Odchovanec na flašce Larry - 7 měsíců..pro ty, kdo si pamatují a poradili, jak na to :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2011 21:58
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

Zdravím :-)
za pár dní je našemu Larrymu 7 měsíců.
Děkuji všem, kdo mi tenkrát poradili, jak ho odchovat na lahvi.
Už nám skáče na ovečky, tak snad z toho budou příští rok nějaká jehňátka :-)

Prima den.
Katka

27.10.2011 22:16
danurba

XXX.XXX.40.197

no to je fešák k pohledání!!! Gratuluju k úspěchu smajlík

27.10.2011 23:33
mamčis

XXX.XXX.245.37

Je opravdu moc krásný, gratuluji.

28.10.2011 09:02
danurba

XXX.XXX.40.197

Znovu jsme si prošla celou diskuzi o Larrym a klobouk dolů, zvládla jste to skvěle. Hlavně se vám povedla zpětná socializace, podařilo se ho zařadit do stáda a to je důležité. Jakou má teď beránek povahu? Nezačíná trkat? Mám v tomhle směru s flaškáčema bohužel špatný zkušenosti. A necháte si ho do chovu, nebo je příbuzný s vašimi ovečkami?

20.11.2011 23:32
kardovakaterina

XXX.XXX.203.46

Dobrý večer :-)
Larry je opravdu fešák.
Ale....trká! Ovečky moc ne, jen když je chce odehnat od ječmene a mít všechno pro sebe :-) Ale holky se na něm vždycky domluví a společnou silou ho opět vystrnadí :-)
Když ale vidí mě nebo přítele, tak se s námi chce trkat. Cizích lidí se nebojí..ty si přijde jen očuchat, ale netrká je. Pořídili jsme ještě jednoho berana, aby se měl s kým trkat, ale to moc nepomáhá. První den se teda docela zmidlili.
Nový beran se víc drží stáda a Larry je více méně sám za sebe. Takže docela nevím, co s tím.. smajlík

Porážet ho nechci..je moc pěkný a ovečky otravuje, když mu nějaká voní, tak snad bude i v tomhle směru schopný :-)

Co s tím??
Nejradši bych si nechala toho nového u holek..mám pocit, že bude snaživější. Navíc netrká! :-)

21.11.2011 07:58
effka

XXX.XXX.143.205

pamatuju si když se narodil náš Bubák a ovce o něj vůbec nestála. Násilím jsme jí drželi aby se napil mleziva. Pak už ani nechtěl. Tak jsme nastoupila já s flaškou. Bubák bydlel dál s ovcema aby si na ně neodvyknul, ale jak mě viděl nebo slyšel snažil se dostat ke mě. Po čase jsem ubírala s krmením a zvykala ho že bude venku s ovcema. Šlo to ale nesměla sem na zahradu:) Ohradník neohradník musela ke mě. Dnes je s ovcema už pořád. Pamatuje si mě někdy přijde za pohlazením, ale netrká. Ani náznak že by se stavil nebo tak. Máme ještě dvě jehničky na poražení. Bubák bohužel půjde jednou taky. Půjde z jara se starou ovcí do klobás. Ovcí se zbavujem tak největší dva miláčky necháme do jara.

21.11.2011 09:23
mamčis

XXX.XXX.245.37

kardovakaterina napsal(a):
Larry je opravdu fešák.
Ale....trká! Ovečky moc ne, jen když je chce odehnat od ječmene a mít všechno pro sebe :-) Ale holky se na něm vždycky domluví a společnou silou ho opět vystrnadí :-)
Když ale vidí mě nebo přítele, tak se s námi chce trkat. Cizích lidí se nebojí..ty si přijde jen očuchat, ale netrká je. Pořídili jsme ještě jednoho berana, aby se měl s kým trkat, ale to moc nepomáhá. První den se teda docela zmidlili.
Nový beran se víc drží stáda a Larry je více méně sám za sebe. Takže docela nevím, co s tím.. smajlík

Porážet ho nechci..je moc pěkný a ovečky otravuje, když mu nějaká voní, tak snad bude i v tomhle směru schopný :-)

Co s tím??
Nejradši bych si nechala toho nového u holek..mám pocit, že bude snaživější. Navíc netrká! :-)

Myslím, že trkat nepřestane, my jsme měli sufollka, taky to byl můj mazel, ale začalo to otíráním se o mě , žducháním a nakonec mě začal trkat. Máme malé děti, tak šel pryč. Naštěstí si ho koupili do stáda, kde nemá možnost trkání. Zkuste ho taky prodat někomu, kdo nemá ovce jako mazly. Když přijde do jiného prostředí, už nebude vyhledávat tolik společnost lidí a bude se držet víc u stáda. Je moc krásný, myslím, že je škoda na maso.

21.11.2011 09:32
effka

XXX.XXX.143.205

myslím, že Larry už lepší nebude. Většinou to tak bejvá. Nás na to upozorňoval i veterinář, ale naštěstí Bubák je hodnej. V půl roce začne být beran zlý. Už před několika lety jsme měli Beránka Pepíka. Byl odchovaný na flašce, mazel, chodil za náma i domů. V roce a půl života sem si k němu netroufla jít. Byl zlý. V maštali rozsekal cihelnou zíďku. Tvrdohlavej jak beran. Ale nikdy nevíte. V létě jsme prodali plemennýho beran, který byl hodný, nechal se pohladit. V maštali sem se nebála jít k ovcím a na pastvě si mě nevšímal. Je to tříletý beran.

21.11.2011 12:43
lavacca

XXX.XXX.1.3

kardovakaterina napsal(a):
Larry je opravdu fešák.

Co s tím??

Bohužel to je úděl flaškáčů, kteří se nevykastrují. Tím, že jsou na flašce, člověka se nebojí a pak trkat prostě začnou.

My měli dřív romanovky - Béďa byl mazlíček odmala, pak taky začal trkat (chtěl si tím vynutit drbání). Nakonec jim nestačila plocha naší pastvy, tak šel i s holkama dál. Kdoví jak dopadl.

Na flašce jsme měli beránka - lépe řečeno, tím že máme jen přístřešek a otevřenou pastvinu, tak nebylo kam ovci oddělit a několikrát denně ji odchytávat prostě nešlo. Takže beránek šel k chovateli koz na flašku. Chtěli jsme mu ho nechat, ať si k němu třeba pořídí holku či si ho prodá, když ho vypiplal. Po téměř 4 měsících nám ho přivezl, že se mu řeže s kozou a ať mu případně najdeme nový domov my. No, plán byl nechal si ho - tudíž šel na kastraci (doma jsme měli jeho mámu). Byl to miláček, ale s tátou se hrozně mlátili i přes plot (úžasně ho prohnuli), Pak se ozvala paní, že by ho brala jako společnost k poníkovi a holandské kozičce, tak se tam má fajn. :) Nebýt toho, že ho táta nesnesl, tak tu 100% zůstal. Bylo to zlatíčko, ani náznak trkání, nic. :)

takže radím - pokud si chce člověk nechat beránka flašťáčka, určitě nechat vykastrovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík