Konečně jsem se dočkala "Můj nový kozín"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2011 10:35
ivaana

XXX.XXX.239.5

Tak konečně už máme skoro hotovo :-) Chtěla bych tímto tady všem poděkovat za rady, které jste mi tu dali, snažila jsem se jich držet a výsledkem je toto.

Ještě musíme dodělat 3 porodní boxy, a na jaře nás čeká celou místnost do metru obložit, natáhnout vodu a dodělat napáječky, které jsou teď opravdu provizorní :-)) Už to všechno kromě těch boxů letos nestihneme, takže na jaře nás čeká opět spousta práce :-)

7.11.2011 10:36
ivaana

XXX.XXX.239.5

7.11.2011 10:37
ivaana

XXX.XXX.239.5

Takhle pokračovalo. I děti pomáhaly :-)

7.11.2011 10:39
ivaana

XXX.XXX.239.5

Skoro finální :-)

Rozhodli jsme se nakonec vyzdít celý kozín z ytongu.

7.11.2011 10:41
ivaana

XXX.XXX.239.5

Prostor v kozíně, foceno ode dveří, na druhé straně je ještě skoro stejně velký prostor. Kozín má rozměry 2,6x10m. To tmavé je do metru natažená hydroizolace.

7.11.2011 11:32
renatasimicek

XXX.XXX.139.53

ten je úžasný...Tu chodbičku máte jak širokou?? Vypadá to skvěle..

7.11.2011 12:03
roklanka

XXX.XXX.223.226

Moc hezký:-)

7.11.2011 12:55
ivaana

XXX.XXX.239.5

renatasimicek napsal(a):
ten je úžasný...Tu chodbičku máte jak širokou?? Vypadá to skvěle..

Děkuji moc :-)

Ta chodbička je široká tak akorát na kolečka a abych popř. kolem nich prošla, takže asi kolem 90ti cm :-)

7.11.2011 22:12
petra123456

XXX.XXX.204.213

je to nádhera:-)

8.11.2011 20:27
husopaska

XXX.XXX.232.70

Gratuluji, je to úžasné.Tak ať se tam holkám líbí, ať si to užíváte ve zdraví a spokojenosti.

8.11.2011 20:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

ivaana napsal(a):
Provizorní napaječka :-))

Skvělý nápad. smajlík Taky jsem přemýšlela, jak to dát holkám výš - i když musím naše ovečky pochválit, že nejsou čuňata a neznečisťují si to bobky a močí. :-)

Jinak celý kozlín vypadá skvěle. tak ať se v něm rodí jen samá skvělá kůzlátka. :-)

8.11.2011 21:58
ivaana

XXX.XXX.5.32

Děkuji všem za milé komentáře :-)

Jsem opravdu nadšená, čekala jsem na to od jara a už jsem měla strach, že to nestihneme, ale můj muž je poklad a jak slíbil, tak splnil :-)
Doufám, že se tam těm mojim holkám bude líbit a že zvládneme porody. Naše první. Už teď mám trému a zároveň se nemůžu dočkat :-)

Ještě jednou díky :-)

Iva K.

8.11.2011 23:13
janas

XXX.XXX.157.71

Moc pěkný domeček- kozín, přeji Vašim kozám, ovečkám.:-)

9.11.2011 07:39
strip

XXX.XXX.144.229

ivaana napsal(a):
Děkuji všem za milé komentáře :-)

Jsem opravdu nadšená, čekala jsem na to od jara a už jsem měla strach, že to nestihneme, ale můj muž je poklad a jak slíbil, tak splnil :-)
Doufám, že se tam těm mojim holkám bude líbit a že zvládneme porody. Naše první. Už teď mám trému a zároveň se nemůžu dočkat :-)

Ještě jednou díky :-)

Iva K.

Moc hezké. Šlo by, pokud to není tajné, napsat na kolik to cca vyšlo? smajlík

9.11.2011 11:18
ivaana

XXX.XXX.5.32

strip napsal(a):
Moc hezké. Šlo by, pokud to není tajné, napsat na kolik to cca vyšlo? smajlík

Tajné to není, ale asi vás nepotěším.

Materiál (písek, cement, kamení, ytong, dřevo, lepenka, spoj. materiál, perlinka, lepidlo, hydroizolace....) cca kolem 65ti tisíc + manželova práce + jsme platili pomocníky.... (cca 10tis)

Takže levná záležitost to nebyla, naštěstí je manžel stavař, takže si skoro vše dělal sám. No ale ještě na jaře nás čeká docela dost práce, takže tam zase nějaké peníze naskočí.

21.11.2011 19:51
lamero

XXX.XXX.212.193

Iva tady prezentuje moc pěkný kozín z Ytongu a dalších stavebních materiálů. Já jsem postavil takový malý lehký kozlín pro dva zakrslé plemenné kozlíky. Mají tam společný krmrlec jako dělící stěnu.Teď na zimu jsem ještě dodělal dveře s průlezem. Momentálně tam jsou s třemi a pěti kozami na připuštění. V pohodě se tam vejdou, je to na pár dní, takže žádný problém. Kostra je z hranolů 10x10cm a z venkovní strany obložené OSB deskami o síle 12mm. Střecha je z vlnitých butimenových desek.Doba stavby v jednom člověku 4 dny. Náklady odhaduji na 10.000,-Kč.

21.11.2011 19:55
lamero

XXX.XXX.212.193

21.11.2011 21:30
nubiana

XXX.XXX.129.136

:-) ahoj Ivo, to jsem ráda a děkuji ti, že má Trampíno tak nádherný domov smajlík a doufám, že tam ti tam bude po něm běhat hodně kůzlátek :-)), za odměnu za tvoji péči a lásku.

22.11.2011 13:56
strip

XXX.XXX.144.229

lamero napsal(a):
Iva tady prezentuje moc pěkný kozín z Ytongu a dalších stavebních materiálů. Já jsem postavil takový malý lehký kozlín pro dva zakrslé plemenné kozlíky. Mají tam společný krmrlec jako dělící stěnu.Teď na zimu jsem ještě dodělal dveře s průlezem. Momentálně tam jsou s třemi a pěti kozami na připuštění. V pohodě se tam vejdou, je to na pár dní, takže žádný problém. Kostra je z hranolů 10x10cm a z venkovní strany obložené OSB deskami o síle 12mm. Střecha je z vlnitých butimenových desek.Doba stavby v jednom člověku 4 dny. Náklady odhaduji na 10.000,-Kč.

Co ty OSB desky a vlhkost? Nebude to problém? Že by se desky např. rozlezly, vydrolily?smajlík Právě, že jsem viděla z nich postavenou i stáj pro koně, kde je ta vlhkost určitě vyšší (moč) a vypadala stáj moc dobře. Ale taky šlo o novostavbu.

Ale je kozín je moc hezký. Lépe by zapadal vzhledem do okolí, než ten Ytong. Jen nevím, jak ta životnost...

22.11.2011 14:15
ivaana

XXX.XXX.5.32

nubiana napsal(a):
:-) ahoj Ivo, to jsem ráda a děkuji ti, že má Trampíno tak nádherný domov smajlík a doufám, že tam ti tam bude po něm běhat hodně kůzlátek :-)), za odměnu za tvoji péči a lásku.

Ahoj Jitko :-)
Já děkuji tobě za Trampína :-):-)

Už jsme dodělali i porodní boxy, tak jsme snad na zimu připravení. Já jsem strašně spokojená, a kozeny včetně Trampína snad taky. Teda nezdá se, že by jim něco chybělo, naopak, jsou v kozíně víc než venku. Ráno když tam přijdu, mají tam krásně teploučko, ještě teda neuhodily pořádný mrazy, ale snad to i pak bude v pohodě :-)
Jinak Líza by měla rodit na začátku března a další tak 14dní po ní, takže už tak zima nebude, ale přiznám se, už teď jsem nervózní a strašně se těším :-)

22.11.2011 14:18
ivaana

XXX.XXX.5.32

lamero napsal(a):

:-) Je super

22.11.2011 19:09
lamero

XXX.XXX.212.193

K životnosti kozlína z OSB. Mám ze stejných desek udělanou i lamárnu. Ta stojí stejně jako kozlín na štěrkovém podloží, pro lepší odvod vlhkosti i moči. Z vnější strany jsou desku ne spodní části chráněné pruhy lepší IPY, která je částečně přihrnutá hlínou.
Ta lamárna je již natřená barvou a kozlín to čeká v létě, až přijedou děti na prázdniny, tak to rádi zmáknou a vymalují po svém. Ze vnitř je to v pohodě, z venku je to namáhané dešti a nátěr doporučuji. Lamárna už stojí dva roky v pohodě. Nemá to žádné základy, je to "dočasná stavba" bez ohlášky.

23.11.2011 08:47
gajdovka

XXX.XXX.4.30

prosím, jak máte vyřešený liz v tom luxusním kozlíně?já ho měla položený na betonovým výstupku, ale ten byl věčně mokrý,pak jsme zkusili udělat takovou přihrádku, dřevěnou, ale zase , když se kozena otočila, tak si do toho klidně nakadila,můžete vyfotit?díky

23.11.2011 09:12
enducha

XXX.XXX.18.54

gajdovka napsal(a):
prosím, jak máte vyřešený liz v tom luxusním kozlíně?já ho měla položený na betonovým výstupku, ale ten byl věčně mokrý,pak jsme zkusili udělat takovou přihrádku, dřevěnou, ale zase , když se kozena otočila, tak si do toho klidně nakadila,můžete vyfotit?díky

Tak si kupte obyčejný držák na liz a dejte ho trochu výš...

23.11.2011 12:36
gajdovka

XXX.XXX.4.30

jeee, to existuje? to já nevěděla, tak to si určitě koupím, kde? v ZZN?Jaký je to materiál?díky

23.11.2011 15:20
ivaana

XXX.XXX.5.32

gajdovka napsal(a):

Tak liz mám zatím pověšený na drátu. Provlíkla jsem drát tou dírou a zavěsila na kraji u žlabu vedle vrátek. Je to dočasně než mi manžel udělá držáky na liz. Ty umělohmotné kupovat nechci.

Iva K.

23.11.2011 19:28
enducha

XXX.XXX.18.54

gajdovka napsal(a):
jeee, to existuje? to já nevěděla, tak to si určitě koupím, kde? v ZZN?Jaký je to materiál?díky

Existuje..koupíte kdekoli v zeměd.potřebách..různé barvy.., viz:

http://www.krmiva.vituvmlyn.cz/krmiva/eshop/10-1-FARMARSKE-POTREBY/0/5/717-SL-3-drzak-na-sul-plastovy-sedy

odtud kupuju já..

Andy

4.1.2012 21:11
deko

XXX.XXX.226.66

ivaana napsal(a):
Tak liz mám zatím pověšený na drátu. Provlíkla jsem drát tou dírou a zavěsila na kraji u žlabu vedle vrátek. Je to dočasně než mi manžel udělá držáky na liz. Ty umělohmotné kupovat nechci.

Iva K.

tie umelohmotne si neviem vynachvalit. su lacne, pripevnit ich je otazkou tak minuty a su krasne pevne.

Michal H.

6.1.2012 19:08
sosek

XXX.XXX.13.134

Zdravím, moc hezké příbytky, jen jestli to není škoda peněz....kozy by to zvládly i venku a možná líp. Už se opakuju. Ale ne každý živočich má jako my potřebu se zavřít do teplíčka do domku. Koz jsou býložravci - lovená zvířata a v uzavřených=stáleuzavřených prostorách trpí psychyckým tlakem. Tak jako my se necítíme dobře v otevřených prostorách, kde na nách může přijít útok odkudkoliv, oni to mají opačně. Myslím, že to stojí za zamyšlení.
Ale nic proti šikovným chovatelům, ten ytongový domek je fakt precizní. Ale i pro Vás je to určitě zbytečně moc práce oproti volnému chovu.
Veronika

6.1.2012 19:31
ivaana

XXX.XXX.89.1

sosek napsal(a):
Zdravím, moc hezké příbytky, jen jestli to není škoda peněz....kozy by to zvládly i venku a možná líp. Už se opakuju. Ale ne každý živočich má jako my potřebu se zavřít do teplíčka do domku. Koz jsou býložravci - lovená zvířata a v uzavřených=stáleuzavřených prostorách trpí psychyckým tlakem. Tak jako my se necítíme dobře v otevřených prostorách, kde na nách může přijít útok odkudkoliv, oni to mají opačně. Myslím, že to stojí za zamyšlení.
Ale nic proti šikovným chovatelům, ten ytongový domek je fakt precizní. Ale i pro Vás je to určitě zbytečně moc práce oproti volnému chovu.
Veronika

Tak jestli je to zbytečně moc práce, to je věc názoru.

Jak už jsem Vám psala v diskusi na nemoderce, jsem pro to, aby měla zvířata možnost volby. Pokud budou chtít být venku, ať jsou, já jim to nezakazuji. Kozlín je celý den otevřený, na noc zavírám, ale to už jsou všichni sami vevnitř. Jen teď jak bylo to bláto, tak jsem je měla zavřené, mám strach aby jim to nepodklouzlo a nezlomili si před okozlením nohu.
Jinak neplánuju mít zvířata jeden dva nebo tři roky. Plánuji je mít už do konce mého života (doufám, že bude dlouhý :-)) a tak ten kozlín tu bude stát a bude využívaný opravdu dlouho a oproti dřevěnému vydrží troufám si říci déle. Takže za mě to vyhozené peníze nejsou. Navíc kozlík teď v zimě nevystrčí ani nos, je v kozlíně pořád, ven se mu nechce, takže pokud bych ten kozlín měla mít jen kvůli němu, peněz rozhodně nelituji a litovat nebudu. Ty zvířata mi za to stojí :-)
Možná jsem nadšenec, ale ať.... Svá zvířata miluju a dám jim vše, co bude v mých silách :-)

Krásný večer

Iva K.

6.1.2012 22:28
danurba

XXX.XXX.40.197

ivaana napsal(a):
Tak jestli je to zbytečně moc práce, to je věc názoru.

Jak už jsem Vám psala v diskusi na nemoderce, jsem pro to, aby měla zvířata možnost volby. Pokud budou chtít být venku, ať jsou, já jim to nezakazuji. Kozlín je celý den otevřený, na noc zavírám, ale to už jsou všichni sami vevnitř. Jen teď jak bylo to bláto, tak jsem je měla zavřené, mám strach aby jim to nepodklouzlo a nezlomili si před okozlením nohu.
Jinak neplánuju mít zvířata jeden dva nebo tři roky. Plánuji je mít už do konce mého života (doufám, že bude dlouhý :-)) a tak ten kozlín tu bude stát a bude využívaný opravdu dlouho a oproti dřevěnému vydrží troufám si říci déle. Takže za mě to vyhozené peníze nejsou. Navíc kozlík teď v zimě nevystrčí ani nos, je v kozlíně pořád, ven se mu nechce, takže pokud bych ten kozlín měla mít jen kvůli němu, peněz rozhodně nelituji a litovat nebudu. Ty zvířata mi za to stojí :-)
Možná jsem nadšenec, ale ať.... Svá zvířata miluju a dám jim vše, co bude v mých silách :-)

Krásný večer

Iva K.

Ivo, plně s vámi souhlasím. Bydlím na statku starém asi 200 let, stavěli ho mí předci a skláním se před jejich umem a prozíravostí. Máme obytnou budovu, několik stájí a dvě stodoly. Vše je stavěno z kamenů, stropy klenbové. Vše, ne jen obytná budova. Stáje nepostavili méně kvalitně jen proto, že jsou určeny pro zvířata - spíš naopak. Podlahy jsou spádované do systému kanálků, vše je svedeno do jímky. Díky tomu mají zvířata pod sebou sucho a jdou v teple. A díky kvylitníku stavění statek přežil i 50 let komunistického "hospodaření".
Možná si tenkrát taky někdo položil otázku, jestli to není zbytečně moc práce. Čas ukázal, že není. Mám své kozy, ovce, koně a krávy ustájené ve stejných budouvách, ve kterých je měli můj děda, praděda, prapraděda a kdoví který pra-předek ještě. Teď je móda všechno dělat rychle a levně, a po nás potopa. Naštěstí dřív lidé přemýšleli jinak. A fandím všem, kdo v tomto duchu pokračují. Dana

7.1.2012 01:28
pajca

XXX.XXX.234.122

danurba napsal(a):
Ivo, plně s vámi souhlasím. Bydlím na statku starém asi 200 let, stavěli ho mí předci a skláním se před jejich umem a prozíravostí. Máme obytnou budovu, několik stájí a dvě stodoly. Vše je stavěno z kamenů, stropy klenbové. Vše, ne jen obytná budova. Stáje nepostavili méně kvalitně jen proto, že jsou určeny pro zvířata - spíš naopak. Podlahy jsou spádované do systému kanálků, vše je svedeno do jímky. Díky tomu mají zvířata pod sebou sucho a jdou v teple. A díky kvylitníku stavění statek přežil i 50 let komunistického "hospodaření".
Možná si tenkrát taky někdo položil otázku, jestli to není zbytečně moc práce. Čas ukázal, že není. Mám své kozy, ovce, koně a krávy ustájené ve stejných budouvách, ve kterých je měli můj děda, praděda, prapraděda a kdoví který pra-předek ještě. Teď je móda všechno dělat rychle a levně, a po nás potopa. Naštěstí dřív lidé přemýšleli jinak. A fandím všem, kdo v tomto duchu pokračují. Dana

Tady s Váma, i s Ivou stoprocentně souhlasím

7.1.2012 08:54
ivaana

XXX.XXX.89.1

danurba napsal(a):

Dano, děkuji za příspěvek :-)

Dlouho jsme se rozhodovali a přemýšleli jak a z čeho kozlín postavit. Nakonec vyhrál ytong a nelituji a litovat nebudu. Navíc odpadá práce s udržováním dřevěného kozlína, takže myslím, že největší náročnost byla opravdu jen to postavit. A jak píšete, naši předci to měli velmi dobře vymyšlené a nevěřím, že by měli zvířata pořád zavřená.
Ten kozlín tu bude stát mnoho let a pokud moje děti tu lásku ke zvířatům nezdědí po mně (zatím moje mladší dcerka 6let vypadá že se pomamila :-)) tak tu třeba můžou mít dílnu, úschovnu na zahradní nábytek, nebo prostě cokoli. Zatím tady budou má zvířata, doufám, že ještě hodně dlouho (je mi 32) a bude plně využívaný nejen jako jejich příbytek, schování se před deštěm, sněhem, horkem, ale i jako porodna, dojírna.
Investice opravdu nelituji.

Děkuji za podporu:-)
Iva

7.1.2012 10:43
ivaana

XXX.XXX.89.1

pajca napsal(a):
Tady s Váma, i s Ivou stoprocentně souhlasím

Děkuji i Vám Pajčo :-)

Vím že diskuse vedle je nešťastná a smutná, něco jsem i já mohla napsat jinak (nejsem nepřející ani závistivá, stačí mi co mám a jestli se mi povede svůj "rajon" rozšířit budu za to ráda, pokud ne, nevadí) jen mě některé věci prostě nadzvedly ze židle. Ono pomoct se dá i dobrou radou o kterou jsem se ze začátku snažila. Už kvůli těm dětem. Mám také dvě malé holky 8 a 6let a vím, co jsem schopná pro ně udělat.

Ale nechme toho. Přeji jim ať se z problémů dostanou co nejdříve a co nejlépe ať tou či onou cestou.

Vám bych chtěla říct, že máte dobré srdce.

Krásný den

Iva K.

14.1.2012 20:11
bertik78

XXX.XXX.240.90

dobrý den.chci se zeptat jestli by nebylo možné poslat nějaké fota kozlína.-vnitřky a venek.-vnitřky mě zajímá provedení krmítek,a ještě se chci zeptat jak jste dělali základovou desku(hloubka základů a vrstva betonu desky.)-chystámse také něco stavět v menším provedení,ale asi se sedlovou střechou pro seno.-děkuji za info.

r.sema@seznam.cz
604555479

14.1.2012 21:07
ivaana

XXX.XXX.92.1

bertik78 napsal(a):
dobrý den.chci se zeptat jestli by nebylo možné poslat nějaké fota kozlína.-vnitřky a venek.-vnitřky mě zajímá provedení krmítek,a ještě se chci zeptat jak jste dělali základovou desku(hloubka základů a vrstva betonu desky.)-chystámse také něco stavět v menším provedení,ale asi se sedlovou střechou pro seno.-děkuji za info.

r.sema@seznam.cz
604555479

Hezký večer, tak fotky mám jen ty, co jsou tady, popř. ještě nějaké nafotím. Přibyly nám 3 porodní boxy a jeden box větší (1,3x2,5m) kdyby bylo potřeba oddělit kozlíka. Porodní boxy jsou 1x1,5m a přepážky mezi nimi jsou vyndavací, jak odrodíme, bude tam příkrmiště pro jehňata a kůzlata. Krmítkem je zatím pouze žlab, v porodních boxech ještě na dvířka uděláme menší jesle na seno.
Jinak základy jsou 80cm do země. Nad zemí jsou v jednom místě až přes metr, protože terén je z kopce. Betonu si neodhadnu Vám napsat, ale utopilo se tam asi 2,5palety cementu, souprava písku a souprava kamení.

15.1.2012 09:43
husopaska

XXX.XXX.25.33

Chtěla bych ovečkám pořídit také nové bydlení, chci se zeptat, proč jste stavěli z Ytongu ?Moje znalosti stavebních materiálů začínají a končí u cihel a ráda si rozšířím obzor.Díky.

15.1.2012 13:55
ivaana

XXX.XXX.90.3

husopaska napsal(a):
Chtěla bych ovečkám pořídit také nové bydlení, chci se zeptat, proč jste stavěli z Ytongu ?Moje znalosti stavebních materiálů začínají a končí u cihel a ráda si rozšířím obzor.Díky.

Když budu porovnávat cihlu s ytongem tak:
ytong má daleko lepší tepelné vlastnosti
je lehký, pomocí ruční pily se velmi snadno řeže do požadovaného tvaru
lepí se na minimum lepidla (finanční úspora) odpadá příprava malty
umožnuje přesné a rychlé zdění - vyzděno jsme měli za jeden den, střecha pak byla do tří dnů. Největší čas zabraly základy a základová deska.

Největší výhodou pro nás byla ta rychlost, opravdu nás tlačil čas, takže asi proto jsme se rozhodli pro ytong.
Jestli by byl levnější kozlín ze dřeva si neodhadnu říct, ale kdyby jsme stavěli ze dřeva, udělali bychom dvojité zdi kvůli zateplení (dřevo, izolace, dřevo) a toto nám odpadlo, takže myslím, že i úspora oproti dřevu byla, nebo by to bylo minimálně stejně nákladné a troufnu si říct, že tento kozlín z ytongu mě přežije oproti tomu ze dřeva a odpadá tak údržba dřevěného kozlína (nátěry atd.)

Uff, jsem se tedy u toho zapotila :-)))

15.1.2012 14:29
enducha

XXX.XXX.18.54

ivaana napsal(a):
Když budu porovnávat cihlu s ytongem tak:
ytong má daleko lepší tepelné vlastnosti
je lehký, pomocí ruční pily se velmi snadno řeže do požadovaného tvaru
lepí se na minimum lepidla (finanční úspora) odpadá příprava malty
umožnuje přesné a rychlé zdění - vyzděno jsme měli za jeden den, střecha pak byla do tří dnů. Největší čas zabraly základy a základová deska.

Největší výhodou pro nás byla ta rychlost, opravdu nás tlačil čas, takže asi proto jsme se rozhodli pro ytong.
Jestli by byl levnější kozlín ze dřeva si neodhadnu říct, ale kdyby jsme stavěli ze dřeva, udělali bychom dvojité zdi kvůli zateplení (dřevo, izolace, dřevo) a toto nám odpadlo, takže myslím, že i úspora oproti dřevu byla, nebo by to bylo minimálně stejně nákladné a troufnu si říct, že tento kozlín z ytongu mě přežije oproti tomu ze dřeva a odpadá tak údržba dřevěného kozlína (nátěry atd.)

Uff, jsem se tedy u toho zapotila :-)))

Ahoj, museli jste žádat o stavební povolení? Kolik máte m2? Chci na jaře taky stavět, ale mám trochu větší plány, cca 60-70m2 a přemýšlím, jestli jim mám vůbec hlásit, že to chci pro zvířata, nebo jestli mi sežerou např. seník...

helooo

4.1.2017 20:10
helooo

XXX.XXX.63.155

Prosim dajte mi nejaky navrh na chliev pre kozy plus foto a rozmery

5.1.2017 11:59
gajdovka

XXX.XXX.42.124

helooo napsal(a):
Prosim dajte mi nejaky navrh na chliev pre kozy plus foto a rozmery

Já si nechala vloni postavit tuto primitivní salašku a jsem s ní spokojená.Vlevo na fotce mají dneska sena do 3/4/, mají tam vrátka a otevřeno, jen, aby prolezly a vevnitř mají útulno, zadýcháno a v těchto zasněžených dnech ani nevylézají.Je to pro dvě AN kozenky a kozla.Na jaře chci salašku prodloužit, místo seníku dám ještě desky a seník uděláme zezadu, je tam k plotku nevyužitá ulička.

Přidejte reakci

Přidat smajlík