My to robíme dva, strihač ho zvládne prevrátiť aj sám, ale zapotil sa. Ja som barana držala a priateľ rezal kopytá ostrým štepárskym nožom, išlo nám to pomaly, kým sme ho dostali na chrbát tiež sme chvíľu bojovali. Sú nejaké kolísky, v ktorých sa ovca fixuje, ale v praxi som to nevidela a neviem presne ako to funguje. Andrea.
a.durackova
napsal(a):
My to robíme dva, strihač ho zvládne prevrátiť aj sám, ale zapotil sa. Ja som barana držala a priateľ rezal kopytá ostrým štepárskym nožom, išlo nám to pomaly, kým sme ho dostali na chrbát tiež sme chvíľu bojovali. Sú nejaké kolísky, v ktorých sa ovca fixuje, ale v praxi som to nevidela a neviem presne ako to funguje. Andrea.
Dobrý večer. Tak letos jsme museli ostřihat VF berana ve stoje . Jezdí mi střihat pán 2x do roka. Přivedla jsem před měsícem sedmiletého berana,určité má přes metrák.. Jinak je to pán při sile a dokáže si hravě poradit s ovcema.Když je ostřihá, tak udělá paznechty . Takže i paznechty jsme dělali ve stoje, tak jak to dělám u koz.Celkem držel.,je hodný.