Dobrý den, nedá mi to a musím se s Vámi podělit o radost, která mě dnes ráno překvapila ve stáji. Ovečka, která každý rok začne zimní shon rození jehňátek opět nezklamala.
Drží si prvenství u svých dvouset kolegyněk již 4.rok. Nyní ale dvojčátka :)
Loni bylo první jehňátko na martina (11.11.2010) tento rok si holky asi pospíší!
To je to, co mě drží nad vodou!
ty vrtiocásky a čumáčci :)
no však to znáte, co vám budu povídat :) Pište, až se Vám taky první zimní přírůstek narodí :)
hodně úspěchů, samá silná jehňata a maminky s plnými vemínky.
Olča :)
Gratuluji, my jsme berana dali k ovečkám už v srpnu a mysleli jsme, že budou jehňátka už v lednu, ale koupili jsme beranovi před 2 týdny postroj na značení ovcí a k našemu překvapení, ty co jsme si mysleli, že snad budou březí, si beran pěkně označil barevnou křídou. Dejte sem fotky, ať se taky pokocháme.
tak se chlubím přírůstky. Ovečka má zatrvdlou půlku vemínka a nechce krmit Markéta, krmí jenom moničku, tak jsem jeho maminkou já :/ snad se v tomhle duchu neponesou i další porody. Držte pěsti
oluška
napsal(a):
tak se chlubím přírůstky. Ovečka má zatrvdlou půlku vemínka a nechce krmit Markéta, krmí jenom moničku, tak jsem jeho maminkou já :/ snad se v tomhle duchu neponesou i další porody. Držte pěsti
Na to vemínko bych si vám dovolila poradit mastičku. Je to balzám- koncentrát z konopí. V lékárně stojí 169,- a je velikosti náprstku ,ale je zázračná. Třeba pomůže i vám.Doma musím juknout na jméno. Renata
Taky se přidám, ikdyž pro nás to překvapením nebylo - a tradičně opět beránek
oluška
napsal(a):
Dobrý den, to jsou kamerunky, že? do jaké váhy dorostou jehňata v jednom roce? Toto plemeno mě velice zaujalo svojí "vlnou". Ale protože chceme hlavně pěkné přírůstky, tak nevím, zda je to vhodné na křížení se suffolkem či berichon du cherem.
v Zoo Praha mají kříženky kamerunky x ? (řekla bych něco masnějšího) a jsou velikostně něco mezi a sem tam mají cca 3-5 cm vlny. No, docela srandovní. Teď jsem koukala do fotek, ale bohužel je vyfocené nemám.
Akorát jen taková poznámky - používat kamerunského berana. Připouštět drobnější kamerunské ovce masným plemenem by nemuselo dopadnout dobře - velká jehňata.