se nepřekládá????!!!!!
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak této knihy si vážím nejvíce - je to moje druhá BIBLE, tedy po té opravdové. Asi taky proto, že byla moje první - dostala jsem ji k Vánocům od mé mamky. Je to snad ta nejlepší kniha - zajímavostí je, že ať ji čtete po sté či po tisícáte, vždy tam objevíte nový rozum a rady okolo koz. Kdo ji má, má poklad.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
No a teď něco staršího, co se dá sehnat velmi těžko - spíše kdo má štěstí a narazí nebo již nenávratně pryč. Možná v antikvariátu.
Mě osobně zarážejí a je mi upřímě do breku, když vidím německé stránky a tam nesčetně publikací o kozách, sýrech a ovcích. Proč se nepřekládá????!!!!!
Této knihy si taky vážím - dostala jsem ji od paní Boženy Zajícové z Olešnice u Turnova, tehdá mi ji darovala. Je z roku okolo 1945 a to byste nevěřili, jaké tam jsou vzácné rady.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak této knihy si vážím nejvíce - je to moje druhá BIBLE, tedy po té opravdové. Asi taky proto, že byla moje první - dostala jsem ji k Vánocům od mé mamky. Je to snad ta nejlepší kniha - zajímavostí je, že ať ji čtete po sté či po tisícáte, vždy tam objevíte nový rozum a rady okolo koz. Kdo ji má, má poklad.
Tato kniha je z roku 1992, je podobná knihám novodobým - podobné informace.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tato kniha je z roku 1992, je podobná knihám novodobým - podobné informace.
No a toto jsou knihy, které mě věnoval pan Vít Vrba z Lukavice, nesmírně si toho vážím, že mi přenechal svoji kozařskou literaturu. Tímto mu slibuji, že se chovu koz budu již náležitě nadálě věnovat. Tak mi dovolte mi veřejně poděkovat.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
No a toto jsou knihy, které mě věnoval pan Vít Vrba z Lukavice, nesmírně si toho vážím, že mi přenechal svoji kozařskou literaturu. Tímto mu slibuji, že se chovu koz budu již náležitě nadálě věnovat. Tak mi dovolte mi veřejně poděkovat.
Tuto knihu mám také od pana Vrby
hanka mkf

hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Sborník.
Tuto knihu od paní ing. Věry Mátlové jsem sehnala na výstavě. Pojednává o kozích produktech a jeho zpracování - maso i mléko.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tuto knihu od paní ing. Věry Mátlové jsem sehnala na výstavě. Pojednává o kozích produktech a jeho zpracování - maso i mléko.
Tak to je asi vše důležité z mé odborné knihovny o chovu koz. Je tedy škoda, že se nic nového nevydává. Pokud máte někdo ještě nějakou zajímavou publikaci o chovu koz, ale i ovcí, šup sem s tím!
Sýrařskou literaturu jsem fotit nebudu - té je také požehnaně. Těď jsem v antikvariátu sehnala Sýrařství od profesora Laxy z roku 1924!
Vážím si, že mohu čerpat zkušenosti a rady z takové škály publikací, ale také si vážím ochotných chovatelů, kteří chtějí pomoci.
Všem ode mě patří dík!!!
Takže nechť malý soubor vydaných publikací pomáhá řešit i Vaše chovatelské otázky!!
Snad Vám to trošku pomůže se v této literatuře orientovat, jen je smůla, že polovinu publikací na českém trhu neseženete.
Hanka mkf
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Tak to je asi vše důležité z mé odborné knihovny o chovu koz. Je tedy škoda, že se nic nového nevydává. Pokud máte někdo ještě nějakou zajímavou publikaci o chovu koz, ale i ovcí, šup sem s tím!
Sýrařskou literaturu jsem fotit nebudu - té je také požehnaně. Těď jsem v antikvariátu sehnala Sýrařství od profesora Laxy z roku 1924!
Vážím si, že mohu čerpat zkušenosti a rady z takové škály publikací, ale také si vážím ochotných chovatelů, kteří chtějí pomoci.
Všem ode mě patří dík!!!
Takže nechť malý soubor vydaných publikací pomáhá řešit i Vaše chovatelské otázky!!
Snad Vám to trošku pomůže se v této literatuře orientovat, jen je smůla, že polovinu publikací na českém trhu neseženete.
Hanka mkf
Ještě omluva za občas mázlé foto, jenže lípec to už nešlo.
hanka mkf

hanka mkf
napsal(a):
Ještě omluva za občas mázlé foto, jenže lípec to už nešlo.
Jejda to je chyb a překlepů!
hanka mkf
napsal(a):
Jejda to je chyb a překlepů!
I tato kniha od L. Kunze je hodně zajímavá... Zbyněk
zbyny
napsal(a):
Pastevní chov ovcí a koz už jsem objednal . Díky Hani, Zbyněk
Nově také vyšel Atlas plemen HZ. Jsou tam i plemena, která se u nás nechovají (skot,ovce,kozy,koně, prasata).
jirinajanickova
napsal(a):
Zbyňku, a kde se dá sehnat tahleta knížka? Moje informace o ní je ta, že je pro úzký okruh odborníků a je neprodejná.
Zdravím Vás,Jiřino,tato informace byla uvedena ve Zpravodaji SCHOK prof. Horákem, ale spojil jsem se přímo s Valašským muzeem v přírodě a knihu objednal. Na adrese www.vmp.cz ji najdete v publikacích a za 350,-Kč můžete objednat, Zbyněk
zbyny
napsal(a):
Jiřko,podařilo se Vám sehnat ten Rolnický chov ovcí a koz? Je to celkem zajímavé počtení... Zbyněk
Zdravím, Zbyňku, tak mi konečně dorazila ta knížka. Zatím jsem neměla čas ji podrobně pročíst, jen jsem ji prolistovala, ale teda valila jsem oči (s Helenou by to asi švihlo ). Mám na mysli cezení mléka - od hrubých nečistot přes VRSTVU DROBNĚ NASEKANÉHO CHVOJÍ, od jemnějších nečistot PŘES VRSTVU ŽÍNÍ ! Kam JÁ se hrabu ! No, a Valaši jsou tu dodnes...
jirinajanickova
napsal(a):
Zdravím, Zbyňku, tak mi konečně dorazila ta knížka. Zatím jsem neměla čas ji podrobně pročíst, jen jsem ji prolistovala, ale teda valila jsem oči (s Helenou by to asi švihlo ). Mám na mysli cezení mléka - od hrubých nečistot přes VRSTVU DROBNĚ NASEKANÉHO CHVOJÍ, od jemnějších nečistot PŘES VRSTVU ŽÍNÍ ! Kam JÁ se hrabu ! No, a Valaši jsou tu dodnes...
Nešvihlo - ale nešvihlo !!! - Sedím !! Tu knihu Jiřince závidím, to musí být užasné čtení ... Přemýšlím, jestli bych v dobách těchto užasných sít mléko vůbec cedila. Co jim proboha do toho mléka muselo asi tak spadnout, aby to bylo nutné cedit přes jehličí ? Kočka ? A jemnější nečistoty filtované přes žíně ...... Hádám.... Bobky ?
Helena
zdenda1
napsal(a):
Dobrý den,je možné si objednat knihu zpracování produktu chovu koz?měla bych o ni velký zájem kolik stojí a kde ji mohu objednat?děkuji za odpověď Tomášová
Vážená paní, ta kniha vyšla v roce 1994, od té doby jí nikdo nevydal. Pokud by se vám jí podařilo sehnat, dejte prosím vědět
Tady jedna knížka o chovu ovcí a koz http://www.uloz.to/11734590/ovce-a-kozy-special-nas-chov-pdf
Ještě jedna - odkaz níže v textu http://www.agroporadenstvi.cz/default.asp?ch=555&typ=1&val=42721&ids=0
Pokud by to šlo i já bych měl zájem o knihu.
Jihoceska.koza(zavinac)email.cz
děkuji
BobCZ
Uživatel s deaktivovaným účtem

pajca
napsal(a):
Jestli chcete knížku Zpracování produktů chovu koz, tak napište svůj email. Přepošlu Vám ji.Snad to půjde.
Mohla bych poprosit také o přeposlání na mail jana1941zavináčseznam.cz ? Děkuji J.

napsal(a):
Mohla bych poprosit také o přeposlání na mail jana1941zavináčseznam.cz ? Děkuji J.
Děkuju moc, došlo, jen jsem do toho nakoukla, je to ...no super !!! Dík J.
Martin1

XXX.XXX.60.162
Dobrý den, mohl bych se, prosím, také zařadit do nekonečné řady zájemců o výše zmiňovanou knihu? Děkuji.
mar.wolf@seznam.cz

dobrý den. mohu také poprosit o zaslání knihy na martin(zavináč)richta.cz děkuji.
hanka mkf
napsal(a):
Této knihy si taky vážím - dostala jsem ji od paní Boženy Zajícové z Olešnice u Turnova, tehdá mi ji darovala. Je z roku okolo 1945 a to byste nevěřili, jaké tam jsou vzácné rady.
jeste jednou... z teto fotografie neni bohuzel citelny autor knihy. mohla byste mi ho, prosim napsat?
Dekuji
Linguamundi
Afrika

XXX.XXX.69.164
Prosil bych také mail - knihu (Zpracování produktů chovu koz), drapela.zdenko@gmail.com.
Děkuji mooooc předem.
3103

XXX.XXX.230.25
I já bych prosila zaslat knihu na e-mail: pirasovaj@seznam.cz. Moc děkuji.