Konečně celý program
http://www.schok.cz/aktualita/setkani-chovatelu-ovci-koz-sec-11-12-11-2011-mezinarodni-konference-chovatelu-ovci-koz
Ivanova Blanka
Dobrý den, tak já ne Seč jezdím každý rok a musím říct ,že letos se mi líbila ze všeho nejvíc. V pátek byla a velice zajímavá přednáška veterinární. Pan doktor se mi velice líbil jak přednášel. A všechny přednášky byly zajímavé a v sobotu byla praktická ukázka zpracování jehněčího masa a ta se mi tedy hodně líbila. Takže já musím poděkovat organizátorům ,jelikož to opravdu nebyl promarněný čas. Renata
renča
napsal(a):
Dobrý den, tak já ne Seč jezdím každý rok a musím říct ,že letos se mi líbila ze všeho nejvíc. V pátek byla a velice zajímavá přednáška veterinární. Pan doktor se mi velice líbil jak přednášel. A všechny přednášky byly zajímavé a v sobotu byla praktická ukázka zpracování jehněčího masa a ta se mi tedy hodně líbila. Takže já musím poděkovat organizátorům ,jelikož to opravdu nebyl promarněný čas. Renata
dobrý den co tam třeba bylo o tom zpracovani jehněčího masa?
Ahoj Nebylo snadné vyrvat MVDr. Horníka ze spárů "koňařů" a i tak mi to docela zkomplikoval, protože jsme se cestou tam stavovali za nemocnou a už uzdravenou kobylu do nemocnice v H.Městci, tam se zapovídal s docentkou a cestou zpátky z přednášky jsme ji naložili a vezli dom, takže cesta ubíhala o poznání pomaleji
.
Ale byl to první pokus, a jestli se jeho přednáška líbila, budu se snažit ho zas mezi kozaře někdy dostat. Na můj vkus to bylo moc krátké a taky je ho třeba bombardovat dotazy, odpovědi na konkrétní otázky bývají často zajímavější než přednáška sama (soudím podle zkušeností z jeho koňařských seminářů)
Tak snad zas někdy brzy příště
Marketa z Albre
No toje pravda,na diskuzi už nebyl velký prostor ,jelikož bylo dost hodin. já jsem se ho chtěla zeptat ještě na ketozu. já s ní naštěstí nemám problém ,ale zajímá mě to ,jelikož se to dost probírá na i fauně a chci být připravená kdyby náhodou. Škoda tak snad někdy příště. Pan doktor vypadal ,že ví a uměl přednášet.
U jehněčího jsme viděli přípravu rychlých klobásek na gril. Pan řezník hlavně propagoval kvalitní surovinu .Pak mě zaujala příprava žebírek ,tak např. žebírka naporcuje ,osolí,přidá bylinky/ tymián,rozmarým atd,dle chuti a vkusu a zavaxuje do sáčku a dá táhnout na 2-3hodiny na 70°C do vodní lázně. Pak jenom vyndá a dá na gril . Musím říct ,že to byla jíná úprava masa ,ale velice chutná. Masíčko bylo růžové ,šťavnaté a provoněné bylinkami. Mému manželovi by to moc chutnalo. Doma vyzkouším. Pak například dobře naporcovat kotletky ,nasolit, přidat bylinky,česnek a, zavaxovat a dát do mrazničky. Po rozmrazení upravit jako stejk.Mě to zase chutnalo. Byly tam prostě zajímavé nápady. Renata
renča
napsal(a):
No toje pravda,na diskuzi už nebyl velký prostor ,jelikož bylo dost hodin. já jsem se ho chtěla zeptat ještě na ketozu. já s ní naštěstí nemám problém ,ale zajímá mě to ,jelikož se to dost probírá na i fauně a chci být připravená kdyby náhodou. Škoda tak snad někdy příště. Pan doktor vypadal ,že ví a uměl přednášet.
U jehněčího jsme viděli přípravu rychlých klobásek na gril. Pan řezník hlavně propagoval kvalitní surovinu .Pak mě zaujala příprava žebírek ,tak např. žebírka naporcuje ,osolí,přidá bylinky/ tymián,rozmarým atd,dle chuti a vkusu a zavaxuje do sáčku a dá táhnout na 2-3hodiny na 70°C do vodní lázně. Pak jenom vyndá a dá na gril . Musím říct ,že to byla jíná úprava masa ,ale velice chutná. Masíčko bylo růžové ,šťavnaté a provoněné bylinkami. Mému manželovi by to moc chutnalo. Doma vyzkouším. Pak například dobře naporcovat kotletky ,nasolit, přidat bylinky,česnek a, zavaxovat a dát do mrazničky. Po rozmrazení upravit jako stejk.Mě to zase chutnalo. Byly tam prostě zajímavé nápady. Renata
z jehněčiho jsem nikdy stejky neskoušel ale jak píšete asi je to bašta