Jak u berana s paznechtama.?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2011 13:51
enducha

XXX.XXX.18.54

Ahoj, docela by mě zajímalo, jak to děláte u plemenného berana s ošetřováním paznechtů..nějak si nedokážu představit, že toho 100kg broučka sama utáhnu..:D

9.11.2011 14:25
nadja

XXX.XXX.213.74

Jako při stříhání - posadit na zadek a šup šup :-)

9.11.2011 15:50
a.durackova

XXX.XXX.0.0

My to robíme dva, strihač ho zvládne prevrátiť aj sám, ale zapotil sa. Ja som barana držala a priateľ rezal kopytá ostrým štepárskym nožom, išlo nám to pomaly, kým sme ho dostali na chrbát tiež sme chvíľu bojovali. Sú nejaké kolísky, v ktorých sa ovca fixuje, ale v praxi som to nevidela a neviem presne ako to funguje. Andrea.

9.11.2011 19:52
enducha

XXX.XXX.18.54

Jo, tak koukám, že to bude akce století..:D

9.11.2011 20:06
benesova

XXX.XXX.131.113

a.durackova napsal(a):
My to robíme dva, strihač ho zvládne prevrátiť aj sám, ale zapotil sa. Ja som barana držala a priateľ rezal kopytá ostrým štepárskym nožom, išlo nám to pomaly, kým sme ho dostali na chrbát tiež sme chvíľu bojovali. Sú nejaké kolísky, v ktorých sa ovca fixuje, ale v praxi som to nevidela a neviem presne ako to funguje. Andrea.

Dobrý večer. Tak letos jsme museli ostřihat VF berana ve stoje . Jezdí mi střihat pán 2x do roka. Přivedla jsem před měsícem sedmiletého berana,určité má přes metrák.. Jinak je to pán při sile a dokáže si hravě poradit s ovcema.Když je ostřihá, tak udělá paznechty . Takže i paznechty jsme dělali ve stoje, tak jak to dělám u koz.Celkem držel.,je hodný.

9.11.2011 21:09
enducha

XXX.XXX.18.54

Nu, což o to, ten můj je taky hodný, je 4-letý, už má taky metrák určitě, je to ZW, takže pěkně velký...jsem na něj zvědavá, co bude dělat...

10.11.2011 11:04
snoopy

XXX.XXX.76.70

ovce zvládnu posadit na zadek sama, ale na berana (náš suffolk měl tak 120 kilo) musíme být s manželem dva. s takovým hovaďákem je to fuška

Přidejte reakci

Přidat smajlík