Tento web velice sleduji a přinesl mi mnoho poučení. Jednou z důležitých otázek je zda koza je březí. Dost často se to tu také probírá. Naše Klaudie ale vypadá skoro pořad takhle a nikdy jsme nepoznali zda je březí nebo tak dobře nažraná. No podívejte se sami.
Tak od oka nepozná na 100 % snad nikdo jestli je koza březí,ale řekla bych ,že nažraná je pěkně a možná malinko přifouklá - to tipuji podle té levé strany. A to jestli je březí nevylučuji . Ale na naše kozy taky koukám jestli březí jsou a jistá si nejsem nikdy. To poznáte až podle vemínka a případně těsně před porodem podle puliny. Renata
ta snad spolkla balon vy nevíte kdy byla nakrytá? že se ptáte a co vemeno trošku tam jde vidět ale nevíme zda dojíte vy nebo je zasušená? Musím přiznat že takto nevypadají ani naše kozy před porodem tady ta tloušťka je hodně divná - vidět takto mojí kozu už šílím že se něčeho přežrala a že se nafoukla -ale jak píšete že tak vypadá pořád
Takhle se umí nafutrovat naše Klaudie normálně a vypadá tak skoro celý rok.
Kdy byla nakrytá nemůžeme určit protože máme kozla skoro celý rok s kozama a tak je to ponecháno na přírodě.
Loní naše kozy rodily hodně pozdě a to až v únoru. Rok předtím jsme měli první kozlata už na Vánoce.
Běžně je míváme po Novém roce leden-únor.
Tímto příspěvkem jsem nechtě od nikoho vědět zda je Klaudie březí nebo.
Jen jsem chtěl ukázat, že na některých kozách nic nepoznáte do poslední chvíle.
Klaudie je stará koza, kupoval jsem jí už jako starou a u nás už je asi 5 let. Pochází od Písku ze mlýna.
Přesto má každý rok kozlata a nějaké mléko zbude i pro nás.
Jinak od října náme nového letošního plemeného kozlíka linie BUNSI . viz foto
Ten se teď stará a řádné zábřeznutí našich koziček.