Psi a ovečky /kozičky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2011 13:23
lavacca

XXX.XXX.1.3

Napadlo mě založit téma oveček /koziček s hafanama. :-) Většina z nás má doma i psy a nějakou pěknou fotečku, kde jsou společně. :)

Začnu - naše půl roční kříženka (v útulku odhadli kokra, ale neřekla bych) miluje naše miniovečky. Jsou teď skoro stejně velcí. :-) A moc jim to spolu sluší. :-)

Občas je prožene - ale jen ze srandy, je vidět, že i ovečky to honění baví. Když už ne, zastaví a případně ji nastaví hlavu na ducnutí, aby dala pokoj. :) Což jí vždycky odradí a běží za námi. Ale je fajn pozorovat, jak se někdy snaží i po vzoru oveček pást. :D

12.11.2011 15:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

ukrutný malinois Stoupa, a jeho první dvě ovečky Shaun a Shirley (teď už má regulérní stádečko)

12.11.2011 18:40
radak

XXX.XXX.40.194

Skoromanželův Lucifer ve věku cca 8 měsíců :-) teď mu jsou dva a s ovcema si pořád chce hrát na honěnou, ale nechtějí ho pronásledovat.
kozy ho nebaví vůbec, protože před ním 1. před ním neutíkají, 2. nehoní ho, 3. ujídají mu "jeho jídlo" (zrní, starý chleba a jablka) smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2011 06:36

fotka hned na jare jeste nez jsem postavil ohradnik...

13.11.2011 06:40

Inspektor Pišišvor napsal(a):
ukrutný malinois Stoupa, a jeho první dvě ovečky Shaun a Shirley (teď už má regulérní stádečko)

moc krasna fotka, mate moc pekneho psa i ovce!

13.11.2011 06:48

tak a jeste jednu fotku vam sem teda dam, sice to neni ovce ani koza ale obcas kdyz se jdu projit se psem tak s sebou vezmu i tele:

13.11.2011 08:54
lavacca

XXX.XXX.1.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak a jeste jednu fotku vam sem teda dam, sice to neni ovce ani koza ale obcas kdyz se jdu projit se psem tak s sebou vezmu i tele:

:-)) Tak to je dobrý:-) A co na to říkaj lidi, když vás potkají? :-)

13.11.2011 09:56

no, cizi trochu nechapou... ptaji se jestli ji budu vencit i kdyz bude vetsi.
A mistni? ty uz jsou zvykli, takhle jsem chodival v lete na prochazky s berankem, kockou a psem, takze sousedy asi uz nic neprekvapi. Je zajimave pozorovat jak na sebe ty zvirata pri venceni cekaji, nikdo nikam neutece sam.

13.11.2011 10:06
lavacca

XXX.XXX.1.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no, cizi trochu nechapou... ptaji se jestli ji budu vencit i kdyz bude vetsi.
A mistni? ty uz jsou zvykli, takhle jsem chodival v lete na prochazky s berankem, kockou a psem, takze sousedy asi uz nic neprekvapi. Je zajimave pozorovat jak na sebe ty zvirata pri venceni cekaji, nikdo nikam neutece sam.

Tak to je hezký. :)

pravdou je, že u nás je sranda, když se jde dát jíst miniprasátkům - to za člověkem běží štěně, miniovečky a kočky. :) Docela hezký průvod. :-)

13.11.2011 11:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

downtown_farmer napsal(a):
S troškou do mlýna...

malý šarplaninče? :-)

13.11.2011 13:05
downtown_farmer

XXX.XXX.4.65

lavacca napsal(a):
malý šarplaninče? :-)

Kavkazan - na této fotce 3 měsíce, teď má 5 a něco...

13.11.2011 13:55
lavacca

XXX.XXX.1.3

Kavkazan - na této fotce 3 měsíce, teď má 5 a něco...

no, musím říct, že vlkošedého KAO jsem už dlouho neviděla. smajlík

13.11.2011 15:13
downtown_farmer

XXX.XXX.4.65

lavacca napsal(a):
no, musím říct, že vlkošedého KAO jsem už dlouho neviděla. smajlík

Jako jediný z vrhu byl jako miminko skoro celý černý a nám se líbil nejvíc. :-)

Před přesrstěním úplně zesvětlal (kromě hlavy) a úplně se ztrácel mezi ovečkama. Teď už jde zase do tmava.

13.11.2011 15:22
lavacca

XXX.XXX.1.3

Jako jediný z vrhu byl jako miminko skoro celý černý a nám se líbil nejvíc. :-)

Před přesrstěním úplně zesvětlal (kromě hlavy) a úplně se ztrácel mezi ovečkama. Teď už jde zase do tmava.

nějak takhle, co? :) naše vlčí špicka jako mimčo taky moc vlkošedý neměla. :-))

13.11.2011 17:19
downtown_farmer

XXX.XXX.4.65

lavacca napsal(a):
nějak takhle, co? :) naše vlčí špicka jako mimčo taky moc vlkošedý neměla. :-))

Jó - to je skoro ono. :-)

Zkusím se podívat po nějaké fotce z té doby...

13.11.2011 17:32
kikipet

XXX.XXX.140.254

13.11.2011 17:49
lamero

XXX.XXX.212.193

kikipet napsal(a):
Máme vše pod kontrolou.

Labrador + Irský vlkodav ???smajlík

13.11.2011 17:52
lamero

XXX.XXX.212.193

Taky přidám jednoho pasteveckého(7 měsíců) s miniaturním oslíkem (2,5 roku).

13.11.2011 17:59
lavacca

XXX.XXX.1.3

lamero napsal(a):
Taky přidám jednoho pasteveckého(7 měsíců) s miniaturním oslíkem (2,5 roku).

Tak to je fakt pěkný. :-)

13.11.2011 18:21
oluška

XXX.XXX.16.120

toto je náš 9-ti měsíční čárlí Australská kelpie a nemůžeme si ho vynachválit :) ještě se chci zeptat na toho minioslíka: nebudete mít mladé? docela nás to zaujalo :)

13.11.2011 18:23
krasolesi

XXX.XXX.18.230

Naše appenzellská salašnice Fírka a její svěřenky.

13.11.2011 18:46
kikipet

XXX.XXX.116.22

lamero napsal(a):
Labrador + Irský vlkodav ???smajlík

Flatík + Irský vlkodav. Od té doby co mi kozy sežraly celou zahradu, také přemýšlím o pořízení nějakého plemene co by umělo kozy usměrnit.

13.11.2011 19:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

oluška napsal(a):
toto je náš 9-ti měsíční čárlí Australská kelpie a nemůžeme si ho vynachválit :) ještě se chci zeptat na toho minioslíka: nebudete mít mladé? docela nás to zaujalo :)

týýý brďo, to je stádo! To by se Stoupovi taky líbilo:-).
stejně je to legrační, že většina psisek, co tu máme je mezi lidma považováno za agresívní bestie:-|

13.11.2011 19:21
lamero

XXX.XXX.212.193

oluška napsal(a):

Více informací o miniaturních oslících na www.lamafarma.cz
Mladé na prodej budou až za několik let.:-|

13.11.2011 19:32
lavacca

XXX.XXX.1.3

oluška napsal(a):

Páni, kolik těch oveček máte? :-)

13.11.2011 19:38
vuznice

XXX.XXX.48.80

Taky se přidám, je to sice starší fotka, ale moc se mi líbilo přivítání štěněte brasilské fily na dvoře:-)

13.11.2011 19:44
vuznice

XXX.XXX.48.80

Naše brasilská fila Žofinka miluje jehňaťa, kůzlat si nevšímá:-)

13.11.2011 19:45
lavacca

XXX.XXX.1.3

vuznice napsal(a):
Taky se přidám, je to sice starší fotka, ale moc se mi líbilo přivítání štěněte brasilské fily na dvoře:-)

tak to je prdelka. :) A jak na ni holky ovčí čučí. smajlík

13.11.2011 20:34
jaci

XXX.XXX.106.198

13.11.2011 21:14
radak

XXX.XXX.40.194

oluška napsal(a):

Kelpie.. viděla jsem kdysi dávno jednu fotku a hned z toho byla láska na první pohled, těším se, až si ji budu moci pořídit :-)

14.11.2011 08:50
oluška

XXX.XXX.16.120

radak napsal(a):
Kelpie.. viděla jsem kdysi dávno jednu fotku a hned z toho byla láska na první pohled, těším se, až si ji budu moci pořídit :-)

kelpie mne také okouzlili koukněte se na toto video! http://www.youtube.com/watch?v=rqMzBVTxb00 kvůli tomuto videu jsem kelpie milovala dřív než jsem si o nich stihla něco zjistit :) myslím, že je to velice výstižné. Prostě to video mluví za vše :) jsou hodně svéhlavý! mně to vyhovuje, ale někomu ne, tak si pořídí závisláka jako je border.

14.11.2011 10:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

oluška napsal(a):
kelpie mne také okouzlili koukněte se na toto video! http://www.youtube.com/watch?v=rqMzBVTxb00 kvůli tomuto videu jsem kelpie milovala dřív než jsem si o nich stihla něco zjistit :) myslím, že je to velice výstižné. Prostě to video mluví za vše :) jsou hodně svéhlavý! mně to vyhovuje, ale někomu ne, tak si pořídí závisláka jako je border.

to video je paráda:-)! By mě zajímalo, kolik by pán potřeboval pomocníků, a kolik času navíc by jim ta práce zabrala, kdyby neměl jednoho jediného takového psa ... ?! Tím spíš je mi smutno z toho, co lidi ze psů dneska dělají za bárbíny a doplňky - zvlášť ta dnešní móda borderek smajlík

14.11.2011 10:09
lavacca

XXX.XXX.1.3

to video je paráda:-)! By mě zajímalo, kolik by pán potřeboval pomocníků, a kolik času navíc by jim ta práce zabrala, kdyby neměl jednoho jediného takového psa ... ?! Tím spíš je mi smutno z toho, co lidi ze psů dneska dělají za bárbíny a doplňky - zvlášť ta dnešní móda borderek smajlík

to jo a jak jim hafan skáče na záda. :-))

Jo, v pátek jsem zrovna v Praze viděla jorkšírka /fenku/ s růžovým oblečkem a růžovým oboječkem s kamínky. Docela hrůza. :-|A když si chtěla jít hrát s nějakých kříženečkem, tak panička spustila, že by se Kikinka umazala, že to ne. Ať si pán toho kříženečka odvolá. smajlík Jo, sama ženská vypadala na to, že fenka je fakt jen doplněk...chudák. smajlík

14.11.2011 10:49
ivaana

XXX.XXX.5.32

Taky máme borderku, neděláme z ní bárbínu ani doplněk, pomáhá nám s naším mini stádem :-) je fakt, že jsem o ní dlouho snila, reklama u mě taky zabrala, je to miláček rodiny. :-)

14.11.2011 10:51
ivaana

XXX.XXX.5.32

14.11.2011 10:52
radak

XXX.XXX.40.194

oluška napsal(a):

Tohle video znám, to mě jen utvrdilo, že takovýho psa chci :-D teď na něj nemáme podmínky ani čas, ale pevně věřím, že se nám časem rozroste stádo i hejno a pak pro něj budeme mít využití. dělat s ním agility nebo nějaký jiný sport mě moc neláká, takže pokud se vybije při práci, tak je to prima :-D

14.11.2011 11:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

ivaana napsal(a):
Taky máme borderku, neděláme z ní bárbínu ani doplněk, pomáhá nám s naším mini stádem :-) je fakt, že jsem o ní dlouho snila, reklama u mě taky zabrala, je to miláček rodiny. :-)

borderky jsou super -rozhodovala jsme se mezi borderou a maliňákem, ale protože bydlíme na samotě, a potřebujeme i tvrdšího psa na hlídání, tak to vyhrál malin:-).
Bojím se ale, kam až je ta současná módní vlna dožene - zvlášť ve městechsmajlík

14.11.2011 11:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

borderky jsou super -rozhodovala jsme se mezi borderou a maliňákem, ale protože bydlíme na samotě, a potřebujeme i tvrdšího psa na hlídání, tak to vyhrál malin:-).
Bojím se ale, kam až je ta současná módní vlna dožene - zvlášť ve městechsmajlík

Tak to je krásná fotka! :-) Jinak máte pravdu - jak se stane nějaké plemeno moderní, mnohdy jde do kytek.. Bohužel. Jsem rád,a že máme doma 4 plemena, která naštěstí nikdy nebyla a snad nikdy ani módní nebudou. :)

14.11.2011 13:03
ivaana

XXX.XXX.5.32

Já ještě když jsem bydlela s rodiči, tak jsme měli chovnou stanici belgických ovčáků malinois. Z Holandska jsem si dovezla krásného maliňáka jménem Jack, dnes je mu už 12 let, je to dědek, ale svýho času to byl nejlepší obranář široko daleko. A protože vím, jaký jsou maliny pošuci, koupila jsem si borderku. Ne že by byla míň živá, ale k dětem se mi hodila tak trochu víc.
Jinak maliňáci u mě pořád bodují :-) Taky jsem se rozhodovala mezi malinou a borderkou, nakonec ale vyhrála borderka. Byla to taky taková ta chuť vyzkoušet si zase jiné plemeno.

14.11.2011 13:46
oluška

XXX.XXX.16.120

tady ještě jedna fotečka našeho Čárlího :) je to zlato. když jste se tu bavili o těch doplňcích... my dáváme reflexní vestu! nedokážu si to bez ní představit. u nás ve vesnici mají oblibu střílet psy s odůvodněním, že si je pletou se zvěří. Proto dáváme vestičku, předpokládáme, že srnky vesty nenosí :D :-) taky jsem proti různým oblečkům ale ta vestička! doporučuju! aji když je u oveček a honí je, tak s tou vestičkou to přeci jen vypadá profesionálně a navíc se toho ovečky bojí a neutočí na něj (štěně má nepřirozenou autoritu a cítí se nadřazeně, předtím bez vestičky se jich trochu bál). Takže ne pro modní doplňky pro pejsky ale veliké ANO smajlík pro reflexní vesty!

14.11.2011 15:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

ivaana napsal(a):
Já ještě když jsem bydlela s rodiči, tak jsme měli chovnou stanici belgických ovčáků malinois. Z Holandska jsem si dovezla krásného maliňáka jménem Jack, dnes je mu už 12 let, je to dědek, ale svýho času to byl nejlepší obranář široko daleko. A protože vím, jaký jsou maliny pošuci, koupila jsem si borderku. Ne že by byla míň živá, ale k dětem se mi hodila tak trochu víc.
Jinak maliňáci u mě pořád bodují :-) Taky jsem se rozhodovala mezi malinou a borderkou, nakonec ale vyhrála borderka. Byla to taky taková ta chuť vyzkoušet si zase jiné plemeno.

jééé, a byl to ten Jack po RICO van Fort Oranje ... ? Jak se jmenovala vaše chovka?

Já jsem si Ira kupovala staršího, protože mi umřel pes, a potřebovali jsme rychle odrostlýho psa na hlídání - to, že pase jsem zjistila až doma, a přestože byl původně všemi označený jako nevhodný na výcvik, tak během krátké doby udělal vrcholové zkoušky ve služebáku, a je to nejúžasnější pes na zeměkouli! Jo, a není to pošuk - magor je jenom na obraně, a jinak je to vnímavej hodnej pejsek, pomocníček kterej jenom čeká, jestli něco nepotřebuju. Bojím se ale, že nasadil tak vysokou laťku, že už takovýho psa nikdy mít nebudusmajlík Druhá malina je takový to typický mišuge:-)

14.11.2011 18:01
ivaana

XXX.XXX.5.32

jééé, a byl to ten Jack po RICO van Fort Oranje ... ? Jak se jmenovala vaše chovka?

Já jsem si Ira kupovala staršího, protože mi umřel pes, a potřebovali jsme rychle odrostlýho psa na hlídání - to, že pase jsem zjistila až doma, a přestože byl původně všemi označený jako nevhodný na výcvik, tak během krátké doby udělal vrcholové zkoušky ve služebáku, a je to nejúžasnější pes na zeměkouli! Jo, a není to pošuk - magor je jenom na obraně, a jinak je to vnímavej hodnej pejsek, pomocníček kterej jenom čeká, jestli něco nepotřebuju. Bojím se ale, že nasadil tak vysokou laťku, že už takovýho psa nikdy mít nebudusmajlík Druhá malina je takový to typický mišuge:-)

Ano, je to on :-) Jinak chovná stanice se jmenuje Ja-ma-te :-)

15.11.2011 14:56
radulkav

XXX.XXX.244.234

Moje kozenky byly zvyklé na pasení border koliemi.Ještě dlouho se před nimi museli mí psi mít na pozoru.Kozy si je nepustili blíž ,jak na 5 metrů a už je hnaly.....

15.11.2011 22:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

rosnička napsal(a):
TAKÉ PŘIDÁM

hlavně nenápadně:-):-)

16.11.2011 08:10
mafrin

XXX.XXX.147.19

Jé, to je dobrý... to prasátko se mezi psy na první pohled úplně ztrácí.
Náš pes miluje kůzlátka....

16.11.2011 08:11
mafrin

XXX.XXX.147.19

16.11.2011 10:11
lavacca

XXX.XXX.1.3

rosnička napsal(a):
TAKÉ PŘIDÁM

Tak to je povedený. :-))

16.11.2011 10:24
mafrin

XXX.XXX.147.19

Ještě mám fotku jiné kozy v akci...

16.11.2011 10:24
mafrin

XXX.XXX.147.19

17.11.2011 08:11
iveta13

XXX.XXX.104.12

Také přidám nějaké fotečky naši fenky, miluje jehňata a kdbyby mohla, tak je snad samou láskou sní :-)) Iveta

17.11.2011 08:13
iveta13

XXX.XXX.104.12

17.11.2011 08:15
iveta13

XXX.XXX.104.12

a poslední je ta nejhezčí, takhle chodí naše fenka spát do výběhu s jehňaty. Iveta

17.11.2011 09:06
lamero

XXX.XXX.212.193

Tak tohle pohladí oko i duši. Nádherná fotka, gratuluji. Jirka

17.11.2011 09:13
lavacca

XXX.XXX.1.3

iveta13 napsal(a):
a poslední je ta nejhezčí, takhle chodí naše fenka spát do výběhu s jehňaty. Iveta

tak to je krásný. smajlík Já jsem zvědavá na naší feňulu a jehňátka. :) K letošním jsme ji nepustili, tak bude mít na jaře premiéru. :)

17.11.2011 23:05
rybka

XXX.XXX.201.155

Náš první beránek Mates s Maxíkem :-)

17.11.2011 23:12
rybka

XXX.XXX.201.155

21.11.2011 19:50
helcas

XXX.XXX.217.248

21.11.2011 20:48
lavacca

XXX.XXX.1.3

helcas napsal(a):
nejsou to sice kozy...:-)

ale taky dobrý. :)

21.11.2011 20:50
lavacca

XXX.XXX.1.3

rybka napsal(a):
a náš Dalas v akci smajlík

a co říká Dalas na nynější stádečko? Má oblíbenou barvu? :-)

Naše VIky zbožňuje Isabellku - jediná se s ní z legrace honí, popř. se pusinkují. K tomu se někdy přidá i Květuška. Ale Drobek ani Amálka Viky neberou, naopak když přijde moc blízko, chtějí ji nabrat. :-|

21.11.2011 21:08

21.11.2011 21:10

21.11.2011 21:12
21.11.2011 21:53
rybka

XXX.XXX.201.155

lavacca napsal(a):
a co říká Dalas na nynější stádečko? Má oblíbenou barvu? :-)

Naše VIky zbožňuje Isabellku - jediná se s ní z legrace honí, popř. se pusinkují. K tomu se někdy přidá i Květuška. Ale Drobek ani Amálka Viky neberou, naopak když přijde moc blízko, chtějí ji nabrat. :-|

V jádru je mu to jedno zda černá, bílá či karamelka. Jonáš není tak akční jako byl Mates a tak bývá i situace ( hlavně v létě ), že si prostě Dalík jen tak lehne ve výběhu do stínu a raději si schrupne než by honil ovce. To Elza, ta by ani na povel nečekala. Jenomže by nezaháněla, ale rovnou lovila smajlík

24.11.2011 22:15
lamero

XXX.XXX.212.193

Tady jeden pastevecký pes se seznamuje s trochu většími ovečkami :-)

24.11.2011 22:17
lamero

XXX.XXX.212.193

.. a ještě jeden lovecký, co žebrá kus žvance na lamě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík